Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Multibit #3147 üzenetére

    Szia Multibit!
    Köszi a hozzászólást, jól esik a dicséret és hogy mást is érdekel ez a dolog. Nekem XZ-2-őm van és ezért voltam kénytelen az archiválással komolyabban foglalkozni. Gyűlnek a felvételek.

    1. Ez igaz, jó kis kompakt és amennyiben a gépről közvetlenűl meg tudjuk nézni a videóját TV-ben, akkor sima a dolog a hangot leszámítva (nem számítógépen, mert ott nyilván meg tudják nézni, ha beviszik). A hangot nem tudták jól kitalálni, mivel az sokszor kerreg az élesítés miatt, zoommoláskor meg lejjebb veszi és tompítja a hangerőt. Viszont – és ezért adtam közre a leírást – volt már itt is olyan kérdés, hogy nem tudják megnézni normál hagyományos TV-n, tehát nincs „lapos” TV és mit kellene tenni. Ezért jön az Xvid (vagy mpg, bár az eléggé életlen) és a CD. A másik, hogy az eredeti MOV (AVC) felvétel elég sok helyet foglal és, ha csak arciválásról van szó, hogy emléknek jó lesz, akkor kár a helyet pazarolni, a konvertálással – bár tudom, minden konvertálás valamennyit ront a minőségen – mégis sok helyet takarítunk meg. Az NCH+Xvid-es megoldás elég jó eredményt ad. Itt szerkeszteni is lehet. Egyébként ki lehet menteni az eredeti méretben is.
    2. A képkocka sűrűséget viszont sok kisérlettel hagytam jóvá 30-frps-re, mivel nem volt kielégítő az eredeti 29.970, így viszont tökéletes lett. Több konverterrel és fájlformátumban is próbálkoztam és ezt találtam jónak. Mivel kb 8-9 éve foglalatoskodom videós dolgokkal, emiatt aztán sajnos „rááll” a szemem ezekre az ugrásokra, remegésre. Ez az én tapasztalatom, lehet vele kisérletezni, mivel ezt főleg a magam számára állítottam össze, de gondoltam, közreadom hátha valaki fel tudja használni.
    Mégegyszer: köszi a reagálást.
    Üdv. Pibácsi

Új hozzászólás Aktív témák