- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
Azt jól tudom, hogy asztali lejátszó csak akkor játszik le MKV-t ha Blue rayt is?
Nem értem a kérdést
Vannak olyan asztali játékosok, amelyekben nincs is optikai meghajtó, mégis lejátsszák a MKV konténeres filmeket.Az alábbiak szerint próbálj meg konvertálni! Persze a bitráta és a képméret az input filmtől függ, azaz ne vedd bebetonozottnak ezeket értéknek, amit a képeken látsz (példának a Cinderellát használtam).
-
golyós
addikt
válasz troller #3100 üzenetére
Köszönöm, ezekkel a beállításokkal végre sikerült, lejátssza a Philips.(#3106) Multibit
Köszönöm.
Ezek többé kevésbé megegyeznek troller beállításaival, csak a felbontás magasabb.
Kipróbálom így is bár hagyományos tv-n( JVC 82 cm 16:9 100hz síkképcsöves, amíg jó addig nem cserélem le, emiatt megy a szívás mert a laptopot egyszerűbb volna Hdmi-vel rákötni a tv-re ) a 480x360 sem volt rossz.Mindenesetre kipróbálom, hogy mi a különbség méretben illetve minőségben.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
troller
senior tag
válasz Multibit #3105 üzenetére
Nekem két kínai csodám van éppen, egy Millenium meg egy Orion és pont a múlt héten futottam bele, hogy egy nagyobb felbontású filmnél nem ment a lejátszás. Több próbálkozás után kötöttem ki ott, hogy a függőleges felbontásnak 400 vagy 420 alatt kell lenni, a két csoda sem egyforma ebben. Gondolom a lejátszó hardverétől/szoftverétől függ ez az érték.
golyós, Örülök, hogy sikerült.
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Mela Kehes
addikt
Srácok, segítség kellene.
Letöltöttem a Format Factory programot, hogy mkv filmeket konvertáljak avi-ba. Sajnos akárhogy állítgatom az asztali dvd lejátszóm egyiket sem ismeri fel. Nem tudom hogy mit állítok be rosszul. Képben van ebben valaki? Köszi előre is."Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
golyós
addikt
válasz Mela Kehes #3111 üzenetére
Üdv a klubban
Olvass vissza kb 20 hsz-t, pont ez volt a problémám.
Innen kezd : (#3080) golyós[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
mazsi70
senior tag
válasz Mela Kehes #3111 üzenetére
Pont jókor jöttél !
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Mela Kehes
addikt
Akkor jókor vagyok jó helyen.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Mela Kehes
addikt
Na jó. Kinéztem hogy milyen felbontást kezel a játékosom, beállítottam arra de mégsem jó.
Viszont nekem nem lételemem a konvertálás. Ha tudtok ajánlani olyan játékost, ami kezeli az mkv-t, van benne usb és mondjuk max. 20 huf az ára, akkor még ma megrendelem.
Ja és legyen benne hdmi.[ Szerkesztve ]
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Multibit
nagyúr
válasz Mela Kehes #3115 üzenetére
EZT vedd meg, amíg el nem viszi valaki! Nagyon jó áron adja a tulaj.
-
Multibit
nagyúr
válasz Mela Kehes #3117 üzenetére
Az asztali media playerek általában nem tartalmaznak optikai meghajtót. Van egy-két típus, amiben van, de azok ritkák és használtan is drágák (20 ezer nagyon kevés ehhez). Alternatív megoldás lehet: bizonyos media playerek alkalmasak arra, hogy USB-s számítógépes meghajtót csatlakoztatva hozzájuk tudják kezelni a DVD-t, de a BD-t nem! Ez viszont itt nagyon offtopic, érdeklődj az asztali media playerek topikjában!
-
Multibit
nagyúr
válasz Mela Kehes #3119 üzenetére
Az a DVD-játékos előbb-utóbb beadja a kulcsot. Ekkor két út áll előtted: veszel egy új DVD-játszót (ha kapható még), vagy berippeled (remux MKV-ba) a DVD-n lévő filmjeidet (HDD-re, vagy NAS-ra). Ez egyben jó alkalom arra, hogy felülvizsgáld, valóban szükséged van-e ennyi filmre Saját tapasztalat: rendeteg olyan filmtől megszabadultam, ami - érett megfontolás után - csak a helyet foglalta. Erőt kell venni a gyűjtőszenvedélyen
-
nagyúr
melyik videokonvertáló program, aminél a felírat beégetésénél betűtípust és betűszínt lehet választani?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
törölt tag
Sziasztok.
VLC-vel lehet átkódolni filmeket. Érdeklődnék hogy deinterlacet ti hogyan csináltok a programmal? Mert kétféleképpen is lehet vagyis felajánl a program. Váltottsorosság megszüntetése, illetve Videócodeknél is van a szűrő filternél hogy Deinterlacing video filter.
Melyiket érdemes használni? vagy használjam mind a kettőt egyszerre?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Létezik már hardveres enkódoló (nem olvasó, hanem konvertáló ) megoldás hevc-re?
-
Assimilator
őstag
Hasznal itt valaki Da Vinci Resolve-t?
Lenne vele kapcsolatban egy kerdesem, ha igen. -
IldiH
tag
Sziasztok! Nem tudom miért nem megy a feliratozás: adott egy .mkv-s filmsorozat és hozzá az .srt feliratok (ha így nézem, akkor gyönyörűen hozza a magyar feliratot). Át kéne konvertálnom psp-re (közben beleégetve a feliratot), ehhez Format Factoryt használok. Szépen meg is van a konvertálás, de a felirat magyar helyett angol lesz. Minden más film esetében működik az égetés, csak ez a sorozat vált angolra.
Mit rontok el, mit kéne másképpen állítani?(Eszembe jutott valami, belenéztem az srt nélkül és azt látom, hogy alapban angol felirat van beleégetve. Ez okozhatja a problémámat? Hogyan kell felülírni?)
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
háj evribádi
ha szeretnék egy 720p videóanyagot átkonvertálni kisebb méretre, h.265 tömörítéssel, manapság melyik a legkézenfekvőbb program erre? /izzadjon már a proci is.../
régen nagy divat volt a virtualdub meg kodek kombók, agyba-főbe finomítással, van manapság egyszerűbb, jobb?
-
Murphistic
aktív tag
Az ffmpeg-ben van H.265 kodek ( -vcodec libx265 kapcsolóval lehet beállítani) és biztosan nem vírusos a program. Cserébe szenvedhetsz a parancssorral, de utána a processzor is fog .
Egyébként a "profik" akár használhatnak Handbraket is. Szinte az összes ilyen konvertáló program az x264-et használja, ami a H.264 kodek nyílt implementációja. Szóval mindegy, hogy Handbraket, ffmpeg-et, vagy valami más csili-vili programot használsz az ugyanúgy az x264-gyel tömöríti a videót. Persze a nagy cégek videószerkesztői valószínűleg saját implementációt használnak.
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
ReSeTer
senior tag
Ezeknek a 264 leveleknek van befolyása a méretre? 5.1 kisebb méretet tud ugyanolyan beállítások mellett, mint az előzők? Vagy csak nagyobb bitrátát tud és kész?
[ Szerkesztve ]
-
Periscope -ból töltök le időnként Offline videókat (ezek ui. max. 24 óra múlva automatikusan törlődnek), sajnos (szerencsére?) az utóbbi időben rászoktak a Követettek arra, hogy végre fekvő módban közvetítenek.
Igen ám, de a letöltő szkript ÁLLÓ formátumban tölti le ezeket is.
Mivel és hogyan tudnám ezeket az alapból TS formátumú videókat a kívánt oldalra elfordítani?
Mellékes poen, hogy egyik erre, másik arra forgatandó (egy mobileszköz ui. szabadon forgatható bármerre).
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Oldman2 #3144 üzenetére
Ma már nem konvertálgatok, így nem vagyok naprakész, de pl. a Freemake Video Converter tud forgatni. Gondolom, más népszerű konvertereknek sem jelent megoldhatatlan problémát ez a feladat. Vedd figylembe, hogy az átkódolás mindig ront a minőségen (kisebb-nagyobb mértékben)!
-
pibácsi
senior tag
Tisztelt Fórumtársak!
Az Olympus XZ-2 MOV videójával – ami AVC (Advanced Video Codec) - kapcsolatban írtam korábban, hogy mpeg-be én hogy konvertálok, mivel kérdés volt. De ez a megoldás nemigazán nyugtatott meg, így kisérleteztem és közreadok két megoldást, amit CD-re, vagy pendrive-ra véve a TV+DVD lejátszóval símán meg lehet nézni. (ha van Xvid, Divx a lejátszón). Mindkét esetben Xvid-re konvertálok, ami talán élesebb képet eredményez, mint az mpg. Ez a megoldás jó az M-JPEG MOV fájlra is.
1./ megoldás: - XMedia Recode 3.1.6.9 Sima konvertáláshoz, amikor nem akarunk szerkeszteni, maximum vágni, akkor jól alkalmazható az mpg mellett az avi/Xvid konvertáláshoz ez a program. Itt a videó fülnél a képkocka arányt beállítjuk 30 frps-re és nem hagyjuk meg a 29,970-et, mivel néha meg-megugrik a kép vizszintes mozgáskor, viszont 30-ra konvertálva ez nincs. A bítarányt levesszük 4000-re, eredetileg 6000-ret ad. Így is maradhat, de akkor van, hogy felmegy magasra és ezt nem mindegyik lejátszó, pláne sima DVD+TV, vagy pendrive+TV adja vissza símán, esetleg szaggat a kép, az eszközök nem bírják ezt a sebességet. A hangsávot MP3-ra állítjuk 48000/stereo/129 vagy 192 – bár sokszor már ezt adja fel. A vágás/előnézetnél a felbontást átállítjuk a méretet 720x480 NTSC méretre. Ezt többször is ellenőrízzük, mivel szeret átugrani másra. Átmegyünk a képélességre és ott 24-et állítunk be. Kb. ez felel meg az eredeti MOV fájl élességének. Ezután ismét megnézzük a képméretet és ha jó, akkor a felső sorban a hozzáadásra klikkelünk. Ha előzőleg meghatároztuk a mentés helyét, akkor fogadja, ha nem, akkor hibát jelez. Ezután a kódolásra klikkelünk. CPU terhelés 75-85%.
2./ megoldás: - NCH VideoPad Video Editor. Eddig a legjobban használható. Jól szerkeszthető a kép és a hang is. Sok formátumot ismer. Ez egy kpl. videó szerkesztő, vágással, effektekkel, képmódosítással, hang szerkesztéssel. Kicsit lassan tölt be és minden új filter műveletet végigvisz a videón és ez is lassú. Szépen, könnyen lehet szerkeszteni. Sok track, overlay lehetőség van. Hasonlítva az Ulead Video St. SE DVD-hez - a DV szerkesztéshez - lassabban dolgozik. Ott amikor felviszi az ember az idővonalra, azonnal szerkeszthető. Itt várni kell és közben a CPU terhelés 100%. Figyelni kell és üríteni a cash mappát, bár ha úgy van bejelölve, akkor kilépéskor töröl, de a láncszerű videó szerkesztéskor növeli a végtelenségig a területet.
Mentés: Export video – File export – Video File Export – Browse: File megnevezés – File Forma: avi(ebben az esetben) – Resolution, képméret: 720x480 ebben az esetben, de hagyhatjuk 640x480 NTSC- n is – Maximum Frame Rate 30 frps (ebben az esetben, mert az eredeti 29.970 remeg). Encoder opció: kompresszió beállítás: a legjobb a 4000 kbps.- 8192 kbps. - Tovább – Resize to Fit. És elkezdi a mentést az eredeti aspectben. A másik – Resize - megoldásban benagyítja a képet. Progressívbe ment. (váltottsort nem tud).Talán segítettem, akit érint. Üdv. Pibácsi
-
Multibit
nagyúr
válasz pibácsi #3146 üzenetére
Precíz leírás. Két megjegyzés engedtessék meg:
1. Az XZ-2 elég jó videót tud készíteni, akár FHD felbontásban is - fényképezőgéphez képest. Ez egy jó kis kompakt, nem érdemli meg, hogy a videóját lebutítsuk, csak azért, mert a DVD-játékos "nem viszi". Ha már ilyet kovet el az ember, mindenképpen őrizze meg a 1080p/720p felvételt, mert később bánni fogja a butítást! Esetleg annyit tennék vele, hogy átmuxolnám mov-ból mkv konténerbe. Persze, ha a tulaj Almás, maradhat mov-ban.
2. Nem állítanám át a képkocka sűrűséget 29,970-ről 30.000 fps-re, mert a "néha meg-megugrik a kép vizszintes mozgáskor" jelenség nem a video hibája, hanem a lejátszóé és/vagy a megjelenítőé. Tipikus jele annak, hogy a játékos, vagy a tévé nem kadenciahelyes. -
pibácsi
senior tag
válasz Multibit #3147 üzenetére
Szia Multibit!
Köszi a hozzászólást, jól esik a dicséret és hogy mást is érdekel ez a dolog. Nekem XZ-2-őm van és ezért voltam kénytelen az archiválással komolyabban foglalkozni. Gyűlnek a felvételek.1. Ez igaz, jó kis kompakt és amennyiben a gépről közvetlenűl meg tudjuk nézni a videóját TV-ben, akkor sima a dolog a hangot leszámítva (nem számítógépen, mert ott nyilván meg tudják nézni, ha beviszik). A hangot nem tudták jól kitalálni, mivel az sokszor kerreg az élesítés miatt, zoommoláskor meg lejjebb veszi és tompítja a hangerőt. Viszont – és ezért adtam közre a leírást – volt már itt is olyan kérdés, hogy nem tudják megnézni normál hagyományos TV-n, tehát nincs „lapos” TV és mit kellene tenni. Ezért jön az Xvid (vagy mpg, bár az eléggé életlen) és a CD. A másik, hogy az eredeti MOV (AVC) felvétel elég sok helyet foglal és, ha csak arciválásról van szó, hogy emléknek jó lesz, akkor kár a helyet pazarolni, a konvertálással – bár tudom, minden konvertálás valamennyit ront a minőségen – mégis sok helyet takarítunk meg. Az NCH+Xvid-es megoldás elég jó eredményt ad. Itt szerkeszteni is lehet. Egyébként ki lehet menteni az eredeti méretben is.
2. A képkocka sűrűséget viszont sok kisérlettel hagytam jóvá 30-frps-re, mivel nem volt kielégítő az eredeti 29.970, így viszont tökéletes lett. Több konverterrel és fájlformátumban is próbálkoztam és ezt találtam jónak. Mivel kb 8-9 éve foglalatoskodom videós dolgokkal, emiatt aztán sajnos „rááll” a szemem ezekre az ugrásokra, remegésre. Ez az én tapasztalatom, lehet vele kisérletezni, mivel ezt főleg a magam számára állítottam össze, de gondoltam, közreadom hátha valaki fel tudja használni.
Mégegyszer: köszi a reagálást.
Üdv. Pibácsi -
Multibit
nagyúr
válasz pibácsi #3148 üzenetére
Szia!
Nincs köztünk vita, csak mindketten leírjuk a véleményünket
A családi felvételek a legértékesebbek, mondhatjuk az örökkévalóságnak szólnak (azaz, szerencsés esetben a gyerekeink, unokáink is látják majd). Azért írtam, hogy érdemes megőrizni a felvételt eredetiben (tudom, sok helyet foglal), mert később úgyis nagy felbontású megjelenítőn fogják nézni. Kényszerhelyzet miatt (pl. jelenleg csak CRT tévé áll rendelkezésre), persze hasznos dolog a konvertálás, de szerintem helyspórolás címén ne fosszuk meg az utókort attól, hogy életünk emlékezetes pillanatait a lehető legjobb minőségben nézzék vissza.
2011 óta dedikált (asztali) FHD mediaplayerrel nézek mindenféle mozgóképet. Szerencsére minden szabványos képkockasűrűséget automatikusan felismer és helyesen jelenít meg a plazmatévén. A 25/30/50/60 fps-re konvertálás akkor "szükséges", ha pl. a tévék beépített mediaplayerét használja valaki, mert azok sajnos, minden videoanyag natív képsűrűséget a fent említett kerek értékek valamelyikére "erőszakolják". Ezért van néhány másodpercenként röccenés, ha pl. 23.976, 24.000, vagy 29.970 fps filmet nézünk egy ilyen csökkentett képességű lejátszón. -
pibácsi
senior tag
válasz Multibit #3149 üzenetére
Szia Multibit!
Természetesen a későbbiekre is gondolva igazad van. Ebből a szempontból így eredetiben érdemes megőrízni. Sokan viszont hagyományos CRT TV+ videó lejátszó-n nézik-néznék és e miatt gondoltam segíteni, mivel ha megpróbálja ráereszteni az eredeti videót, akkor nyilván nem lát semmit, vagy jobb esetben kiírja, hogy nem támogatott képfelbontás. Minden esetre, ha valakinek szükséges, akkor ezt lehet alkalmazni.
Mégegyszer köszi a hozzászólást.Üdv. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest