Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Az, hogy ennyit fogal, pont a Windows miatt van.
Az ügyfelekhez kb. 12 fajta különböző VPN klienst használok, és vannak amelyek összeakadnak egymással ha egyszerre fel vannak telepítve. Ezen kívül egyszerre sokszor több ügyfélhez is be kell lépnem, tehát több VPN-t kell használni egyszerre.
Ezt úgy gondoltam megoldani, hogy telepítettem egy Windows 7-et én is, és csináltam belőle linked clone-okat (ami snapshotokkal operál), hogy legyen több hasonló virtuális gépem, de ne foglaljon sok helyet.
Na most ha van pl. egy 25 GB-os Windows 7 VM-em, csinálok belőle egy snapshotot vagy clone-t, akkor a snapshot percek alatt több GB-ra hízik, néhány nap alatt meg akkora lesz, mint maga VM eredeti állapotában.
Nyilván utána lehetne nézni, hogy milyen mindenféle folyamatok futnak, amelyek ennyi módosítást termelnek, de én feladtam, van ugyanabból a VM-ből 4 másolatom, snapshotok nélkül és kész.Linux VM-eknél nem tapasztaltam ilyet, de ott ugye nem indul be Windows Update, meg indexelés meg egyebek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest