Hirdetés

Aktív témák

• Hacked_3994

csendes tag

Ket dolgot sohasem ertettem meg:
    1, ha vallasos leszel, akkor miert pont keresztennye valsz? Honnan tudod (mert hat ugye abban hiszel, hogy tudod) hogy a vilag ez, ilyen?
    Mi alapjan valasztod magadnak pont azt a vallast? Ha pedig nem valasztod, hanem erre nevelnek, akkor miert nem ketelkedsz az igazaban? (Egyebkent szerintem nem szabad semmiben sem 100%-osan hinni, mert az megfoszt az ismeretgyujtestol...)
    Azert valasztod ezt a vallast, mert a kornyezetedben (pl. csalad) ezt latod. Tehat nem igazabol az adott istenkepben hiszel, hanem a vallas helyessegeben. Vajon ez igy jo?
    2, Miert van az, ha en azt mondom, hogy nincs Isten, akkor ezzel megsertem a hivot, de ha a hivo azt mondja van Isten, akkor ezzel engem nem sert meg? Nincs ez egy kicsit tulreagalva a hivok oldalarol? Kicsit az van benne szerintem, hogy a hivo ugy gondolja, hogy aki nem hisz az o isteneben, az hitetlen, tehat nincs min megsertodni...
    Vagy az is lehet benne, hogy nem akarjak hallani, hogy nem igaz, az amiben hisz, pedig, ha tokeletesen biztos lenne az igazaban, biztos nem zavarna ot...

ui: bocs az ekezetlensegert:D

Aktív témák