Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- OLED monitor topic
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Na, most overclockoltam egy zalman f2-est 3680 rpm-re :D Durva a hangja.
-
Esmein
nagyúr
a sorbakötés sikerült, ha kiszámolom, gyakorlatilag duplázódott rajta minden, mert 2k ohm helyett vagy 800 maradt csak neki.
-
Zeck
aktív tag
Kondival is lehet emelni a feszt, ami ugyan nem lesz stabil (a feltöltődés miatt) de az a motornak meg a ventinek tökmind1, viszont ha jól sikerül az emelés a motor ugyanúgy elfüstölhet mint az ellenállásos megoldásnál.
-
vottokar
senior tag
-
vottokar
senior tag
A Hobby Elektronika nevezetű újság 1995-1998 közötti egyik számában (bocs pontosan nem tudom melyikben, ex munkahelyemre járt akkoriban és ott olvastam), megvan ezeknek a ventiknek a belső felépítése és működési leírása.
Az a négylábú akármi egy hall jeladó, az IC ennek alapján számolja ki a tekercsekre kapcsolandó áram időbeli pozícióját. A dióda valószinűleg csak a tápfesz fordított rákapcsolásától védi meg a vezérlő elektronikát. A két db ellenállás állíthatja be a két tekercs áramát. Ha ezt csökkented más ellenállás párhuzamos kapcsolásával, a tekercsek nagyobb áramot kapnak. Ezt vagy elbírják a tekercsek és az IC, vagy....
Mondjuk ez nem százszázalékig biztos, de elég valószínű. Anno a fordulatszám érzékelőjel kivezetése miatt szórakoztam a dologgal, onnan dereng még valami. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha veszel egy nagyobb fordulatszámút, ezt meg eladod vagy felhasználod máshova. -
Esmein
nagyúr
Elkészült a venti és fúj mint a barom, hogy gyorsabb e nemtom, de nagyon gizdan nez ki :D
-
Esmein
nagyúr
válasz
agrarfiatal
üzenetére
parhuzamosan kötöttem az egyikkel egy 1k a másikkal egy 0,5k ohmos ellenallast igy a 675bol lett 403 ill 2xx.. a venti jobban fuj szerintem de nem tudom bebizonyitani hogy tényleg gyorsabb is
szerintem gyorsabb, mert ha megállitom azonnal ujraindul mig alapon ezt nem tette. -
LukE
veterán
válasz
agrarfiatal
üzenetére
ha valami csak diódával(kkal) egyenirányított feszültségre raksz egy kondit, akkot az nem nem ártalmas, de a tápból kijövő elég stabil egyenáramnak szerintem olyan mind1.
Esm: az a Zalman pörög mint a hülye alapból, talán még neked is elég gyorsan:) -
Esmein
nagyúr
egy regi tapbol kioperálok egy 890 ohmos ellenállást és párhuzamosan kötöm. meglátom mi lesz belőle
-
Mosqu!to
addikt
ne itt offoljunk a cuccaimmal kapcs. nézzetek be a topicomban, ott a helye ennek(gyk.: aláírásomban van a cím...)
-
LukE
veterán
válasz
agrarfiatal
üzenetére
ilyet ne mondj légyszives. Lehet ügyeskedni mondjuk egy feltöltött bazi nagy kondival, de akkorse.
Esmein: ha van kb 1300 pénzed, akkor [L]http://pixel.hu/[/L] ZM-F2 alapon elég dúrva, ellenállással közel elviselhető, 4 volton már jó:) -
Esmein
nagyúr
Tudja vki a replusz képletet ?
Párhuzamos kapcsoláshoz :D
Edit: Megvan
r1*r2/(r1+r2)
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Mosquito benézhetne!
Vagy a mailjaira ránézhetne!
:((( -
Esmein
nagyúr
válasz
agrarfiatal
üzenetére
namármsot találtam benne ezt azt.
2 db 675 ohmos smd ellenállás.
1 db ic, 6407A 1C78 ( fogalmam nincs mire kell)
egy negylabu akarmi aminek a kozepen van egy kiemelkedo kor
1 db dióda
Ha párhuzamosan kötök az ellenállással egy másik ellenállást, akkor a rajtuk átfolyó áram megnő ergo több feszültséget kapnak a tekercsek ergo gyorsabb lesz a ventillátor. Ki kellene találnom még azonban mi az a kis négylábú, aminek a lábai közt 295 ohm van és az ic. -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Kizárólagosan csak a titan kék ledes érdekel!!!!
-
Esmein
nagyúr
LOL, egyelore szét se tudom szedni a ventit ....
-
Esmein
nagyúr
Namármost, az volna a kérdésem, hogy lehet e ventillátor fordulatszámát emelni a benne található alkatrészek valamelyikének (ellenállás) cseréjével. Ha van benne ilyen akkor vele párhuzamosan kötött másik ellenállással megoldható e ?
Van egy Vantec stealth ventim kb 20 dB semmi hangja nincs, viszont még 5 db 35 dB-es venti van mellette úgyhogyx nyugodtan mehetne 1750 helyett vmi emberibb fordulatszámon pl 3000.
Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OLED monitor topic
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Filmgyűjtés
- AI, GitHub Copilot, Claude, Gemini
- BMW topik
- További aktív témák...
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- Eladó SEASONIC Prime TX-1000 tápegység
- Eladó APC Back-UPS 1400VA 230V AVR IEC Sockets BX1400UI
- Cooler Master V850 SFX Gold + AJÁNDÉK
- Eladó Lian Li UNI FAN SL120 v2 & SL140 v2 (7db 120mm & 2db 140mm) - EGYBEN vagy KÜLÖN - GARANCIA
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB CM MasterBox MB520 TT 750W
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest