- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
A topicot zárom, VGA kérdésekkel kérem átfáradni a kiemelt ˇAzonnali VGA-s kérdések órája'' topicba: [link]
-
Gabson731
csendes tag
Helló!
P3-as alaplapom van 1000MHz-s procival.
Egyébként ezek a bitek is olyanok mint 8x-os videógyorsítás , -hogy lefele kompatibilisek?
Tehát egy 128 bites kari belemegy-e egy 64 vagy 32 bites alaplapba? -
deter
aktív tag
válasz
Komplikato #143 üzenetére
A kártyák erősorrendje:
5200<5500<6200(64bit)<9550PRO<9600XT<6600LE/XT (az első három felejtős kategoriába tartozik)
6600LE 15-20K; 9550Pro 7-11K; 9600XT 8-15K Újonnan, kiskerben. -
Komplikato
veterán
válasz
Gabson731 #141 üzenetére
GeForce 5200/5500 AGP és GF6200/6600LE AGP. Fura módon utóbbi hiánycikk, pedig újabb. Most rendeltem tesó gépébe egyett. Kérdés mekkora proci mellé?
(Amúgy olcsón kapsz használt GF4 Ti4200-est, ami ellentétben az MX-el már DX8-as, meg fényévekkel gyorsabb is. De már nem éri meg ...) -
Gabson731
csendes tag
Mármint olyan videokari kéne pontosan ami AGP 4X-es és P3-as alaplapba passzol, és jobb mint a jelenlegi érintkezéshibás Geforce 4 MX 440
-
deter
aktív tag
Helló!
Igazán nincs mit.
Azért nem lehet, a hőmérséklet a probléma, mert mint írtad egyből elsőtétül a kép, 3D alkalmazások indításakor. Ahozz, hogy túlmelegedjen kell relatíve egykis idő. És ha túl is melegedne, akkor a VPU recover visszaállítaná a kártyát.
Mint mondottam leginkább a monitorra gyanakszom. Nyisdd meg a Catalyst Controll Centert->Display Options->3D Refresh Rate Override, itt pedig tedd ''Same as Desktop''-ra.
Mellesleg ATi Toolban a frekvencia és feszültség értékeket ugye nem piszkáltad?
ui: valószínű, hogy zárni fogják a topikot. Hisz ahogy látom már van egy[link]. (és a moderátok hibáztak, muhaha
ezt elöbb hozták létre és azt kellett volna zárni)
Gabson731: Én a helyedben ATi kártyán gondolkodnék. Egy 9600XT-t már fillérekért lehet kapni 128/256Mb-os és akár VIVO-s válltozatban, ráadásul 8X AGP-re képes...
Egyébként neked is [link]
üdv_
deter -
Gabson731
csendes tag
Hello ! Szükségem lenne egy Geforce kártyára ami belemegy egyrégi p3-as alaplapba.
Melyik az a Geforce kártya ami legalább128MB-os és 4x-es AGP-vel megy??
(...Én Geforce 5 -re gondoltam ,de eddig mindenkialázta az 5ös sorozatot) -
deter
aktív tag
Sztem te esetedben ez nem lehet a probléma. Az X1800XL -nek elég memoriája van. Sőt az is kérdés, hogy egyáltalán PCI-e lapoknál van-e apature?
Lényeg ami lényeg ATi-nál ezt a megoldást hypermemory-nak nevezik (a vga a sajátján túl, a rendszer memoriát is foglal) és a te kártyád ezt nem támogatja. Mert mint már írtam nincs rá szüksége...
[Szerkesztve] -
goddog
csendes tag
-
goddog
csendes tag
THANX! Mindezt sajnos majd csak holnap tudom kipróbálni, mert ma egész reggelig melózok és most csak infót gyüjtök. Viszont érdekelne a véleményed valamiről. Azt javasolták nekem, hogy a CCC-ben be kell kapcsolni egy olyat, hogy ''wait for vertical sync''. Mivel még nem volt alkalmam kipróbálni a fentiek miatt ezért kérdezem.
Lehet, hogy ez a gond? Mert állítólag ez, ha nem hardveres a probléma. -
deter
aktív tag
A tápnak elviekben elégnek kellen lenni. Az 55-60 fok relatíve tekinhető magasnak de ez nagyban függ a házad szellőzésétől. Nálam anno x1800xt 45-50 fokot ért el 2D alatt. A hőmérsékletet úgy tudod újraindításnál megnézni , ATitool-t vagy az ATi Trays Tool-t [link] beállítod, hogy logolja a hőmérsékletet. (egyikben biztos van ilyen ficsör csak most hirtelen nem tudom mert nem ATi kártya van a gépemben) A 90 foknál magasabb érték lehet a problémás.
Én másra is tippelnék. Ez a jelenség még akkor fordul elő, ha a monitor nem megfelelő frekvencian vagy felbontáson van. Most így belegondolva 50%-ot tennnék erre. Ezért működik hibátlanul asztalon, vagy ablak méretben.
Erre a megoldás: CCC-t megnyitod-> itt van valahol valami ilyesmi: 3D refreshrate tedd same ad destkop-ra... Ill tedd fel a monitor driverét. Sajnos CCC meghajtó esetén a windows néha elfelejti így időközönként ismételten felkell tenni.
És végül nem árt feltenni a legfrissebb DX-et
üdv_
deter
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
goddog
csendes tag
Üdv!
Köszi, hogy segítetek!
Nos, 400-as Chieftech táp van a gépben ami táplál 2db vinyót egy Asus A8N5X lapot 3,7-es A64-gyel és 3db 12-es ventit.
Miután jelentkezik a probléma már nem szokott reagálni semmilyen bill. parancsra, tehát nem tudok sem kilépni, sem pedig asztalra letenni semmit.Ez utalhat melegedésre mivel akkor még lehet, hogy meleg a gpu amikor próbálkozom ezzel.
Viszont, ha melegszik akkor szét kellene, hogy essen a kép vagy textúrahibáknak kellene előjönniük, vagy ki kellene lépnie a játékból. Viszont hallom mindíg, hogy a játék fut tovább. Egyszerűen olyan, mintha kikapcsolnám a monitort.
Viszont az AtiTool 3D tesztje alatt nem jött elő a hiba. Ezt már végképp nem értettem.
Az AtiTool egyébként sima asztal vagy internetezés közben is mutat 55-60fokot. Ez viszont szeritem sok. A hűtő gyári. -
deter
aktív tag
Helló!
Elvileg a VPU recovernek ilyen összeomlásoknál alaphelyzetbe kellene állítani a kártyát, vagy ha nem sikerül neki akkor teljsen kikapcsolni a 3D gyorsítást. Mekkora táp van a gépedben és milyen márkájú?
Arra sem reagál, ha asztalra leakarod tenni az alkalmazást /alt+tab/?
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
goddog
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom,hogy újítottam egy PCI-E Club3D X1800XL-t. Alapon és internetezés közben megy is rendben, de ha elindítok egy játékot vagy a 3DMark05-öt akkor pár perc után elsötétül a kép, viszont hallhatóan nem lép ki a játékból. Olyan mintha kikapcsoltam volna a monitort. A driver-t és a rendszert is újratelepítettem, de a jelenség megmaradt. Korábbi driver-rel ugyanaz a helyzet. Mi lehet a probléma szerintetek? -
Rover623
félisten
válasz
gordonfreemN #127 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
Igazából nem tudtam hova fordulljak ezzel a kérdéssel, ami most jutott az eszembe: régebben mintha olvastam volna, hogy nvidia elképzelhetőnek tartotta, két különböző, sli képes videokártya összekötését. ez a dolog hol tart, mert eza kártya legalább meguszná, és számolgatna fizikát továbbra is, nem kerülne süjjesztőbe!???
-
supesz
aktív tag
Hello,
Használtan ajánlottak nekem egy GefTi4200 -as karit. Van rajta Zalman hűtés nagy és stabil. Mennyiért éri meg megvenni. Most viszem haza tesztelni. Pénzről még nem beszéltünk, de nem akarok sokkal többet fizetni érte mint amennyiért manapság mennek ezek a kütyük. Szóval mennyit érhet?
supesz -
Jockey007
aktív tag
sziasztok valaki segítsen nekem ha tud x850xt-t veszek és a táp átalakítót elvileg úgy kell rá dugni hogy a 6pin a vga a másik oldalán meg állítólag 2db molex van!
az 1ik molex a táp 1ik ága a másik a másik ága!
azt mondták hogy ha nem külön ágakra kötöm akkor el füstölhet a VGA!! igaz ez?? -
praki
csendes tag
hello
két kérdésem lenn nagyon örülnék neki ha tudnátok segíteni mer fontos
osztálytársam kapott új gépet a régit meg oda adta anyukájának aki csak ilyen szövegszerkesztésre stb. használja
abba a gépba egy Nivida Geforce MX/MX500-as van (valami ilyesmi mer ő se tudja pontosan) az én gépembe pedig egy Nivida Geforce 2 3d tornado inno van melyik a jobb?
azért mert szivesen kiceréli velem mer neki má úgyse kel
ha az övé jobb hogy kel egy videókártyát ki/be szerelni csak ki kel csavarozni vagy vezetéket is kel dugdosni vagy kel vmit feltelepíteni a gépre?
kérlek segítsetek fontos lenne mer ez a videókártya már nem visz semmit(újra meg nincs pénz)
-
Csipi
aktív tag
Külömben köszi a választ, megvan a word-nak a baja, el tudom mesélni az ismerösömnek, hogy sajna, de nagyobb videókártya szükséges.
-
Csipi
aktív tag
Igen, azt észrevettem én is, hogy 640x480-as a felbontás. Nem mondom neked, hogy a 98-as win-el és 8 megás videókártyával (true colors 24 bit) menö gépemet át akartam rakni kíváncsiságból 16 színesre! Jól elállítottam a monitort, alig tudtam visszapofozni a helyére.
Többet nem kisérletezek ilyenekkel. Meg akartam gyözödni, hogy létezik 16 színes is, aztán megláttam!
Úgyhogy szó sincs arról, hogy egy XP menjen ilyen kártyával. Nekem az XP-s gépemen egy 64 megás kártya van ami megy ugyan, de a gép nem ismeri fel külön, ö csak az onboard kártyáját hajlandó látni ami 8 megás. Ez is fura dolog, vannak ilyenek is. -
Ja, azért kell 50%-ra állítani a wordöt, mert ez a kártya max. 640x480 felbontásra képes. Egyébként van olyan is, ami max 2 színt ismer, a feketét, meg a fehéret. Az meg, hogy mi egyéb romlik, nem megválaszolható kérdés. Annyit kell tudni, hogy a max felbontás 640x480 (vagy 640x400), és max 16 színt jelenít meg, és rohadt lassú, tehát minden lassú lesz. Az XP valszeg el sem indulna rajta, mert az min 800x600-as felbontást használ.
-
Csipi
aktív tag
up!
-
Csipi
aktív tag
Most kérem ne szórakozzon rajtam senki a következö kérdésért: egy ismerösöm vett egy ósdi pc-t amelyen csak 16 színnel menö vga kártya van. Én nem is tudtam, hogy létezik egyáltalán ilyen kicsi, minimum a 256-ost ismertem eddig.
Csak írógép helyett fogja használni, ezért nem olyan vészes a dolog. Külömben a hard-ja 3,6 megás, kb. Nem tudom nem-e a videókártya a lúdas azért, hogy pl. a wordban 50%-ra kell beállítani, hogy a lap egésze látszódjon. A színekröl ne is beszéljünk, de ezek tudom miért nem jók...
Tudni szeretném mi romlik még ha ennyire gyenge a videókártya.
Köszi -
Dany
tag
Ja és a monitora valami régi LG amit 2001-ben vettek (nem síkképcsöves, hanem sima,olyan régi tudjátok)
-
Dany
tag
Hé srácok. Lenne egy hatalmas problémám. gyors problémamegoldást igényel, úgyhogy légyszi segítsetek. Szóval átmentem haverhoz, hogy eladjam és berakjuk, az én régi karimat(HIS Ati R9200SE 64Mb-64bit).Az ő régi karija: Geforce4 MX440. Szóval leszedtem az nvidia driver, úgyhogy természetesen a felbontás visszaesett640x480-ra(eddig OK). Aztán gép kikapcs és kiszedtem a kártyáját,majd beraktam a 9200SE-t és megpróbáltam bekapcsolni a gépet, de csak a gép ment, a monitor készenlétibe dobta magát és akármivel próbálkoztam, nem akart bekapcsolni normálisan az a qrva monitor. Visszaraktam a kariját, persze azzal már nem szarozott és szépen bekapcsolt úgy ahogy kell... Mit lehet csinálni? mi a probléma? Egyébként a gépe egy PIII-asASUS alaplappal, 1500MHz-es, 256Rammal és nem értem , hogy mi a baj. ÍRJATOK KÖNYÖRGÖM.
-
AMD!4ever
őstag
És az hanyas? 71.84?
És letöleni honnan lehet?
Az Nvidia oldalát nézegettem de nem leltem. Eddig én Radeonfan voltam,nem vágom a Gforce driverek honlapjait annyira.Sőőt egyáltalán nem
De igyis ezt a 6600GT csak ajánlani tudom mindenkinek aki teheti.Kivéve akinek már van. Vagy esetleg akinek jobb is van. -
AMD!4ever
őstag
Hello! A Mai nap boldog tulajdonosa lettem egy leadtek 6600Gt-nek!! Valakinek van tapasztalata ezzel a karival? Melyik driver a legjobb hozzá?
-
rocket
nagyúr
HIS-nek van magyar oldala is Bővebben: link
-
zumics
tag
válasz
KERESZTAPA #109 üzenetére
Inno3d Geforce 6600 30k, vagy 6600gt 35-40k
-
KERESZTAPA
csendes tag
35k ig bezárolag milyen videokarit érdemes megvenni? és amúgy Geforce vagy Ati ?
-
djyuri
őstag
válasz
Lord Zero #81 üzenetére
Hát pl az everesthome-ből,de minden más is kiírja ezt,aminek ki kell.
Meghát sajna egy-két-sok játék is érzi a hiányát,mert mostmár kevesebb textúrával tudok nyomni és azt is csúnyábban.
Sajna hiába tuningolom a kártyát,ha a turbó ki van kapcsolva.
Driverekre nem lehet panasz,mert végigrágtam magam az összesen vinformázássokkal eggyütt. Csináltam idővisszaállításokkal is a telepítéseket,de nem segített... -
Szabys
csendes tag
Sziasztok!
Holnap akarok venni egy Abit Radeon 9600 XT Vivo kártyát , de nem tudok szinte semmit sem erröl a vga - ról. Tud valaki nekem infot mondani??
Köszi előre is. -
zumics
tag
válasz
SenorCarlos #103 üzenetére
Ezt a topikot olvasd végig! Bővebben: link
-
SenorCarlos
csendes tag
Hi All!
Szeretnék egy új videókártyát 25körül az Mx 440es helyett.
Mire érdemes cserélni.
Kezdő vagyok a témában azért szeretném tudni a tapasztalatokat, h ne hülyemód szórjam ki a pénzt...
Előre is kösz... -
Dany
tag
sorry! az üzenet ZUMICS-nak ment.
-
Dany
tag
válasz
AMD!4ever #99 üzenetére
Ha megengeded a tanácsom az, hogy a legújabb catalystot tedd fel! 9600XT-m van és mióta a legújabb catalystot használom az omega helyett, a 3DMARK-ban 500 pöttyel feljebb vitte az eredményét és a játékok is gyorsabbak lettek. Lásd
ar Cry szaggatott, én meg a Ram-ra gyanakottam mivel256-om van de az új catalysttal már nem szaggat be.
-
zumics
tag
Viszont nekem is lenne egy kérdésem: Melyik a jobb az ati kártyáknak: az omega, vagy a catalyst driver, ha játszani akarok, és azt szeretném, hogy jobban, gyorsabban menjenek a játékok?
-
Tomics
addikt
helló
a gépem: P4 3 ghz, 512ram, geforce 4 mx 440
a problémám a következő: felraktam a legujabb nvidia drivert az nvidia honlapjáról, és pár játék ezután akadt, de nem az a tipikus szaggatás, hanem inkább lassulás, olyan mintha egy autós játknál lassítanék közbe meg nem...
pl a colin 2004-nél nem lehet érezni a sebességet, mert húzza az egészet(régebbi driverrel ment simán)...a vertycal sync-on kívül ki kell még vmit kapcsolni az nvidia dirver beállításoknál? -
VigyorEX
tag
Hi mindeki .
Tudja v.ki hol lehet megtekinteni -weboldal- a HIS Excalibur vga-kat * -
Dany
tag
Szerintetek egy GF4 MX440 128bit vagy egy csattanásig huzatott HIS Excalibur R9200SE 64bit a jobb? Ha tudjátok támasszátok alá a véleményeteket tényekkel.
-
Lord Zero
addikt
jah, hát ez így tényleg nem sok, főleg, h az alaplapod típusáról továbbra sincs semmi hír
az intel740es grafikus akcelerátor (lol) pedig nem egy mai darab, ez tény
alaplapi driverek fent vannak rendesen? (bár ez már win probléma lenne)
szerk: (továbbra is furcsállom, h a biosban nincs semmi)
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Köszi.
Asszem leteszek róla. Nem vágom a témát. Nekem valami szoftveres behatolás féle vagy regisztris megoldás kellene,mert sem oprendszerben és sem bioszban nem találok erre megoldást.
Szerintem csak valamit enabledre kéne átlőni.
Amúgy az a poén,hogy a gyors írás egy másik gépben töre megy,de ott van is funkció a bioszban. Nekem soha sem volt erre funkció és mégis vagy három évig tökjól ment és high-en nyomtam minden játékot,de most ez a ''kis'' hiányosság miatt gondok vannak az extra részeknél a játékokbanfű,madár,haj..)
-
xtmod
senior tag
itt: Bővebben: link
nvidia bios editorral is meg lehet csinálni, és vissza flashelni a módosított fájlt, de mx440-nél nem ajánlom ezt a módszert, mert az sba-t szerintem nem nagyon fogja szeretni.
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
Sziasztok! Eldöntöttem,repül a ''jó öreg'' 9800se, és a helyére kerül egy Gf 6600GT.
Viszont nem tudom milyen márkát érdemes belöle venni.Jol huzható,halk és Ócsó legyenJa és persze Agp-s
Mi lehet jo választás? Elöre is kösz a hsz-eket. -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Elnézést a zavarásért,csak egy kérdésem volna:
1-Valaki tud infót adni arról,hogy a VGA-knál a gyors írást (FAST WRITE) és vagy a memória cimkézést (SIDE BAND ADDRESSING) hol lehet vagy hogyan lehet bekapcsolni a bioszon kívül (mert ott nincs nekem) pl.: valami progival?
Egy MX440-es (asus V8170 DDR) vidkariról lenne szó.
Már próbáltam,hogy nem HT-s procit teszek a gépbe,de nem jött vissza ez a funkció,pedig vagy három évig ment tökéletesen.
Köszönöm előre is a segítséget és a törlést,ha útban van a hsz-m. -
Csipi
aktív tag
Köszi a felvilágosítást. Így már sokkal könnyebben keresgélem meg azt a jumpert. Bár én úgysem fogok hozzányúlni, akitöl a pc-m van az intézi majd el.
Épp az volt a baj, hogy biosban matatott hozzá, de a pc nem akarta az istennek sem látni a nagyobb eszü kártyát. Majd jelzem ha sikerült elintézni. -
Spion
csendes tag
Nekem ABIT 9550 XTurbo-Gurum van.Ez egy nagyon frankó kártya a 9550-esek királya.2,5 ns-os FBGA ramok vannak rajta.
450-460 körül stabil a core-ja.A memóriája 750 körülig stabil.
Vannak tesztek, ahol 500/800-at húzta ki belőle.Én ezt nem játszom meg.
Mondjuk 800MHz-et elméletileg alapból tudnia kell, de persze nem a legjobb 2,5-ös ramok lehetnek rajta, ezért''csak'' 750 körül stabil. -
Lord Zero
addikt
-
Niquis
aktív tag
Köszi. Az aniso tekintetében tényleg tévedtem.
Biztató amit írsz, de lehet mégis 9550-et veszek, mert arra van 3 év gar és sz*rrá húzhatom, ott meg már kábé olyan teljesítménye van mint egy 9600XT-nek. Meg a srác, akinek írtam, hogy megnézném a kártyáját, nem jelzett vissza. Apropó, nem Ádámnak hívnak véletlenül? -
Niquis
aktív tag
A jumper végülis kapcsoló, de megvalósítás szintjén tűk, amiket egy sapival összekötnek (vagy nem). Ilyesmi, a képen a sárga baszás a kerek baszástól jobbra, az a sapi épp rajta egy tűpáron.
Kéne lennie az alaplapon egy jumpernek, aminek a funkciója Onboard VGA Enable vagy valami. Ha már biosban nem lehet állítgatni.
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
Mondjuk én a 9800se-t ismerem meg a 9600nonpro-t is de a 9550-t nem ,mondjuk az én 9800se-m magasan leverte a régebbi sapphire 9600nonpromat mindenben. csak nemtudtam ezek a karik hol helyezkednek el egy 9550hez képest
De amugy kezdek beleunni a radejonokbatervezek vételezni egy 6600gt-t csak még nincs rá kesh
-
Brae
őstag
válasz
AMD!4ever #58 üzenetére
Szóval a 9550 tuning nélkül szart se ér
, viszont tuningolva jó eséllyel ki lehet belőle hozni, akár 9600pro feletti teljesítményt is. Tuning nélkül egyértelműen gyengébb az általad említett 9800se-től(ami szintén 9600pro kürüli teljesítménnyel rendelkezik)és egálba lehet a 9600nonproval. 9800se@pro az már más tészta, toronymagasan odaveri az eddig emlegetett kártyákat.
-
Brae
őstag
Nincs teljesen igazad
A 128 bites memvezérlőnek nincs sok köze az Aniso szűréshez, szóval az lehet mindig bekapcsolva, akár magas felbontásokban is(leteszteltem, a ki és a bekapcsolt 16X-os minőségi Anizotropikus szűrés között kevesebb, mint 4%-os a teljesítménycsökkenés) Az élsimítás viszont intenzíven falja a memsávszélt, szóval ott magasabb felbontásokban(1024felett)lemarad a kártya a 9700-as testvérével szemben.
Doom3 nekem 1024-be mediumon 16X-os minőségi anizóval, 35fps körül(1700+, 512mega ram) -
AMD!4ever
őstag
Figyuzzatok 3dmark03ban mit tud ez az extrem9550?
Odaver egy 9800se-t? vagy se@pro-t?
Vagy odaver egy sapphire 9600nonprot?
Egyáltalán játékra melyik ezek közül a legjobb? Vagy esetleg valami gf ebben a teljesitménykateg.-ben. -
Niquis
aktív tag
UP, bár félig-meddig már megtaláltam rá a választ... a 128 bites busz az fix, szóval AA, aniso nem nagyon játszhat a sávszél-igény miatt, most már egyedül a mennyiségi korlátok érdekelnek, ezért pontosítok a kérdésen - ha magas beállításokon futtatok mondjuk egy doomIII-at, akkor sok textúrát betölt a kártyába. Mennyire fog leesni a teljesítmény, ha az AGP-t intenzívebben kell használnia?
-
Niquis
aktív tag
És most én kérdezek: megéri-e 9500-ból 64 megásat megvenni használtan, amin megy a +4 pipe? Mennyire kavar bele a képbe az, hogy csak 64 M RAM van rajta?
-
Csipi
aktív tag
Adott egy Pentium III onboard sound és video (8 Mb-al). Namármost: be lett téve a pc-be egy újabb 32-es vagy 64-es videókártya, nem tudom pontosan mekkora. Ezt szerettem volna ellenörizni, de rájöttem, hogy a pc nem is veszi észre a kártyát, csak a 8-at mutatja ki. Mit lehet tenni, hogy észrevegye? Valaki aki jól ért a pc-khez egy jumper-t emlegetett, hogy azt kellene kicserélni. Meg tudná mondani valaki, hogy mi a jumper? A bios-ban nem lehet változtatni semmit, ez már ki lett próbálva. Köszi
-
bundee
csendes tag
Ha videómagnóról akarsz digitalizálni, akkor
1., van a gépedben egy tv tuner kártya, amibe a videóból kivezetett koax kábelt (gy.k.: tv kábel) dugod, és a kártyához adott sw-el veszel fel - nem ajánlott, elég gyenge lesz a minőség
2., a videón van rca vagy scart kimenet, esetleg svideo, és ezt kötötd a videókártya video-in vagy svideo/svhs in csatlakozójára - szép képet ad
az svideo/svhs - jack végű kábel érdekes, fogalmam sincs milehet - van annyi féle kábel, hogy csak na
Jah, fontos tudni - 1., pontnál a kép és a hang 1 kábelen, azaz a tvkábelen megy át, rca / svhs kábelezésnél a hang külön megy, általában rca-ról veszed le (audio out a videó hátulján), és a hangkártya live-in bemenetére kötöd, scartnál meg a hang és a kép két külön kábelen jön szintén
b -
bundee
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan kérdésem, hogy mi van akkor, hogy a videókártyán lévő svideo (svhs) kimenet a tv-re van rákötve, egy scart átalakítóval a scart bemenetre, de a tv-n csak fekete-fehér kép van - hiába van ntsc, pal, stb jel állítgatva a vga-n.
Két különböző helyen is van ez a hiba, különböző vga-val és tv-vel.
b
ui.: a 4 kis tű műanyag téglalappal a közepén az svhs/svideo csatlakozó - bár ati kártyáknál van 7 tűs is, az mire való, mivel tud többet mint a 4 tűs, egyáltalán hova lehet rákötni azt, mert a tv-n csak 4 tű van??? -
szati1
csendes tag
Tulajdon képpen ott szívtam meg amikor hagytam,hogy rámsózzanak egy Audigy Platinum EX cuccot.Azzal mentem a boltba,hogy VHS magnóról szeretnék digitalizálni.Azt mondták ezzel mindent lehet.Hát tényleg van rajta ezer lehetőség,de VHS kimenetet nem találok
.Tudsz segiteni mit vegyek,hogy tudjak digitalizálni videómagnórol? -
szati1
csendes tag
Sziasztok!Segitsen valaki!Az eszközkezelőben a nVidia WDM video capture előtt van egy sárga felkiáltójel.Avarázsló azt irja a telepitésnél hiba történt!hibakód:10.Mit csináljak,hogy müködjön?Előre is kösz a segítséget.
-
AMD Power
titán
Ebben az ár kategoriában tény ,hogy én nem szeretem az ATi-t de ez a legjobb választás: Gecube 9550 extreme!
-
Brae
őstag
válasz
Joszif001 #34 üzenetére
Vegyél tőlem egy tuninger 9500@pro-t
Full dobozos(minden szir-szarával)Club3d 64mb 9500@8pipa(mindenben hibátlan) 364/634(eddig lett kipróbálva, de nem ez a vége!)érdekel?
Irányár:23k
Egy hét garit adok rá.
Ja és ez odab@sz mindent a 9600-as sorozatból meg a 9550-eket.
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Jah, és az árak+ teljesítmény összehasonlítása:
GeForce FX 5200 128DDR 64 bit - 963 pont ------- 13k körül
ATI Gexcube 9600XT Encore 256DDR 128 bit - 33** pont ------- 38k körül
ATI Gexcube 9550XT Extreme 128DDR 128 bit - 34** pont ------- 23k körül
De ahogy írtam, egy kicsi húzással 3700 pont körül végzett, és ami még fontos, hogy a hűtője is jó, vagyis semmi módosítást nem kell rajta végezned. -
szatocs
őstag
Sztem ha 20 körül akarsz videokártyára költeni, akkor mindenképpen az ATI Gexcube 9550 Extreme- t vedd. Veri a 9600 - asokat is ( akár xt- t is ). Nekem volt a gépemben már Gexcube 9600xt encore (500/500) és Gexcube 9550 extreme is ( 400/500) , és mondhatom én is meglepődtem. Alapon a 9600xt 33** pöttyöt csinált, a 9550xt meg 347* - t. Egy kis húzással a 9550 - est 37** - ra mértem.
Nekem ennyi elég is volt a döntésben, hogy melyik érné meg jobban.
Sajnos nem az enyém volt egyik kártya sem, de annyit hozzáfűznék még, hogy az FX 5200 - asom (128DDR ; 64 bit ) 963 - at csinált.
Mérések : 3DMark03 -
Dave64
aktív tag
Ha 9800SE-re gondolsz csakis a 256-bitest
vedd meg aúgy semmi értelme
és az a 9600 amit te néztél (nem írtál márkát) ki tudja milyen flekin megy meg stb. ELső Látásra olcsónak is tűni 1 picit. -
Dave64
aktív tag
Még 1 pont a gecube 9550 extreme-re
-
_cirmos_
őstag
válasz
Joszif001 #36 üzenetére
ha új kártyát akarsz akko vegyél 20k-ért egy gecube 9550 extreme-et. egy kis tuninggal 9600pro és 9600xt között fog teljesíteni. felesleges lenne még 6-7 ezret kiadni ugyan azért a teljesítményért. megnéztem, m*stral-nál 22.750 ez a kártya.
ha használt kari is érdekel akkor keress itt a piacon egy 9500pro-t vagy szerencsés esetben egy 9700pro-t. -
Joszif001
csendes tag
Hi Mindenki!
Lenne egy kérdésem!
Szerdán készülök gépet fejleszteni, és nem tudok dönteni videókártya ügyben!
Vagyis már van elképzelésem de nem tudom jó lesz e!
A konfig a következő lesz:
AMD Barton 2600+
2* 512DDR 400Mhz
NF7 s2
A kinézett vga pedig:
ATI Radeon9600PRO DDR256M+TV+DVI GeXCube
az ára pedig 24900Ft!
A kérdésem, vagyis kérésem az lenne hogy szerintetek ez a kártya megfelel e nekem ehez a konfighoz. Nincsenek nagy igényeim, csak ok legyen minden. Játékok fussanak, nem kell hogy legjobb felbontásban és max grafikán, de stabilan és azért szépen is!
Remélem tud valaki segíteni!
Ha más kártyát ajánlana esetleg valaki akkor küldjön linket is pls. Fontos szempont hogy ne legyen drágább! -
AMD Power
titán
Csak ez volt a legjobb belőle amitt találtam:
Inno3D PCI-E 6200 128MB TD (2év gar.) 20.330 25.420 -
-
Brae
őstag
válasz
cacattila #23 üzenetére
Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
cacattila
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy a két videókértya közül melyik jobb.
NVIDIA GF 6600 GT 128 PCIEXP.
ATI READEON PCIEXP. X700PRO 128MB? -
AMD Power
titán
Simán odaveri a 9600XT-t! És még olcsobb is egy kettő!
Videokártya Club3D GeForce 6600 128MB DDR 300/250 Mhz 27,392 Ft,- 34,240 Ft,-
Asus GeForce N6600 256 MB TV DVI PCIExpress 30200 Ft +ÁFA!
Gigabyte GeForce 6600 128 MB TV DVI 8x PCIExpress 25200 Ft +ÁFA!
InnoVision GeForce 6600 128MB TV DVI 8x AGP - 2év gar. 26400 Ft +ÁFA
InnoVision GeForce 6600 128MB TV DVI 8x PCIExpress - 2év gar. 22000 Ft +ÁFA!
Ez a legjobb választás ebben az ár kategoriába , tud mindent amitt kell! -
gohanssj
csendes tag
egy 3200+ procival és 512 rammal se lenne kóser?most geforce mx4-em van.
-
gohanssj
csendes tag
Helló!
Van vagy vólt valakinek geforce 5200 ultra kártyája?ha igen érdekelne a kártyával kapcsolatos tapasztalataitok!Mert én most készülök venni valami ólcsót és ezt néztem ki!
köszi! -
Arnos
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám...
Megtudná nekem mondani valaki meddig biztonságos tuningolni egy geforce 4 MX 440? -
ArGab
őstag
válasz
gaborgenius #3 üzenetére
Normális esetben egy 6600-as 8 pipeal menne, ha arról van szó.
-
gaborgenius
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis problémám van egy driverrel. Úgy tudom,hogy a videokártyámon szoftveresen 4 pipe le van tiltva. Ha valaki tud,akkor segitsen,hogy pontosan hol találok drivert,hogy ezeket aktivizáljam.
köszi -
kiskubai
tag
ja, és erről az alaplapról ( ASUS A8N-sli ) és erröl a videókaresz-ról ( 6600 nem GT) várom a minél olcsóbb árakat( NE használt legyen, és kiskerből)
-
kiskubai
tag
használtam a keresőt, és ilyen még nincs
az lenne a kérdésem, hogy két 6600( nem GT ) ha rajta van egy asus A8N-SLI alaplapon, hogy akkor kell-e két PCI-expressz csatlakozó a tápon ( feltéve, hogy van ilyen), vagy kapja az alaplapról a kakaót? olvastam a prohardveres cikkben valami plussz molexen a deszkán, de ott nincs részletesebben kifejtve.
szóval várom a válaszokat!!!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest