-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
patrik1994 #1615 üzenetére
Ezek jók lesznek, de ha maximális minőségre vágysz akkor egy s-vhs magnó beszerzése elengedhetetlen, mert elég sok részlet veszhet el.
[link] -
patrik1994
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném én is digitalizálni a VHS kazettákat, úgy látom itt sokan VHS lejátszóval és külön eszközzel gépen keresztül oldották meg, de nekem nem működik a VHS lejátszó és nem szeretnék sok időt tölteni a dologgal.
Így a DVD-VHS kombókat kezdtem el nézegetni. 2 jónak tűnőt találtam is gyorsan:
http://olx.hu/hirdetes/panasonic-dmr-e75veg-csucs-dvd-vhs-recorder-kombo-ID2PzoX.html
vagy
http://olx.hu/hirdetes/digitalizalja-regi-vhs-videoit-ID2RBGW.html
Bocsi, hogy így linkelek, valamiért nem akar működni a linkelés funkció.Tudnátok segíteni, hogy ezek alkalmasak-e? Ha nem, akkor tudnátok ajánlani megfelelőt? 25 ezer ft-nál nem szeretnék többet költeni.
-
istvanbakter
újonc
válasz
#33802016 #1579 üzenetére
Sziasztok!
Silvercrest USB-s video grabber-em van, (Lidl-től), amíg XP-s volt a gépem, remekül működött rajta a digitalizálás. Néhány hónapig nem használtam, most váltottam (K)Ubuntura, azóta nem működik. Napok óta küzdök a megoldással, de nem megy (nics valószínűleg illesztőprogram). wine-al sem működik, csak egy pontig. Most megpróbálom az unlead szoftverével, hátha azt valahonnan le lehet tölteni. Gondolom, ha a delock működött unledad szoftverrel, ennek is kellene működnie. Keresem az easycarp-ot, de nem találom a szoftverét neten. -
ignisz
senior tag
Szép napot! Egy USB-s digitalizálóval próbálkozok. A kép ugrál a hang szaggat. A színek szépek, a kép jónak mondható. VLC lejátszóval játszom le. Mit kellene állítani, hogy ne ugráljon, ne szaggasson? Előre is köszönöm a segítséget.
-
djnice
veterán
Valószínű ők profi cuccal dolgoznak (hardveres tbc, zajszűrés) ami nagyban javít a tömöríthetőségen. Egy sima VHS magnó plusz ezek a pár ezer forintos digitalizálók sajnos nem sok mindenre jók. A felvétel zajos lesz, a horizontális és vertikális szinkron instabilitása instabil képet eredményez, sok esetben framedrophoz is vezet amitől elfog csúszni a hang a végére. A zajos, instabil képet kevésbé tudod jól tömöríteni, ezért 3 óránál már nagyon kockásodni fog a kép. A legolcsóbb alternatíva egy használt asztali dvd felvevő beszerzése pl JVC, amiben van hardveres tbc és zajszűrés is, és ott betudod állítani hogy 3 órát vegyen fel egy lemezre, de fontos a lejátszó eszköz is, egy S-VHS videó beszerzése erősen ajánlott a jó minőség érdekében.
-
-
tixem
addikt
Sziasztok!
Szeretnék házilag digitalizálni jó pár vhs-t. Kaptam most egy Dazzle DVC101 digitalizálót kipróbálásra, de egyrészt csak Vistán működik másrészt meg egy kazettával telerakott egy dvd-t a maradékból meg 6 és fél giga anyagot csinált hdd-re. Ez így tiszta ráfizetés, szeretném ha egy dvd-re ráférne az anyag.
Próbáltam win7-en is de hiába dugom a gépre nem látja az illesztőprogramot, pedig fel van téve. A szoftver ami jár mellé az a Pinnacle instant dvd recorder.Korábban digitalizáltattam már dvd-t egy fotószalonban, ott rá tudta a fószer igazítani egy dvd-re a kazettát csak hát 3 ezret kér érte. Az pedig nem kevés ha figyelembe veszem, hogy van vagy 20 kazetta amit át kéne venni.
Szeretnék tehát venni egy olyan digitalizálót, ami működik win7-en is, és tudok vele tömöríteni úgy, hogy ráférjen egy dvd-re.
Amiket eddig néztem: Gigabyte GT-Vcatch, ehhez ahogy elnézem van win7-es patch tehát valószínűleg menni kellene. A másikat egy helyi üzletben ajánlották, ez pedig egy AVerMedia DVD EZMaker 7.
Ezekkel lehet e tömöríteni és mennyire megbízhatóak az ilyen eszközök?Még valami: ha akármelyiket is megveszem, muszáj a mellékelt szoftvert használni, vagy jó valami más is? pl Ulead ViedoStudio amit feljebb is írt valaki?
Köszi szépen
-
djnice
veterán
válasz
wolfman #1604 üzenetére
Ha a szalag dropoutos lett az idők során akkor sérülnek a rajta lévő vertikális és horizontális szinkronjelek. Ezeket korrigálni kell, különben nem kapunk stabil képet és/vagy framedrop lesz az eredménye.
Nem emlékszem pontosan 6 vagy 8000 volt a bitráta, de nekem mosottnak tűnt (ugye eleve x264 fast preset). -
djnice
veterán
válasz
wolfman #1602 üzenetére
Nekem volt ilyenem, kipróbáltam.
A hang nem fog elcsúszni, és van benne egy Analog Devices proci amiben van egy a VHS-ekhez kifejlesztett ADLLT áramkör, hasonló mint a line TBC. Papíron jobban hangzik mint a gyakorlatban
A lényeg hogy kevésbé szinkronhibás szalagokhoz jó lesz, de ha a vertikális szinkron sem stabil akkor csúnyán ugrálni, rángatózni fog a kép.
Van még egy hátránya, hogy H264-ben rögzít és SD felbontás esetén a max bitráta ami beállítható sztem kevés, kissé elmossa a képet.
De mindenképp jobb választás mint egy olcsó USB-s digitalizáló. -
wolfman
veterán
VHSről digitalizálni ez a készülék megfelelő?
http://elektronika.vatera.hu/dvd_blu_ray_lejatszo_hazimozi_rendszer/multimedia_lejatszo/avermedia_hd_video_digitalizalo_1922947211.htmlAz más kérdés, hogy az eladó mennyire korrekt lehet, mikor ez máshol a legolcsóbb helyen 40eFt körül mozog. Ezzel tudnék PAL (720x576) minőségben felvenni vagy csak HDban (1080i)?
-
Üdv. A segítségeteket szeretném kérni. Van egy SONY CCD-TRV418E típusú videokamera nálam, és szeretném a felvételeket digitalizálni. Azt ajánlották, hogy külső DVD rögzítővel és RCA-val lehet megoldani a legjobb minőségben. Az utóbbi viszont nem áll rendelkezésemre, nem lehet ezt szgéppel kiváltani és vmi programmal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amatőr csillagászat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest