Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Pánik a memóriapiacon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Zolcsy_3298
üzenetére
''Na, akkor mit hisz egy materialista? Mond el légyszi! De most komolyan, nem cink...''
A világegyetem 24 (vagy 16, attól függően hogy állandó volt e a fény sebessége az idők folyamán) milliárd éve, egy pontba sűrűsödve létezett. Ebből robbanásszerűen áradt szét anyag és energia (ami ugyebár azonos, szóval inkább egy nagy energiapontból). Valószínű volt, hogy ez előtt létezett egy hasonló világegyetem, ami összersűrűsödött, sőt hogy a világegyetem mindíg összesűrűsödik és kitágul, mintha lüktetne.
Mára ezt cáfolták, mert a világegyetem tágulása bizonyítottnak látszik, azaz az összehúzó gravitációs erők egyre gyengébbek. Azaz a világunk örök, de a megismerhető részek egyre távolabbra vannak.
Namost:
Az élet sok szerencsés véletlen eredménye. Millió hasonló bolygón csak egyszer történik meg. Véletlenül. És miért pont itt? Mert ha nem itt történt volna, akkor most nem gondolkoznának itt magfúzió során kialakult nehéz elemek arról hogy mi az élet eredete, hanem mondjuk X fényévre innen tennék ugyanezt.
Ennyi. Pont. Sok véletlen. Az élet az anyag (energia) egy magasabb szerveződési szintje. Máshol is lehet, lehet hogy egy nálunk évezredekkel fejlettebb faj is él, nagyon közel hozzánk, akár a saját galaxisunkban is (durván 100000 fényéven belül) de erről nem tudunk. Ugyebár, egy ilyen civilizációk cáfolatai lennének egy isten létezésének. Namost. Egy materialista úgy hiszi, vannak ilyen civilizációk, de nem láz rá bizonyítékot, kivéve önmagát, az élő anyagot.
Egy hívő hisz istenben, nem lát rá bizonyítékot, kivéve önmagát, a teremtményt.
Nem is olyan nagy különbség ha így nézzük.
Remélem választ kaptál.
Amúgy az asgari flottát támadják a replikátorok, és ezért szólít a kötelesség, mennem kell... :)
Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- Renault, Dacia topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest