Aktív témák
-
LaserJet
csendes tag
Nincs de a hasonlat tökéletes :) mert így könnyebb elmagyarázni: a Hot Plug nem az eszközre vonatkozik, hanem a vezérlőre! Másként megfogalmazva, az alaplap USB portja (és másodsorban az azt felismerő op.-rendszer) lehetővé teszi eszközök menet közbeni csatlakoztatását és felismerését, valamint eltávolítását. De ez csak azt jelenti, hogy bármikor - figyelmeztetés nélkül - csatlakoztathatod, nem azt hogy bármikor - ismét csak midenféle figyelmeztetés nélkül - le is húzhatod! Az eszköznek ezen elvárásoknak kell megfelelnie, nem pedig katonai igényeknek! Gondolj arra, hogy szinte bármilyen CMOS, FAT, vagy különböző memória chip-ek mennyire érzékenyek még csak a sztatikus elektromos töltésre is! Ismerek olyan boltot ahol az érzékenyebb chipeket antisztatikus fóliába egyenként(!) becsomagolva árulják, és azt nem a gyárban teszik rájuk.
A pendrive-ok pedig nem tartalmaznak saját tápegységet, szűrőt, stabilzátort, mert a szűrt, stabilizált tápfeszültséget megkapják a portból. Neki annyi dolga van, hogy biztonságosan be tudja magát kapcsolni ha tápfeszültséget kap, illetve ha arra kap utasítást, akkor ki tudjon kapcsolni. Ez szerintem teljesen normális, mindennek megvan a rendeltetésszerű használata.
És még valami: mit is jelent a plug szó? Hát nem rokonértelmű a disconnect-el, az biztos. -
LaserJet
csendes tag
A Hot-Swap-es SCSI winchestert is le kell mountolni kihúzás előtt, pedig abban igen komoly dupla tápstabilizátor és szűrő van (bocs de főleg csak IBM AS400-as rendszerekét láttam.). Ha dismount nélkül húzod le akkor is jó marad, csak épp ne írjon. Az pedig talán nem véletlen, hogy kint van a tálcán az ikon, hogy ''ugyan kattints már ide milőtt kihúzol!''
Az alaplapra visszatérve: Ha gyengébb az alaplapon levő stabilzátor, akkor az egyész lap tönkremegy procistól, kártyástól, midenestől! Egy ilyen kis ketyerében meg hidd el nincs akkora védelelm, mert nem arra lett tervezve, hogy 120V-ot kibírjon... -
LaserJet
csendes tag
Szerintem nyugodtan tönkremehet! Ez ugyanolyan, mintha BIOS-frissítés alatt lehúznád a tápot az alaplapról! Szerinted mi történne vele? Hány alkatrész maradna épen?
Igaz, hogy csak kis áramot vesz fel, de egy fizikai kontaktus megszűnése olyan feszültséget hozhat létre a tápvonalon, hogy azt nem tudja az elektronika leszabályozni.
Miért ne kapcsolná le a tápellátást?
Tételezzük fel: az hogy dismountolod az eszközt, annyit jelent a pendrivenak, hogy egy elektronikus kapcsoló (a pendriveban) lekapcsolja magáról a tápellátást. Nem az USB, hanem maga az eszöz. Ez nagyon könnyen kivitelezhető, ráadásul ha nem veszed ki és nem dugod be újra, akkor nem is fogja többet felismerni, és ez ezt a teóriát erősíti.
Egy ilyen kapcsolót meg lehet építeni 2-3 tranzisztorból (ki mennyire ért hozzá), vagy 1, de max. 2 logikai kapuból. -
LaserJet
csendes tag
Én úgy tudom, hogy a memóriagyártók garantálják a flash minimális törlési ciklusait, amit ki kell bírnia. Ezért nem írnak rá semmit a pendrive-ra, de tudtommal 1-millió-nál kevesebb törlést kibíró flash-t nem lehet a piacon eladni, mert a kutyának sem kell.
Nekem pl. FujitsuSiemens Memorybird-m van, és - nem vagyok vele egyedül - el is tört a csatija (sok xar gépnél alig lehet hozzáférni az USB porthoz, így letörik a csatlakozó a nyákról; az ember meg nem hordja állandóan a hosszabbító kábelt, hiába jár hozzá), de bátor ember lévén - nincs mit veszteni :) - előrámoltam egy Weller-pákát és megmutattam neki. Azóta megint működik. Ebből én azt szűröm le, hogy azért nem olyan könnyű tönkretenni, csak megfelelően kell használni.
Tény: sok olyan mindentudó emberről tudok, aki 1-2 nap alatt el tudja cseszni, de az a már fentebb leírtak miatt van (írás közben, v. az eszközt nem lecsatolva húzza ki).
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest