Új hozzászólás Aktív témák
-
lj510126
tag
Sziasztok!
A laptomom 3 db USB csatlakozóval rendelkezik, de ebből 2 db egyik pillanatról a másikra meghalt. Ha ugyanazt az USB eszközt a maradék 3-ba dugom, akkor a gép felismeri és használja is azt, de a másik 2 teljesen süket!
Próbáltam szoftver úton feléleszteni őket, kitörlések (többek közt REGEDIT) újraindítások, hogy a gép érzékelje az újabb eszköz meglétét, de a maradék USB portok továbbra is halottak.
Ez számomra hardver hibára utaló jelzés, Mit és hogyan kell szerelnem a gépen?
Köszönöm a tanácsokat! -
csandris
csendes tag
válasz
LiteCross91 #19 üzenetére
Sziasztok!
Nekem a Deep sleep mód alatt volt ez a beállítás, ott kellett az S4 és S5 módot kiválasztani.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Nem egy friss topic, de én most küzdöttem azzal a problémával, hogy az usb eeszközeimet készenléti feszültségen hagyja az alaplap kikapcsolás után. Ezeken az új alaplapokon már nincs erre jumper. Olvasgattam a kézikönyvét az alaplapnak és megoldottam a problémát, ezért ide is beírom, hátha másnak is segítség lesz.
Az uefiben az ErP-t be be kell kapcsolni (Enable) ! Kikapcsolás után semmilyen feszültséget nem ad a usb portokra, ha ezt bekapcsoltuk. -
ufocsalad
tag
Sziasztok!
Létezik valami olyan eszköz ami megvédi hibásan bekötött
usb portoktól a pendrive-omat?
Munka eszköz , mindennap más gépben kell használnom
Ma egy kotványba raktam és elszállt adatokkal együtt.Előre is Köszönöm !
-
tuleon
tag
Sziasztok !
Egy ilyen alaplapom van, az lenne a kérdésem ,hogy az USB energiaellátást hogyan lehetne úgy beállítani, hogy egy usb eszközt ( vezeték nélküli egér vevője) folyamatosan ellássa energiával a gép kikapcsolása után is? Sajnos az egér leállítás után nem hajlandó kikapcsolni (stand by mode), csak akkor ha a vevője küldi a jelet.
Készenléti 5V megvan, viszont az üzemi nincs
Valahogy úgy kellene beállítani, hogy kikapcsolt állapotban is kapja a rendes üzemi feszültséget, mint amikor működik a gép.
Eddig a következőket állítottam:
- USB gyökérhubokon kikapcsoltam a " A gép kikapcsolhatja az eszközt hogy energiát takarítson meg" funkciót.
BIOS ban:
- USB Lagecy funkciót bekapcsoltam.
- Power lapon állítgattam S1, S3, ACPI módokat, de egyikkel sem működött. -
kiki22
senior tag
sziasztok van vmi megoldas az usb savszelesseg elfogyasara?
-
p_milan
aktív tag
Meg is oldódott!
Nem USB-be volt az egér, hanem PS/2-be. Átraktam USB-be, és most már nem megy kikapcsolás után. Bár azt nem értem, hogy a PS/2 portok miért vannak áram alatt off után is... -
p_milan
aktív tag
Hello!
Nekem meg pont az a bajom,hogy akkor is megy az USB, ha kikapcsolom a gépet! Nem igazán tesz jót az egeremnek szerintem, hogy állandó jelleggel világít, meg egyébként se fogyassza itt az áramot! Szóval hol is tudom ezt kikapcsolni?
Köszi -
Nekem Abit és Gigabyte alaplapjaim vannak. Ezeknél amíg nem áramtalanítom a gépet, addig ad az USB áramot és semmi beállítási lehetőség nics rajtuk. Biztos hogy nem ad áramot ha nem megy a gép?
[Szerkesztve] -
-
A legtöbb alaplapon van egy ''usb power'' nevű három állású jumper, amivel beállitható, hogy a gép kikapcsolt állapotában is kapjon az usb tápot, igy az onnan érkező jellel is fel lehessen ébreszteni a pc-t.
De hogy ez a töltődnek elég-e, azt nem tudom.
Alaphelyzetben ez a jumper off-on (1-2) szokot lenni, tehát kikapcsolt állapotban nem ad tápot az usb-nek. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Javaslom nézd át az alaplaod leirását.
Remélem tudtam segiteni. -
jkozma
csendes tag
Sziasztok!
Mitől függ vagy hol állítható, hogy a gép USB portjai a számítógép kikapcsolása után is
feszültség alatt legyenek? Vagyis, az USB-s akksitöltőmet a gép kikapcsolt állapotában is használhassam.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest