- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boolash
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2150 üzenetére
Okés Persze arra gondoltam, hogy külön css fájlban
Egyébként a generált html output IE és mozilla esetében ugyanaz. Esetleg bemásoljam az idevágó részt? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Boolash #2151 üzenetére
Nem árthat, bár még jobb lenne, ha felpakolnád valami ingyenes tárhelyre, hogy egyből láthassuk a végeredményét, hogyan néz ki. Azt a rész az érdekes, ami akkor generálódik, amikor szétesik az oldal.
Azért is lenne jobb tárhelyre felrakva a generált kód, mert akkor lehetne látni egyből azt is, milyen stílusokat alkalmaztál az elemekre, meg nincs-e validitási para, és nem kéne körülírnod, hogy mégis mi nem jó.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2152 üzenetére
Közben megoldódott, csak hogy más ne törje a fejét rajta:
a display:inherit tulajdonság jelen esetben nem jó, hiszen itt egy táblázat soráról van szó, és az az említett beállítás szerint a szülő tulajdonságait örökölné, ami itt helytelen.
Ebből következően a display: table-row; tulajdonság a jó megoldás jelen esetben, így már nem esik szét a táblázat.Sk8erPeter
-
Boolash
aktív tag
válasz Sk8erPeter #2153 üzenetére
Pontosan, a megoldás tökéletes! Nagyon köszönöm!
-
Frigo
őstag
Hogy lehet megállapítani egy kirajzolt elemnél ,hogy egy adott pont benne van-e ?Pl kirajzolok egy több körből álló céltáblát és azt kéne megállapítani ,hogy a képernyőn történő klikkelés benne van és ha igen melyik sávban.
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Hogy tudnek egy gomb benyomásásra elohozni egy mar letezo masik formot?
Elore is koszonom a segitseget!
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
Jester01
veterán
válasz [pod]Diablo #2157 üzenetére
Meghívod a Show vagy ShowDialog metódusát ... mi a probléma?
Jester
-
[pod]Diablo
őstag
Koszi szepen,meg egy dolog van amivel nem boldogulok.Nemtudom hogy hozzam letre ugy a valtozokat,hogy lassa mindket Form.Valaki tudna segiteni nekem ebbe?
Elore is koszonom!
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...
-
ArchElf
addikt
válasz [pod]Diablo #2160 üzenetére
4 féleképp:
- definiálod, mint public static a main-ben, így arra tuddsz hivatkozni mindegyik formról
- definiálod, mint public static az egyik formon, így a másikról is látható lesz (pl Form1.valtozo)
- csak public-ként definiálod valahol (pl Form1-en), ilyenkor a szülő objektum hivatkozása is kell (pl Form2-t a Form1-ről nyitod meg, akkor inicializáláskor átadod neki a saját hivatkozását)
- csinálsz egy külön osztályt a közös változóknak és példányosítás után átadod az objektumot mindkét megnyitott form-nak.Szvsz a fenti megoldások "szépség" szerint növekvő sorrenben vannak
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
GraphicsPath.IsVisible GraphicsPath objektummal tudsz definiálni zárt területeket, az IsVisible üggvénnyel tudod ellenőrizni, hogy az adott pont belül van-e. Ezzel nem csak sima kör céltáblát tudsz szimulálni, hanem teljes alakos céltáblát is, amiben akár több kör céltábla is lehet...
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
prog1000
csendes tag
Üdv!
Tud vki helpelni?
Olyan oldal kellene, ahol c#-os mátrixos műveletek vannak.... műveletek mátrixokkal szorzás,osztás,összeadás,kivonás, hatvány, transzponált, adjungált, felső háromszög mátrix stb. Consolban kéne!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
prog1000
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2165 üzenetére
Thank you Kerestem de nem nagyon találtam
magyarul is jöhetne
[ Szerkesztve ]
-
prog1000
csendes tag
egyik sem jo igazán nekem az említett műveletek kellenek +,-,*,/ transzponált 3*3-as 4*4es mátrixokra....
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz prog1000 #2167 üzenetére
Talán ha meg is nézted volna, amiket linkeltem...
Már az elsőben, amit linkeltem, ott van minden, ami kell neked, idézek a mátrix osztályhoz tartozó leírásból:
"A class representing a Matrix consisting of "Fractions". Features include
-constructors to initialize matrix directly (using Fractions, doubles, integers)
-some methods include
-Determinent
-Inverse
-Echelon Form (can be used to solve system of equations)
-Reduced Echelon Form etc.
-operators overload(+,-,*,/)
-Fraction class included (also written by me)
-other details given in the class"belenézve magába az osztálymetódusok definícióját tartalmazó fájlba, látható egy összegzés, amiből kiderül, hogy ez MINDENT tud, ami neked most kell:
/// Public Methods (Description is given with respective methods' definitions)
/// string ConvertToString(Matrix)
/// Matrix Minor(Matrix, Row,Col)
/// Fraction Determinent(Matrix)
/// MultiplyRow( Row, Fraction )
/// MultiplyRow( Row, integer )
/// MultiplyRow( Row, double )
/// AddRow( TargetRow, SecondRow, Multiple)
/// InterchangeRow( Row1, Row2)
/// Matrix Concatenate(Matrix1, Matrix2)
/// Matrix EchelonForm(Matrix)
/// Matrix ReducedEchelonForm(Matrix)
/// Matrix Inverse(Matrix)
/// Matrix Adjoint(Matrix)
/// Matrix Transpose(Matrix)
/// Matrix Duplicate()
/// Matrix ScalarMatrix( Rows, Cols, K )
/// Matrix IdentityMatrix( Rows, Cols )
/// Matrix UnitMatrix(Rows, Cols)
/// Matrix NullMatrix(Rows, Cols)
///
/// Private Methods
/// Fraction GetElement(int iRow, int iCol)
/// SetElement(int iRow, int iCol, Fraction value)
/// Negate(Matrix)
/// Add(Matrix1, Matrix2)
/// Multiply(Matrix1, Matrix2)
/// Multiply(Matrix1, Fraction)
/// Multiply(Matrix1, integer)
///
/// Operators Overloaded Overloaded
/// Unary: - (negate matrix)
/// Binary:
/// +,- for two matrices
/// * for two matrices or one matrix with integer or fraction or double
/// / for matrix with integer or fraction or doubleHa meg belenézel a kódba, elég sokat tanulhatsz belőle... Szerintem a célnak jelenleg jobban megfelelő osztályt nem igazán fogsz találni, max. kábé ugyanilyen jellegűt, persze nem teszteltem, de jónak tűnik.
Szóval talán mielőtt izomból visszautasítanád a segítséget, fontold meg, hogy vajon nem lesz-e az mégis jó neked...
(#2169): programozási ismeretek kellenek csupán, nem kell, hogy "programozó" légy. Ha ezek nincsenek meg, akkor meg teljesen mindegy, úgysem fogod tudni használni a felajánlott kódokat.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
prog1000
csendes tag
válasz Sk8erPeter #2170 üzenetére
thx
-
Sziasztok,
Meg tudja vki mondani, hogy mi a lényegi különbség a Build és a Publish között?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
ArchElf
addikt
Publish-nál a publikálással kapcsolatos folyamatok is lefutnak.
A Publish lefordítja az összes projektet (a build csak azokat, ami megváltozott az utolsó fordítás óta), valamint gyárt egy OneClick csomagot is a projektedből. Ha nincs megfelelő certificate-ed, akkor a OneClick csomag használata mindig sírni fog a CA hiba miatt.
Telepítőt lehet gyártani sima build-del is, csak hozzá kell adni a solution-höz egy installer projektet is. Webes projekt esetén a publish ki is rakja a webalkalmazást a célhelyre (ha be van rendesen konfigurálva).
+ Biztos vannak még olyan részletek, ami most hirtelen nem jutott az eszembe.AE
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz ArchElf #2173 üzenetére
Amire még érdemes odafigyelni, az az hogy debug-ként vagy realease-ként fordítod a kész csomagodat.
Érdemes a publikálásra szánt verziót realease-ként fordítani, mert így hatékonyabban fog futni a kész alkalmazás (nem kell a debug információkkal foglalkoznia, azaz kevesebb memóriát fog használni, és kevesebb processzor időt).Én kérek elnézést!
-
-
amargo
addikt
Tegyél bele *-ot. Vagy szofisztikáltabb kell?
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
-
prog1000
csendes tag
Hali! Mátrixos példában kéne help :-)
Eddig jó a progi... az kéne már csak hogy a fő és mellékátlóba kiíratni a Pí, 3,14 értékét...
Köszi!
int[,] M = new int[3, 3];
int sorIndex;
int oszlopIndex;Random rndm = new Random();
for (sorIndex = 0; sorIndex < 3; sorIndex++)
{
for (oszlopIndex = 0; oszlopIndex < 3; oszlopIndex++)
{
M[sorIndex, oszlopIndex] = rndm.Next(-50, +100);
Console.Write("{0} ", M[sorIndex, oszlopIndex]);
}{
Console.WriteLine();
}
Console.ReadKey(); -
WonderCSabo
félisten
válasz prog1000 #2182 üzenetére
A megoldás pofonegyszerű, ha ismered a mellékátló és a főátló definícióját...
[ Szerkesztve ]
-
prog1000
csendes tag
-
prog1000
csendes tag
válasz WonderCSabo #2185 üzenetére
nem is tanulás kérdése
-
prog1000
csendes tag
válasz prog1000 #2186 üzenetére
mint a politikusok mindig mellé beszélnek
nah így ? if (sorIndex == 1) if (oszlopIndex == 1) M[sorIndex, oszlopIndex] = 3.14;
if (sorIndex == 2) if (oszlopIndex == 2) M[sorIndex, oszlopIndex] = 3.14;
if (sorIndex == 3) if (oszlopIndex == 3) M[sorIndex, oszlopIndex] = 3.14;
for (sorIndex == oszlopIndex); M[sorIndex, oszlopIndex] = 3.14);
M[sorIndex, oszlopIndex] = rndm.Next(100, 200);
rndm.Next(100, 200);így?
-
WonderCSabo
félisten
-
prog1000
csendes tag
válasz WonderCSabo #2188 üzenetére
mellék
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #2188 üzenetére
for (int i = 0; i<3; i++)
{
for (int j = 0; j<3; j++)
{
if (i == j || j == i-1)
M[i, j] = 3.14;
else
M[i, j] = rndm.Next(100, 200);
}
}[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz prog1000 #2189 üzenetére
hello!
nezzunk peldakent egy 3x3-as matrixot:
1 2 3
M = 4 5 6
7 8 9itt a foatlo:
1 2 3
4 5 6
7 8 9ugyanez tombindexekkel felirva:
[0,0] [0,1] [0,2]
[1,0] [1,1] [1,2]
[2,0] [2,1] [2,2]itt szepen lathato, hogy a foatloban levo elemeknel megegyezik a sor es oszopindex.
itt a mellekatlo:
1 2 3
4 5 6
7 8 9ugyanez tombindexekkel felirva:
[0,0] [0,1] [0,2]
[1,0] [1,1] [1,2]
[2,0] [2,1] [2,2]itt mar egy fokkal nehezebb az osszefugges:
tegyuk fel, hogy a sorok szamat i-vel sorszamozzuk, akkor az i. sorban levo mellekatloban levo elem indexe N - i - 1, ahol N a a matrix merete. (jelen esetben 3x3, tehat 3)peldaul: i = 2, N = 3 -> [2,0] -> jo
koddal: (nem teszteltem, ha eliras van benne bocs)
for(sorIndex = 0; sorIndex < 3; sorIndex++)
{
for (oszlopIndex = 0; oszlopIndex < 3; oszlopIndex++)
{
if(oszlopIndex == sorIndex || sorIndex == (3 - sorIndex - 1))
{
M[sorIndex, oszlopIndex] = Math.PI;
}
else
{
M[sorIndex, oszlopIndex] = rndm.Next(-50, +100);
}
Console.Write("{0} ", M[sorIndex, oszlopIndex]);
}
}bar en a 3-as szam helyett inkabb konstanst hasznalnek, igy ha kesobb modositasz a matrix mereten eleg egy helyen atirni.
szerk: megeloztek
[ Módosította: Grafiqs ]
some men just wanna watch the world burn...
-
j0k3r!
senior tag
válasz WonderCSabo #2192 üzenetére
igaz
korrigalva: if(oszlopIndex == sorIndex || oszlopIndex == (3 - sorIndex - 1))some men just wanna watch the world burn...
-
j0k3r!
senior tag
válasz prog1000 #2182 üzenetére
vissza a forrashoz.
int[,] M = new int[3, 3]; - ez jo es szep, de ha PI-ket akarsz belepakolni, akkor ne int-et hasznalj, mivel igy a PI helyett 3asokat fogsz kapni, mivel az int egesz szamok tarolasara alkalmas. legyen inkabb helyette double.some men just wanna watch the world burn...
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Olyan programot kellene készítenem, ami egy külső forrásról beolvas képet és/vagy videót, ezt eltárolja és közben a képre vagy videóra egy a user által megadott szöveget is rátesz.
Van valakinek ötlete, hogy ezt hogyan lehet megoldani?
(értelemszerűen nem külső képszerkesztő programmal akarják megoldani, hanem nekem kellene mindenféle külső beavatkozás nélkül rátenni a szöveget a képre, vagy videóra. - Utóbbi esetében talán elegendő a videó elé tenni egy részt, ami a szöveget tartalmazza..)
köszi.
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, mert elakadtam egy problémában...
Linq to SharePointot szeretnék megvalósítani. Sikerült legenárlni spmetal segítségével a datacontext-et, majd példányosítottam is. Az eredményt egy DataGridView-ba szeretném megjeleníteni. Egyszerűbb lekérdezések sikerültek is, a baj ott van, amikor több táblán keresztül végeznék lekérdezést. Ekkor az eredményt megkapom minden egyes esetben, viszont nem tudom belerakni az eredményül kapott objektumot egy listába, hogy végül azt adjam meg DataSource-nak...A lényeg:
foreach (SPUser gruser in gr.Users)
{
CeDataContext cedc = new CeDataContext("http://spdeveloper");
EntityList<Item> test = cedc.GetList<Item>(gruser.LoginName);
var eredmeny = from aktualis in test
orderby aktualis.Title
select new { aktualis.Title, aktualis.Id };
}
GridView1.DataSource = ?????
GridView1.DataBind();Próbáltam, hogy létrehozok egy List<Item> -et, majd ezt beadni DataSource -nak.. de nem tudtam hozzáadni új elemet..
List<String> osszes = new List<Item>();
....
foreach (var ered in eredmeny)
{
osszes.Add(ered);
}Hiba:
Cannot implicitly convert type 'System.Collections.Generic.List<Item>' to 'System.Collections.Generic.List<string>'Hogy kellene megoldani?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest