Aktív témák
-
vottokar
senior tag
A Hobby Elektronika nevezetű újság 1995-1998 közötti egyik számában (bocs pontosan nem tudom melyikben, ex munkahelyemre járt akkoriban és ott olvastam), megvan ezeknek a ventiknek a belső felépítése és működési leírása.
Az a négylábú akármi egy hall jeladó, az IC ennek alapján számolja ki a tekercsekre kapcsolandó áram időbeli pozícióját. A dióda valószinűleg csak a tápfesz fordított rákapcsolásától védi meg a vezérlő elektronikát. A két db ellenállás állíthatja be a két tekercs áramát. Ha ezt csökkented más ellenállás párhuzamos kapcsolásával, a tekercsek nagyobb áramot kapnak. Ezt vagy elbírják a tekercsek és az IC, vagy....
Mondjuk ez nem százszázalékig biztos, de elég valószínű. Anno a fordulatszám érzékelőjel kivezetése miatt szórakoztam a dologgal, onnan dereng még valami. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha veszel egy nagyobb fordulatszámút, ezt meg eladod vagy felhasználod máshova.
Aktív témák
- Robotporszívók
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest