Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

Üdv!
    Ma én is megszabadítottam az ATi Radeon 9100pro-mat régi ragasztott bordájától.
    Hűtés nélkül, körülfeszegetős, óvatos, rájátszós taktikával.
    Kicsit belémfagyott a sz@r mikor baromi nagy reccsenéssel elengedett...
    És a java még hátra volt:
    Felraktam a GPU-ra az ebből a topicból megismert Zalman NB32J típusú chipset hűtőt jobb híján ragasztásos módszerrel (nincs lyuk a 9100as radeonokon).
    Majd a Thermaltake A1414-es memóriahűtő csomagból két különálló darab ment az egyik oldali 2-2 memóriára. (ugyan van hozzá ragasztó szalag, én még is hagytam egy kicsit a zalmanhoz adott ragacsokból, biztos, ami biztos). Ugyan ezzel a módszerrel csak a kari egyik oldalára jutottak termetes hűtők, de eddig egyiken sem volt, úgyhogy beljebb vagyunk.
    Nah minden megszárad (közben a DDR RAM-ra is felkerült a T. A1414-es csomag rá vonatkozó része.
    Egészet berakom a gépbe --> BooT --> se kép se hang. (szó szerint, no sípjel)
    Na ekkor jött a para. De aztán kihúz kártyák, visszadug kártyák, s most minen jó.

Az előzetes tesztek azt mutatják megérte, mert a NFS Underground 2 vel egy kis játék is azt eredményezi, hogy a videoRAM-on lévő bordák erősen melegek, a GPU-n lévő borda viszont majdhogynem forró.
    Elképzelni is rossz, hogy ezek a RAMok hűtés nélkül futottak 2 évig...

Viszont zalman ide, tiszta réz oda:
    Kéne azért egy pici venti a GPU bordára.
    Ilyet merre lehet kapni? Mert én sehol nem találtam ilyen 3-4cm átmérőjű mini ventit.
    Előre is köszi, meg az eddigi infókat is!
    ÜDv:
    Dchard
    Képek a kariról (after/bifór)
    Bővebben: link

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák