- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Lehet nem pont ide passzol de jobb topikot rá nem találtam.
Kérdésem az lenne, hogy Premiere pro videóvágásnál a ha kész a videó, akkor az Enter-el elkezdi lerenderelni a videót, erre szükség van? Sima mentés videóként-al (akkor is ugyanezt csinálhatja meg?) nem elég.
Mire jó a renderelés? Kösz!Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
kejfel
tag
Hello
Tudnátok segíteni abban, hogy tudnék összefűzni 80 db avi filet, úgy hogy megmaradjon a felbontása és a hangsávjai is.
AVI File Details
========================================
Name..........: 1-1-1.avi
Filesize......: 22Mb
Runtime.......: 00:02:45
Video Codec...: H264
Video Bitrate.: 20Kbps
Frame Size....: 1280x720
Frame Rate....: 15fps
Audio Codec...: mp3
Audio Bitrate.: 3Kbps
Audio Freq....1: 44KHz
Audio Channels: Mono
Audio Bitrate.: 15Kbps
Audio Freq....2: 44KHz
Audio Channels: Stereo
Audio Bitrate.: 15Kbps
Audio Freq....3: 44KHz
Audio Channels: StereoKöszi!
-
func93
senior tag
Sziasztok bocsi az off kérdéshez de valaki tud olyan progit ami mp3 fájlokat tud konvertálni nagyob bitrátára? van egy csomo 128as mp3 fajlom és azt akarom 320-be felkonvertálni valahogy.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Balinov
titán
miert, ha nem tul indiszkret a kerdes? hogy tobb helyet foglaljon es a recompress miatt megjobban romoljon a minoseg?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Balinov
titán
talan a VirtualDub-os osszefuzes nez ki a legegyszerubbnek. itt egy guide hozza Vagy esetleg ez a kis progi, bar ezt meg nem probaltam.
megegyezik a felbontas/fps/bitrate mind a 80db-nal?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kejfel
tag
válasz Balinov #1360 üzenetére
Köszi szépen!
igen megyegyezik minden (remélem)mezei joinerrel próbálkoztam már, de csak az 1. sáv audiót tartotta meg.
Remélem a 2 linked közül eggyel sikerül!ez egy spéci másolásvédelemmel ellátott cucc.
3 audio sávból az első alapértelmezetten ilyen idegtépő ciripelés van.
míg a másik 2 ben normál kommentár.
összefűzöm és kiveszem egyben az összes alól az 1. sávot. Ez a terv[ Szerkesztve ]
-
kejfel
tag
válasz Balinov #1362 üzenetére
már korábban írtam egy másik topicba, de ott a Format factory-t ajánlották. amivel nem sikerült megcsinálnom.
innen éred el azt a hsz em, bár ott 50 et írtam a lényegen nem változtat.
Van mellette minta is, vállalkozóbb szelleműeknek.megpróbáltam gyorsan amiket linkeltél.
a joiner progival csak annyi van hogy össze vissza teszi be a fileokat, tehát a sorrendet rendezni kell összefűzés előtt. a végeredménybe meg ha beletekertem kifagyott.a Vdub megoldásnál meg egyesével kell betenni, az se valami gyors, de ha ás megoldást nem találunk az marad.
Köszi a segítséget!
-
törölt tag
Helló mindenki, olyan ingyenes progit keresek amivel fel tudok darabolni egy 10GB-s MKV fájlt, anélkül, hogy bármit is átkódolnék rajta. Sajna a TV USB portja csak FAT-et támogat igy fel kellene aprítanom a fájlt, hogy meg tudjam nézni. Előre is köszi.
-
zsigee
aktív tag
válasz #34784256 #1365 üzenetére
Egy buta kérdés...hasonló "gond" volt a dvd lejátszón nekem is. Leformáztam a pendriveot fat32re, és megoldódot a dolog. Igaz, ott nem mkv formátumról van szó.
A kérdés tehát. Nem elég leformázni a meghajtódat? Esetleg a fat rendszernek gondot okoz az mkv mérete? Ezt komolyan kérdezem.
Üdv!Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
zsigee
aktív tag
válasz #34784256 #1371 üzenetére
Értem, ezzel tényleg nem voltam tisztában. Ezért működnek így a dvd fájlok akár...Most végre tudom ezt is, nem formázom feleslegesen a külső vinyőt, mert leginkább én is mkv-t nézek.
Nem lenne célszerű esetleg egy htpct összeraknod? Nem kellene foglalkozni ezekkel a konvertálókkal...Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
joecontra
addikt
Hali!
Egy kérdésem lenne. Hogy van az, hogy van x hosszúságú videó, amihez van y hosszú magyar szinkron, az y hangot újramintavételezéssel x hosszúságúra nyomom össze, de amint ráteszem x videóra csak az elején és a végén stimmel a szinkron, a közbülső részeken pedig elkalandozik.
Mit csinálok rosszul?
Üdv,
J -
Murphistic
aktív tag
válasz joecontra #1374 üzenetére
Szervusz!
Még sohasem csináltam ilyet, de most találtam egy leírást itt (Sound Forge menüpont). Részlet a linkelt szövegből:
"Ez két féle módon lehetséges. Az egyik a pitch shift, ahol is a hangot a szó szoros értelemben kinyújtja, azaz pld mintha egy szinuszhullámot megnyújtanánk X tengely mentén(pld Y=sin(x) helyett Y=sin(x/2)), ebben az esetben viszont megváltozik ahangmagasság is, hiszen minden frekvencia egy kicsit kisebb lesz a nyújtás miatt, és pld ilyen nagy nyújtás esetében mint a 25 és 23.976 közötti különbség, már érezni lehetne a hangon eléggé, hogy a nyújtástól mélyül a hangja. A másik pedig a Time Stretch effekt, amely úgy működik, hogy bizonyos részeket(néhány milisec) egyszerűen megdupláz..."
Gondolom nálad az a probléma, hogy nem megfelelő módszerrel nyújtottad meg a hangot. Remélem segít a linkelt oldal. Esetleg leírhatnád még, hogy milyen hangszerkesztő programmal próbálkoztál.
Üdv,
Murphistic."A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
joecontra
addikt
válasz Murphistic #1375 üzenetére
Hali!
Nálam volt a hiba. A 2 videó közepén volt egy-egy vágás ami az egyiknél hosszabb volt. Ez okozta a galibát és időközben megoldottam.
De azért köszönöm a segítőszándékot!
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
vvega30
senior tag
Sziasztok,
Teljesen amatőr vagyok a témában. Olyan progit keresek amivel a Fraps által felvett .avi-t, amiből 17mp 383mb..., akármilyen formátumba, elfogadható méretűvé, minőségűvé, Youtubra feltölthetővé varázsolhatom. Nem baj ha free és nem baj ha a tök amatőr júzer is tudja használni
Előre is köszi a válaszokat.
NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!
-
vvega30
senior tag
válasz #34784256 #1378 üzenetére
Nem próbáltam mert a méretet nem találtam megfelelőnek. Meg ez amúgy is csak egy teszt felvétel volt Igazából a méret a gond. Ha mondjuk egy 10 perces videóból lesz 2GB azért az már nem hangzik olyan jól feltöltés szempontjából Ezért akarom kisebbre konvertálni.
De mindenképp kipróbálom a FormatFactoryt.NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!
-
törölt tag
-
Dave-11
tag
válasz vvega30 #1377 üzenetére
Először is érdemes megnézni a videó adatait: felbontás, bitráta.
Aztán szerintem szerezd be a WinFF nevű programot. Ott tallózd be a fájlt, majd válaszd ki, hogy MP4-be akarsz konvertál H.264-es kodekkel, és még ott van két lehetőség, extreme vagy high, értelem szerően az extreme jobb minőség, de kicsit nagyobb méret, ha jól kalkulálok max egy 5-10 mb-os fájlt fogsz kapni. De ha megadsz konkrét adatokat, tok mondani konfigurációkat hozzá.:D Semmi :D
-
zack
nagyúr
Srácok!
Tudtok olyan progit ajánlani ami lekapja az mkv-ről a hangot és nincs vele gond?
Olyanom van ami DVD-re jó (dvd audio extractor) de most kivételesen mkv-ről kellene leszednem és megvágnom Sound Forge-al...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
november
tag
Sziasztok!
Milyen használható ingyenes videokonvertáló szoftvert tudtok ajánlani a Mediacoder-en a Formatfactory-n kivül. Eddig Xmedia Recode-ot és a DVDvideoSoft Free Studioját használtam. Ezekről amúgy mi a vélemény. Ja és a FormatFactory felrakja a hülye Ask toolbarját és nem lehet ezt kiszedni, szal érdekes...
-
Dave-11
tag
válasz november #1388 üzenetére
Én még ezeken kívül az Any Video Convertert vagy az AVS Video convertert ajánlanám, a kettő közül mégis inkább az AVS, mert abban a videót vágni is tudod, bizonyos szintig effekteket és szöveget is rakhatsz a videóhoz. Én gyakran használom és meg vagyok vele elégedve.
A Format Factory se rossz, egyébként a telepítésnél én mindig kiválasztom hogy semmi toolbart ne telepítsen. Sajtágépben nézd meg a Programok telepítése és törlése listán, vagy esetleg a böngésződ bővítményei között, hogy nem lehet-e valahogy kiszedni.:D Semmi :D
-
bb.bocs
őstag
üdv adott 1 médialejátszó készülék, ami nem kezeli a dts hangokat. ac3asokat viszont kezeli. full hd film esetén, a dts hangot vagy akármlyen más hangtipust szeretném átkonvertálni ac3 ba! vanhogy a videóba van beleépitve a hang, és van hogy külön mappában van a hang. tudtok olyan programot ami tud konvertálni ac3 ba dts ből, és nem gondd neki hogy azt a videóbol kell e kiszednie, vagy külön mappából kell e átkonvertálnia? üdv bocs
-
bb.bocs
őstag
tudom a super 1 jó progi, de eltünt a gépről, és amiketleszedek nem jók
-
Murphistic
aktív tag
Szervusztok!
A tanácsotokat szeretném kérni videókonvertálás ügyben. Adott több mindigtv-s felvétel is, főleg felkonvertált SD adások ( pl. m1-ről rögzített 1440x1080i felbontással ). A felvételben itt-ott hibák is vannak és úgy gondoltam, hogy fölösleges a HD, ezért átkonvertálnám SD-be, mondjuk Xvid kodekkel. A problémám a felbontással van.
Azt találtam, hogy a PAL felbontása 16:9-en 768x432, 4:3-nál pedig 768x576. Viszont a MindigTV SD adásai 720x576i felbontással jönnek. Egy régebbi film átkonvertálása után azt vettem észre, hogy ha 768x432 lesz az átkonvertált videó mérete, akkor a film két széléből pont 24-24 pixelnyi fekete területet lehet levágni, 720 oszlopnyi széles lesz a videó. Viszont az a furcsa, hogy így a film kicsit magasabb lesz a 16:9-es képaránynál. Viszont a többi részlet (pl. az ajánlót lezáró "spot(?)") kitölti a teljes 768 pontnyi széles képet.
Szerintetek mi lenne az optimális felbontás?
A bemeneti videót ffmpeggel kódolom HD-ből SD-be mpeg4 kodekkel, 4,5 Mbit/s bitrátával 768x432 felbontásba, majd VirtualDubbal levágom a két szélén a 24-24 pixelnyi sávot és Xviddel 1,8Mbps bitrátával elmentem. A cél a minél jobb minőség minél kisebb tárhelyen és lehetőleg kompatibilis legyen a legtöbb lejátszóval. Szerintetek mit rontok el?
Köszönöm a válaszokat és elnézést a hosszú hozzászólásért.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Kernel
nagyúr
válasz Murphistic #1394 üzenetére
48 pixelt lehet levágni, mert a 48 osztható 16-tal. A maradék (720:432=1,666) viszont láthatóan nem felel meg a 16:9 aránynak (1,777).
Viszont a többi részlet (pl. az ajánlót lezáró "spot(?)") kitölti a teljes 768 pontnyi széles képet.
Nyilván, miután az eredeti adásban is kitölti.
Nem inkább úgy kellene, hogy először levágni a bal-jobb szélét (2x180 pixel, ha jól sejtem), utána lekonvertálni? Eközben beállítani a képarányt is. Vagy a pixelek számával, vagy a megfelelő attribútum alkalmazásával.
A 432 sorhoz pedig nem kell ragaszkodni, az csak abból adódik, hogy a PAL-szabvány szerinti 576 soron belül a 16:9 letterbox magassága 432 sorra jön ki, abban az esetben, amikor 4:3 kimenő adásról beszélünk. Erre volt példa nemrég, amíg a MindigTV-n az RTL Klub műsorát LB formátumban adták (bár én csak 430 sort mértem akkor), illetve a földi analóg hálózaton jelenleg is így megy. A sorok száma PAL-szabványú adásnál mindenképpen 576, még akkor is, amikor fekete sávok is vannak benne.
SD-adásnál a 16:9 normális megoldása úgy működik, ahogy jelenleg is megy, vagyis 720x576, vevőoldalon kapcsolójellel nyújtva 16:9-re. Földi analóg adásnál ezt már nem lehet megtenni, mert Magyarországon sok régi TV nem kezeli a kapcsolójelet. DVB-T vevőnél ez nem probléma.
De mindez mellékes ebben az esetben, mert házi archiváláskor a felbontást csak a lejátszáskor egyénileg elvárt minőség határozza meg. Esetleg, ha direkt képcsöves TV-re méretez valaki, akkor lehetne foglalkozni az 576 sorral.
Hozzászólás hosszáért nem kell elnézést kérni, mert ez fórum, ahol el is várt a normális fogalmazás. Szakmai hozzászólások vannak stb. Nem chat, Facebook meg ilyenek. Akinek nem tetszik, nem olvassa el.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a válaszodat!
Eddig csak a pillarbox eltávolításánál vágtam le a videó két szélét még a lekonvertálás előtt. FFmpegben a crop videofilterrel. Így pl. A Bounty film felvétele után pillarbox eltávolítása és 768x576 méretre konvertálás után a film képe teljesen kitöltötte a rendelkezésre álló képet. Egyébként a két változat között ( 720x400 2,5Mbps és 720x432 1,8Mbps - levágott szélekkel ) nem látok minőségbeli különbséget, úgyhogy minimum időspórolás szempontjából már nyerő az ötleted, hogy konvertálás előtt legyen levágva a két sáv.
Az előbbi esetben azt furcsáltam, hogy a film nekem eredetileg 16:9-esnek tűnt, de az átkódolás után már nem így volt. Ezért is kérdeztem rá, hogy ez rendben van-e így. ( A film egyébként az 1972-ben készült Fuss, hogy utolérjenek volt, ha ez számít valamit ). Úgy tűnik, hogy néha a 16:9-es adásból is nyesegetni kell a függőleges sávokat.
Ugyanakkor mintha még mindig látnék overscant, pl. a híradónál a téma felirata szélesebb mint mondjuk a külsős bemondót mutató adás képe.
Eddig próbáltam egységes scripteket készíteni pl. m1 16:9 -> 4:3, de úgy látszik nem úszom meg a kísérletezgetést.
Külön köszönöm, hogy kitértél a 16:9-es SD adásra is, mert azt nem tudtam hová tenni, hogy nem 768, hanem 720 pixel széles a sugárzott kép.
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
ace05
senior tag
Szeretnék segítséget kérni!
Egy avi kiterjesztésű bdripet szeretnék telefonra konvertálni de az a bajom hogy csúszik a hang ! De dvdripnél nem! Milyen beállítás kell hogy ne csússzon? A program any video converter -
Magnum PI
tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni abban nekem, hogy HD minőségű mp4 fájlokat (netről lementett) át lehet e konvertálni úgy avi-ba, hogy azt megegye az asztali lejátszó? Mert nekem error-al elszáll lejátszáskor a sima nem HD-kat azt megeszi konvertálás után.
Egyáltalán lehetséges ezt megoldani?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest