- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Készítettem egy Windows Forms App -ot, amivel egy ubuntu alapokon lévő "házi szerver pc" -t szeretnék néhány egyszerű funkcióval vezérelni/státuszt lekérdezni. Ezek a következők lennének:
- Szerver pc pingelése
- Wake on lan küldése a szerver pc -nek (mac alapján)
- Ssh -n keresztül bejelentkezés, illetve parancs küldés és fogadás (egyenlőre rsync és shutdown parancsok lennének)Addig eljutottam, hogy létrehoztam egy Win Form App -ot, elkészítettem a felhasználói felületet és megírtam az összes függvényt, ami a fenti funkciókhoz szükségesek. A funkciókat az UI -on lévő gombokkal lehet elindítani és a függvények logolják egy multiline text boxba, hogy milyen szekvenciák futottak le, vagy éppen milyen válasz jött vissza ssh -n. A program egész jól működik azzal a szépséghibával, hogy amíg a háttérben futnak a függvények, addig az UI teljesen megfagy. Ez nem is lenne akkora probléma, de van, hogy az rsync parancs hosszú percekig, akár egy óráig fut, mire megjön a report, hogy mit sikerült szinkronizálnia. Ennek orvoslására ki szeretném rendezni a függvényeket külön szálba, hogy legalább az asztalra le lehessen tenni az UI -t és ne "Nem válaszol" státuszba kerüljön, amikor véletlenül rákattintok. A kiszervezésnél addig jutottam, hogy létrehozom a párhuzamos szálat, de amint abból a szálból szeretnék egy a fő formon lévő komponensre (pl. label, button, stb.) hivatkozni vagy annak értéket beállítani, egyből "Szálak közötti művelet érvénytelen" hibát kapok. Ezt egy logolást végző függvénynél már sikerült feloldanom Invoke használatával, de egy buttonEnable beállításnál újra előjött.
A kérdésem az lenne, hogy ezt az Invoke -os megoldást minden egyes komponensnél el kell játszani vagy van erre valami egyszerűbb út, amire még nem sikerült rátalálnom?
Eddig jellemzően mikrokontrollereket programoztam C -ben, a Win Forms, C# és oop teljesen újak számomra, de nagy a motiváció.
Minden segítséget előre is köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Arc Raiders
- Google Pixel topik
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- DJI topic
- További aktív témák...
- A LEGENDA! ASUS ROG STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X 352bit - Brutális erő, makulátlan hűtés!
- Apple iPhone 13 mini, 128 GB, fehér, aksi 87%
- LENOVO ThinkPad X260,12.5",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6400MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HUN I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - MOMODS 15.6" 1080P FHD IPS FreeSync Portable Hordozható monitor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest