- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Csak keresni kellet:
[DllImport(''advapi32.dll'', SetLastError=true)]
public static extern bool LogonUser(string lpszUsername,
string lpszDomain,
string lpszPassword,
int dwLogonType,
int dwLogonProvider,
out IntPtr phToken);“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Elsőnek leírom a tényeket. designmode-ban van egy contexmenustrip hozzákötözve egy saját listboxhoz.
Most vagy a listboxból, vagy valahonnan, egy property-n keresztűl feltobok egy ablakot, amibe belehet állítani mindenféle szűrési feltételt, mint az excelben. Majd az itt beállítottakat nyugtázva, generálunk egy eseményt a contexmenu-be. így több szűrési feltételt is hozzá lehet adni. és jobb klikkre lehet futásidőben majd válastani.
2hete olvastam erről, hogy miként tudjuk rávenni, hogy milyen kódot generáljon.. de már elfelejtettem és nem akadok rá.
Lényegiben, amit generálni kell pár sor.. hogy a filtert mivel hívjuk meg.
köszönöm a segítséget!
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám:
Most írok egy progit aminél el szeretnék érni egy MSSQL 2005-ös adatbázist, amit a program írása közben hoztam létre , megcsináltam a Dataset-et ... de nem tudom pontosan hogyan érem el az adott Táblát és annak a sorát és/vagy oszlopát?
Aki tud ... bár szerintem ezt rajtam kívül mindenki tudja ... segítsen már
Köszi a segítséget.
// kezdővagyokhidjatok //
- Árad -
-
lakisoft
veterán
Ez a könyvet keresem nincs valakinek meg: SHARP, JOHN : MICROSOFT VISUAL C# 2005 LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - CD-VEL
- Árad -
-
lakisoft
veterán
bocsi az OFFolásért ...
- Árad -
-
lakisoft
veterán
AZ FO.hu találtam egy két könyvet ... fejlesztoi_csoportmunka_visual_studio_2005_team_system
microsoft_visual_c_2005_lepesrol_lepesre_cd_vel
c_mesteri_szinten
hatékony C#
programozas_c_nyelvenMelyiket érdemes megvenni ezek közzül ... ?
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
lakisoft
veterán
ezeket a könyveket keresem: [link]
- Árad -
-
amargo
addikt
válasz lakisoft #561 üzenetére
Itt olcsóbban megkaphatsz pár könyvet és szállítás is van.
ezek közül a Hatékony C#-ot ajánlanám.De ha a C++ is érdekel, akkor
A C++ Programozási nyelv
C++ Hibaelhárító
C++ kódolási szabályok
Hatékony C++“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
lakisoft
veterán
A 2 kötetes C++ referenciakönyv meg van ... ezt elég sokat szoktam olvasgatni ... ez azért jó alapod ad a C#-hoz ...
a másik 3 C++-os könyv meg nekem még túl nehéz olvasmány ... és a Hatétony C#-os is ide sorolom ... abból nem lehet megtanulni az alapokat ...Megnéztem az oldalt ... ismerem ... elég sok jó könyv van ...
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
amargo
addikt
válasz lakisoft #564 üzenetére
Akkor egy c# lépésről lépésre vagy 21nap alatt mester szinten (inkább az útóbbi) egy kezdő lökésnek jól jöhet
Sok sikert hozzá! A refkönyv mindenképpen hasznos többször feleveleníteni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Tottu
senior tag
Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy felraktam a VS 2005-t, azonban amikor megakarom nyitni némelyik filmet, akkor feljön egy Visual Studio Remote Debugger. Nah most itt ha elindítom a Debugger-t akkor hibát ír ki és kilép a videolejátszóból is, ha "nem"-re akkor is.
Próbáltam már ujrarakni a VS-t is és vhogy kikapcsolni ezt a Debugger részt de nem jött össze.
Van vkinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt végleg kikapcsolni?"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Tottu
senior tag
Rendben. Holnap kipróbálom ha otthon leszek. De úgy rémlik, hogy már ezt is próbáltam,- úgy hogy mindent kikapcsoltam, de ez se oldotta meg a gondom...
Majd írom a fejleményeket, és köszi a választ!"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Tottu
senior tag
-
Lortech
addikt
Mi a cél? Én azt írtam le, hogy kapcsolod ki a JIT debuggert. De ettől még a hiba ott lesz, és valami kivétel keletkezik, amit valahogy le kell reagálni. Ha nincs debugger, akkor vsz. kilép.
A HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug\Debugger stringet el kéne távolítani.
Ha a hagyományos dr. Watsonos hibakezelőt akarod visszaállítani, akkor azt a drwtsn32 -I parancssal tudod megtenni.Thank you to god for making me an atheist
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Kérdésem volna. .NET 1.1-es egy ComboBox-ot szeretnék megvalósítani, Control-ból származva, de már a DropDown-nál alakadtam.. 2.0-ban elég egyszerűen meglehet csinálni, de itt az 1.1-ben nem találom a VisualStyles könyvtárat, amiben benne van a ComboBoxState(bár ez egy enum..) de így ez a ComboBoxRenderer.DrawTextBox meghal..
Valaki esetleg épített már fel? Eddig 2.0 .NET-el foglakoztam.. eléggé ég és föld szaga van a dolognak eddig, számomra.Köszönöm a segítséget
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz kicsitomi88 #574 üzenetére
Köszi! Mikor még lefeküdtem kigondoltam ezt is, nem is értem miért nem jutott előbb az eszembe..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
szigisz85
csendes tag
Ezen a linken video anyagot lehet letölteni. Érdemes megnézni.
[link][ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem mi a különbség a két mondat között:
int.Parse()
és
Convert.ToInt()
?
Elvileg ugyanazt az eredményt adjaszigisz85: köszi a linket - remélem jól tudom használni ... most töltöm
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
Lortech
addikt
válasz lakisoft #577 üzenetére
A Convert.ToInt32 így néz ki:
public static int ToInt32(string value)
{
if (value == null)
{
return 0;
}
return int.Parse(value, CultureInfo.CurrentCulture);
}Tehát ugyanazt csinálja, mint az int.Parse, de előtte ellenőrzi, hogy az átalakítandó string null-e. Ha igen, akkor nullát ad vissza. Az int.Parse ugyanerre az inputra kivételt dob.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
lakisoft
veterán
van egy láma kérdésem:
static void Main(string[] args)
{
int i;
i = 1;
while (i <= 3)
{
while (i <= 3)
{if (Convert.ToBoolean((i % 2) = 0))
Console.Write("xx");
else
Console.Write(" ");
i++;}
Console.WriteLine("");
}
ez a kód és a következő a probléma:
if (Convert.ToBoolean((i % 2) = 0))
azt mondja hogy a % bal oldalán is változónak kell állnia ... kérdem én ... az i nem az ... ?
megtudnátok mondani hogyan tudom kijavítani ...Előre is köszi a helpet
- Árad -
-
Lortech
addikt
válasz lakisoft #580 üzenetére
Nem az, az egy kifejezés, és azért mondja ezt, mert "="-t írtál, így azt hiszi hogy értékadásra gondoltál.
== az egyenlőségvizsgálat operaátora, nem =.szerk: Egyébként igen fura egy kód. Annak aConvert.ToBoolean-nek mi értelme? Az (i % 2) == 0) önmagában egy logikai literál.
[ Szerkesztve ]
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Mivel az eheti szerverlefoglalások miatt az MSDN nem érhető el, ezért itt próbálok kérdezniSzóval éppen egy Windows service-t írok, amiben azt szeretném elérni, hogy bizonyos idő után indítsa el a windows logoff-ot. A timer része már kész van, azonban a kilépést nem hajtja végre. A kövekező kódot használom:
Process p = new Process();
p.StartInfo.FileName = "shutdown.exe";
p.StartInfo.Arguments = "-l";
p.StartInfo.UseShellExecute = false;
p.Start();Ennek hatására semmi nem történik. Teszteltem a service-t, például file-írásra jól működik. Annyit sikerült már megtudnom, hogy Service nem tud "ablakos" progit futtatni, mert nincs képernyője, hiszen bejelentkezéstől kezdve folyamoatosan fut. Valami miatt azonban ez a processz nem fut le, persze akkor igen, ha a VS is fut, és csatolva van a service-hez. Valakinek van ötlete, miért nem működik?
Andris - http://andriscs.blogspot.com
-
Gregorius
őstag
válasz andriscs #583 üzenetére
Az a rossz hír, hogy logoff-ot ezen a módon csak olyan processz kezdeményezhet, ami egy interaktív szessönben fut (vagyis egy belépett júzer alatt, aki nyomkodja a képernyőt). Átlag ember átlag service-e nem ilyen. Process futtatása helyett egyébként nyugodtan lehetne az ExitWindowsEx-et használni (bár a fenti probléma erre is érvényes):
[DllImport("user32.dll")]
static extern bool ExitWindowsEx(uint uFlags, uint dwReason);
...
ExitWindowsEx(0, 0); // Logoff
...[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
Hogyan lehet egy dll-ben lévő függvényhez hozzáférni C#-ban ?
- Árad -
-
Lortech
addikt
válasz lakisoft #585 üzenetére
Pl ahogy az előző hozzászólásban írta Gregorius. //Ha win32 dll-ről van szó.
Vagy ha .net dll class libraryről van szó, akkor berakod a dll-t a referenciák közé, majd a dll namespace-ét beteszed a unsinggal, és látod a függvényt a típuson keresztül, vgay using nélkül namespace / típus v. példány/ függvénnyel hivatkozol rá.[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
ha készítesz egy wrapper-t akkor Dllimport helyett lehet használni az add reference-t is, csak ehhez kellenek lib és include fájlok. unmanadged dll esetén
Így lehet c++-ban írt SDK-t C#-ban használni. - javítsatok ki ha hülyeséget beszélek.[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
Lortech
addikt
válasz lakisoft #588 üzenetére
De tudod is, hogy miről beszélsz vagy olvastál valahol valamit és leírtad? Tényleg kérdezem, nem izélés.
Az első mondatnak van értelme.
Van egy win32 dll-ed, akkor csinálhatsz egy .NET class libraryt (.net dll osztály), ami elvégzi a win32 dll-ből a szükséges függvények importálását, és innentől kezdve csak ezt a .net dll-t kell referenciaként hozzáadni.Ha saját magad írod a win32 dll-t, nem egy meglévőt használsz fel, akkor lehet szükség lib és include fájlokra, meg esetleg az sdk-ra, de ez nem tudom hogy jött ide.
-
Gregorius
őstag
Aki esetleg lemaradt volna róla:
.NET Framework 3.5 (Offline telepítő a lap alján)
Visual Studio 2008 Team Suite (Trial)
Visual Studio 2008 Express Editions -
lakisoft
veterán
Reméljük hamarosan felkerülnek a következő rendezvények:
Microsoft Events- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest