- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Színes hardvercsomag a téli szürkeségben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grisa
csendes tag
Hi,
Végigolvastam ami itt összegyülött a témával kapcsolatban, mivel elég régen (3 éve) foglalkoztam utoljára gépépítéssel. Vacilálok az P4 és Athlon XP között.
Kicsit elrettent az hogy a proccessor szériaszámát nekem kell leellenöriznem ha nem akarok ráfázni. De ne is ezért ragadtam billentyüt...
Sógorom vett tavaly dec körlyékén egy konfigot amit a kisker rakott össze. Akkor még MSI alaplappal. Sógorom nem egy guru és a gép nem akart rendesen futni, hát engem hivott segítségül. Elsö gondom az volt hogy a BIOSban a Graphics aperture size: csak max 64 MB lehetett. Persze 128 MB videokártyával, így gondolom abból csak 64 MB látszott. Egyébként pár tesztprogram is azt irta ki hogy a videokártya 128 MB de az AGP memoria csak 64 MB. Szóval visszavittem és kicseréltettem egy ASUS A7N8X-X re. Ezután ujabb vizsgálodás után kiderül hogy A7N8X2.0 lett belöle. De ez gondoltam még nem olyan nagy gond. Mivel a proci egy 2200+ és azt olvastam fentebb hogy ez a széria belekerült a hamisak közé így tegnap szétkaptam és leellenöriztem a szériaszámot. Ugy néz ki minden rendben van vele. Bár ''I'' betü nem volt benne, de a szám megfelelt a gyári listában megadottnak, a 7 és a 2 alakja is rendben volt. Megnyugodva összeraktamm, és most jött a meglepetés. Gépet bekapcsolva semmi nem jelenik meg a monitoron. Mintha nem lenne jel.
Kérdésem az lenne: attól, hogy levettem a hütöbordát a professzorról leolvastam a számot, majd visszaraktam a hütöt, lehet e ilyen baja? Vagy csak éppen most volt kedve megadni magát?
Pár forummal odébb azt olvastam hogy voltak gondok ezzel az alaplappal. Mivel azt látom hogy elég sokatoknak van ilyen talán tudtok segíteni.
A videokártya rendben, másik gépben üzemel.
Elöre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Slim 5 16APH8 Gamer notebook - R7 7840HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- darkFlash CF8 Pro
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest