Hirdetés

Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

No, végigolvastam a thread-et :-)))). Huh.
    Szóval, én nem ilyen technikai alapokon közelítettem meg a dolgot, csupán ott, hogy amíg K7M alaplapom volt DDR-es GeForce-szal (150-es core-ra húzva), addig nem volt nagy különbség. Tudom, mert eleinte csak 1X-es AGP-ben ment, SideBanding nélkül, végül pedig ment 2X-esben, SideBanding-gel.

A Quake3, UT, és egyéb benchmark-okban jó, ha 5 FPS különbség volt.. előtte pl 94 FPS, utána kb 100 FPS.

Természetesen nem néztem a dolog elmélete mögé, egyszerűen csak tapasztaltam. Ugyanúgy, egy ideje BX-es cuccot nyúzok, de próbáltam sok VIA-s 4X-es AGP-t is, és effektíve semmi jelentősége nem volt. Anno a Tom's Hardware-en is volt egy nagy cikk, és ők sem találtak számottevő különbséget. Ez persze lehet azért, mert nincs rendesen kihasználva az AGP, mint olyan.

De a kijelentés nem volt felelőtlen, tapasztalatból beszéltem, még ha nem is tudom elméletileg alátámasztani. Mivel úgy tűnsz, mint aki jártas a témában, hadd ragadjam meg az alkalmat, és kérdezzem meg, hogy ez miért van? Miért nincs szinte semmi különbség teljesítményben az egyes módok között? A mai kártyák csak minimálisan használják az AGP funkcióit?

Köszi,
    Parci

Aktív témák