- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Aktív témák
-
FastCatch
csendes tag
persze, lehetne kisebb vagy más cuccal is, pl. az a -- minden bizonnyal mikrokontrolleres -- makkina, amit jóatyád használt. ma már léteznek pici embedded locsolásvezérlő célcuccok is. elsőre szerettem volna megtartani a kártyát, de lehet, hogy jobban járok, ha hosszabb távon feladom.
ez ügyben is, meg talán a többivel is lehet, hogy végül az embedded rendszerek felé mennék el. végülis tényleg nem kell sokat tudjanak (mármint nem kell hipergrafikus ez-az, stb.). körülnézek, hogy ebből mi van, ami dobozos! (mármint olyan kéne, ami komplett, letehető egy asztalra (pincébe, stb.) -- nincs igazán kedvem dobozt/tápot/stb-t ''farigcsálni'' hozzá). a mini-itx, meg kell mondjam, teccik; de (amilyen vagyok) még nézek körül.
köszi a segedelmet!
fastcatch -
FastCatch
csendes tag
válasz
loszerafin #4 üzenetére
drága, lószerafin: smiley! nyugi! lehet, hogy locsolásvezérlésben ''vérprofi'' vagyok, de ettől még nem vagyok vérprofi abban, hogy milyen ház kell hozzá (ma egy ősöreg gépen megy, de több okból is lecserélném).
A segítséget pedig köszi. Bluetooth-X10 hidam egyelőre nincs (pl. ebben sem vagyok ''vérprofi''), de ha már csinálok egyet -- gondoltam -- érdemes lenne ennek figyelembe vételével. (Az X10 egy 220V-os hálózaton működő elektromos eszközöket vezérlő protokoll. Ebből nekem az kell most, hogy bluetooth vezérlés bejöjjön a gépbe, onnan a 220-at meg tudom hajtani egy COM porton). Ugyan a bluetooth nem kell feltétlenül USB-s legyen (régebben, mintha kártyán is lett volna), de lehet, hogy akkor végülis két különböző darab fog kelleni! (Sőt, az is lehet, hogy a locsolásvezérlő gép marad, ami volt, amíg szét nem hullik.)
A miniITX-hez egy linket tudsz adni? (A google-ben a ''miniITX VIA M-5000'' nekem nem ad használható találatot (magyar/angol/német).)
Előre is kösz!
FastCatch -
FastCatch
csendes tag
meglepne, mert egy általunk mintegy 10 éve készített kártya végzi a vezérlést :)
(jó, t'om van olyan is, de ez most más). e mellett egy ilyenre szívesen rábíznám a fax/üzenetrögzítő szolgáltatást, ami szintúgy linux-os (abból is lehet persze kapni PC nélkülit, de én má' csak ilyen vagyok). osztán kellene egy bluetooth-X10 hídnak. tovább is van, monnyam még? :) -
FastCatch
csendes tag
Hali! Keresek olyan PC-t, amit egyfajta ''beépített'' vezérlőnek tudok használni; pl. locsolás vezérlőnek, épület vezérlőnek, stb.
A fő kritérium az, hogy kicsi legyen (mert olyasmihez is kell), és hogy működőképes lehessen mozgó alkatrész nélkül is. Tehát: abszolúte NO HDD/FDD/CD/DVD (de külső vagy belső pendrive nyilván OK), lehetőleg NO ventillátor (táp se, proci se), DE: nem igénylek csillagászati teljesítményt (fusson rajta egy 2.4-es linux kernel, esetleg egy win98), továbbá bele kell lehessen rakni kártyákat (lehetőleg ISA(!) buszost is).
Tud valaki ilyet? Esetleg olyan helyet (pl. itteni fórumot), ahol erről vagyon szó (én csak mini-PC-t találtam, de az más célú)?
FastCatch
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest