- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
- Micro Four Thirds
Aktív témák
-
guest
veterán
Jó a poén, de magyarázd meg az előbb kiégett wincsinek is, hogy mitől sült meg... :(( Acorp táp volt (Model LC-235ATX), szép sárga lánggal égett. Még szerencse, hogy a tesztasztalon jött rá a kiéghetnék (nem volt még rajt a ház burkolat).
Ennyit az import ''magyar'' termékről...
aláírás:
szenvedő alany
ui:nem elég, hogy kiég, de ráadásul még túlárammal meg is küldi a cuccokat! => kampec. :(( -
guest
veterán
Én nem vennék a helyetekben ilyen szar, de drága tápokat, mint az enermax, vagy chieftec. Szerintem bőven megfelelő egy jó kis import acorp magyar felirattal, vagy Vargáné és Tsa szintén magyar dizájnal. Vásároljatok magyar árut.
Aláírás:
Vargáné -
guest
veterán
Milyen homepage-en lehet az Acorp házakról bővebb infót szerezni? Valaki talált már ilyet?
-
guest
veterán
Én azt terveztem, hogy veszek egy Acorp BT16 nagytornyot! Ez akkor tuti szar vagy mi a helyzet?
Az Acorpokba milyen táp van? Vargáné? -
guest
veterán
hat ha uj tapot vesz az ember kerulje el varganet, de ha mar az van a gepeben szserintem tök felesleges emiatt kicserelnie. nekem a regebbi gepben kb 4-5 eves at tap megy vargana fele, az uj gep 2 eves atx es haza is vargane fele 235w os egyikkel sem volt soha semmi baj. az atx es gep kb 3-4 hetente van 1 fel napra kikapcsolva, fagyas instabilitas nem jellemzi. szoval azert mert vargane a ''markanev'' meg nem kell leirni. ennel sokkal szarabb minosegek vannak hangzatosabb nevvel és csilivili dobozzal.
-
guest
veterán
A munkahelyemen vagy 20 Vargánés tápot kellet cserélnem, mert sorban nyúvadtak meg. Ez némi égett szaggal, gyorsan oszló füsttel, és két halott alaplappal, vinyóval, CDvel, hálólártyával járt. Ja, meg néhány szerencsétlen felhasználó idegösszeomlásával járt, amikor megtudták, hogy az a kicsattant IC-kel tarkított vasdarab amit én merevlemeznek hívok, már sosem fogja kiereszteni magából az évek óta felhalmozott dokumentumaikat.
Mindez egy kedves, sárgacímkés 200W-os ATX-es táp miatt.
Szeláví... -
Adi
senior tag
Danteshell, neked csak szerencséd van...még! :DD
A DTK tápokkal meg vegyes a tapasztalatom. Ami nekem van/volt DTK-s doboz, azokban korrekten szuperáltak/nak, viszont a melóhelyemen már két gép is volt, amiben cserélni kellett a tápot. Nem robbantotta szét a gépet, csak nem akart bekapcsolni.
Vargáné tápot vegyen az, aki annak idején szerette a 'Kalandjáték, kockázat' sorozatot. :DD
Amúgy meg Chieftec, Enermax, AOpen, esetleg DTK, vagy vegyél neves gépet. -
ZBAdmin
csendes tag
válasz
danteshell #39 üzenetére
Mindig vannak kivételek, amelyek erősítik a szabályt... :)
AOPEN Rulez. -
danteshell
senior tag
Na akkor most idefigyu: 3 éves 300w-os vargáné tápom még mindig csöndes, kikapcsolt állapotban nincs hangja és 3 éve napi 10-15 órát fut. Konfig: PII 400+Abit BH6+256 SD+TNT2pro+Seagate 8,4 Gb+Seagate 10 Gb+Seagate barracuda IV 40Gb+LG 40x CD+LG CD-RW+raid k.+hangk.+hálók.+tv-fm tuner.
Másik gépembe is 300 W vargáné van, az cel 1.2+Abit ST6+512 SD+Asus V7700Ti+2 db Seagate Barracuda IV 40 Gb+LG 52x CD+LG CD-RW+hangk.+2 db hálók.+tv-fm tuner, ja a konfig most 1440 MHz-en megy. -
guest
veterán
Meg tudná adni valaki Vargáné címét. Előre is köszönöm szépen. Én még a Kárpát utcai címet tudom, de ha jól tudom már elköltöztek... kormim@freemail.hu
-
guest
veterán
Sziasztok
A mercury tapok milyennek szamitanak, van valakinek tapasztalata vele/rola? (nemreg vettem 1-et)
kocc -
guest
veterán
Hát ez az... Perelni? Kit? A 220-at, mert végigment a gépemen? Áááá...
-
Don Vittorio
őstag
Kereskedőként nagyon sok elromlott táp megy át a kezeim között. Az ilyen tápokat viszem a ''tápos bácsihoz'', aki szépen megjavít 10 elromlott tápból 9-et. Ő azt mondta, hogy nem az a baj, ha egy táp elszáll, hanem az a kérdés, hogy hogyan száll el. Mert hogy Acorpnál és Vargánénál is az a gond, hogy a táp halálakor túlfeszt kap az alaplap meg a többi cucc (hdd, cdrom, etc.), és aztán lehet kártérítésért pereskedni...
-
értetlen
csendes tag
Nekem fél éve megy a Vargáné 300Wattos tápom. Vannak 7200rpm-es vinyóim, CDRW, DVD, stb. Eddig semmi hiszti. egyébként sokkal stabilabb a fesz, mint az előző Acorp táppal volt. Szvsz. egy ilyen táp ipari szintű gyártása max 1000Ft-ba kerül, minden más szállítási és anyagköltség, adó és haszon. A 300Wattot nem kell kilóra venni, ha valaki tud számolni és ért a fizikához, akkor hamar rájön, hogy még teljes terhelésnél sem szív magába 100Wattnál többet egy átlagos gép. A feszültség ingadozásmentessége a lényeg. Ezt mindenki ellenőrizheti a Biosban, vagy egy multiméterrel.
-
guest
veterán
Azt ajánlom mindenkinek, hogy a Vargáné tápokat (beleértve azokat az olyan Acorpos házakat, amikben ugyancsak ez lakozik) nagy ívben kerülje el! Ha csak nem ér rá annyira, hogy 2 havonta visszavigye cserére, mert megdöglött...
(Nem egyel találkoztam már.)
Mellesleg nekem egy JNC tápom volt, egy hónapja döglött meg. Semmi extra dolog, csak bedugtam a konektorba és nekiállt füstölni.... kb. 150e Ft égett ki a gépemben. Magával vitt szinte mindent a halálba... :(
Tudom ajánlani a ''dobozos'' tápokat. Lehet, hogy plusz 1-2 ezer Ft, de megéri. -
guest
veterán
na, megvettem az uj tapomat: Enermax EG365PX-VE. Nagyon allat a kicsike, 350W-os, halk, HW monitoring, stb. stb.
Joe -
BoGár
tag
Kérdezétek a DTK-t. Nagyon sok gépet ilyen házzal adunk el. Nem emléxem olyanra, hogy DTK táp tönkre tett volna bármit is a gép belsejében. Én jó véleménnyel vagyok róluk, bár engem is utolrét a végzet. Azt mondják, behalt a tápom, azért ment át fűtőtestbe. Nyitott házzal nem is melegszik a gép! d:-))
-
morzsa
aktív tag
Szerintem a DTK nagyon korrekt tápokat gyárt.
Az előző 230W-os jól szolgált közel 3 évig, és csak azért cseréltem 300-asra, mert a gigás duronhoz ez jobban passzol. -
guest
veterán
Irja már meg valaki,hogy mi is ez a Vargáné-féle táp.Valami szleng, vagy tényleg igy árulják, vagy minden szart igy neveztek?
-
Szaky
tag
Valaki elmeselne, hogy mitol jobb az egyik tap mint a masik??? Mitol kerul az egyik haromszor annyiba mint a masik???
-
zsoltsza
csendes tag
Vargáné táp egy röhej
Nehogy mán valaki olyat vegyen mégha a legolcsóbb is !!!!!!!! -
guest
veterán
Chieftec a legjobb telj/ar-ban, raadasul ha kedves vagy, akkor kapsz ra lájftájmot is! ;]
-
guest
veterán
A sziszegős táp nem egy Skyhawk volt? Azok csinálják ezt. És mellesleg készenlétben is alacsony fordulaton forgatják a CPU és a saját ventijüket. Elég ilyesztő látvány, amikor a proc venti rezeg magában, mert arra nem elég a kraft hogy el tudjon indulni.
Tapasztalatom szerint a Vargáné tápok nem pusztulnak meg gyakrabban mint az egyéb "noname" gyártmányok. A Skyhawktól és a UTT-től viszont óvakodjatok! -
Husky
aktív tag
A HWSW-n van valamelyik fórumban elrettentő fénykép róla. Nno, dettó olyant nyűttem több mint másfél évig. Állítólag 2+ év után robbannak, akkor is bekapcsoláskor... 200W-os létére nyomult róla napi 10+ órában P3/BE6-II/2HDD/2CDROM/CDíró/rakat kártya, a hűtőventijét meg megmatattam hogy ne zúgjon... de a kondik nem púposak, köszönik szépen... viszont mikor először kap 230-at, furcsán sziszeg a gép bekapcsolásáig. Ez monnyuk érdekes feature... Pár hónapja lecseréltem egy 300-asra mert ha 3. HDD-t is dugtam a gépre, akkor már nem igazán szeretett feléledni...
-
karib
addikt
DTK tápok tapasztalataim szerint nagyon korrektek.
-
guest
veterán
legjobb ha elemről megy a gép, nincs túlfesz, villám, zavarjel ;-)
-
Cash
csendes tag
És mi a véleményetek a DTK tápokról? (Mondjuk a Vargáné helyett!)
-
casenoid
tag
Nekem egy uj haz vetelekor nem indult el
az alaplap. Uj volt az Abit ST6 + Celeron is.
viszont mas tappal ment. kiduerlt, a kis aranyos
szuper 300W-os tap szar volt.
no commnent. en meg egy napot vacakoltam a probalkozassal hetvegen. :((( -
guest
veterán
Hi,
nekem bő két év után, olyan 2 hónapi nyűglődés után beadta a kulcsot egy Vargáné 235-ös ATX táp, magával rántva egy HDD-t, DVD-ROM-ot, floppit és billentyűzetet(!).
Én megszívtam, más Vargáné táptulajdonosoknak azt javaslom, hogy ha nem indul el a gép a Power gomb előszöri - normális hosszúságú - megnyomására, akkor azonnal új tápot kell venni. Ez volt ugyanis az első intő jel, amit én sajnos figyelmen kívül hagytam.
Másszóval a Vargáné tápok shitek, egyetemben a KME tápokkal, ameiből egy szintén 235-ös szűk egy év után szállt el a munkahelyi gépemben.
Annak csak egy 2,1-es Seagate vinyó vált áldozatává.
Én már tudom: tápból/házból csak Chieftech, AOpen, Enermax. Drágák, de nem annyira, mint amennyibe a gép 'belsejének' újraépítése kerül, az adatvesztésről nem is beszélve.
Csá. -
Cash
csendes tag
És egyébként kikapcsolt állapotban van egy mély nem túl hangos morgó hangja.
-
Cash
csendes tag
Ezek szerint senkinek nem volt problémája vele?
Vagy nagyon láma volt a kérdés??? :))
Valahol nekem is el kell kezdenem, viszont nem akarom az első saját konfigomat idő előtt cserélni. (Viszont nem szeretnék feleslegesen egy új tápot venni!) -
Cash
csendes tag
Úgy hallottam, hogy nem szabad Vargáné tápot venni. Összeraktam (egyedül az elsőt!!!) egy konfigot. A ház amit vettem 300w-os, és ilyen táp van benne.
Nem régen hallottam, hogy állandóan elszállnak. :(( Van valakinek tapasztalata???
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest