Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zapikanka
tag
Sziasztok!
Édesapám TV távirányitokat ir a regi gepevel soros porton keresztül egy COM GENIUS nevü programmal, miutan az uj gepen nincs soros port, vett egy USB-Soros port átalakitot es ezzel probalkozott. Sajnos keves sikerrel, mert folyton azt irja, hogy nem csatlakoztattunk a soros portra eszkozt.
Valakinek valami ötlet, hogy miért nem látja a csatlakoztatott eszközt a gép?
Köszi!
üdv,
Z -
honda 1993
senior tag
-
Moflika
csendes tag
válasz
honda 1993 #41 üzenetére
K Honda
1. Nem túl feszültség hanem túl áram / túlterhelés/.
2. valamely usb eszköz túlterheli az usb potr tápját.
3. Az alaplapokon álltalában jumperelhető, hogy az adott usb port a stedbály /állandó/
vagy a kapcsolt 5 voltról müködjön.
4 Feltehető, hogy a csatlakoztatott usb eszközöd ,vagy azok őszesége tulterheli a stb.-ra
jumperelt usb portodat.Üdv. Mofly
-
nyunyu
félisten
Elozo melohelyemen mintha lett volna valami gyufasdoboz meretu kutyu, amit az SP300 hatuljara radugtunk, aztan csak aram meg ethernet kellett neki, de az is lehet, hogy az a nyomtato parhuzamos volt.
Valami igazán olcsó és megbízható megoldás kellene.
Kb. 1 km-re lenne átlőve egy 5GHz-es wifivel.WiFin keresztul soros nyomtatassal nekunk 1 emeletet sem sikerult athidalni.
Volt hogy mukodott, de gyakran elofordult, hogy orakig semmi, aztan egyben kitolta az osszes addigi rendelest a konyhai nyomtato.Vegul megiscsak ki kellett huzni egy UTPt a pincer tapikepernyoje meg a konyhai nyomtato koze, aztan faragtunk ra soros csatikat.
Addig egy masik gepre volt kotve a nyomtato, azt probaltuk DOS alol "net use com3 \\gepnev\nyomtato"-val hasznalni.
Ket gep kozott meg 1-1 AP volt. -
lipzol
csendes tag
Köszi a választ, a gond a pénz, mint mindig!
Néztem moxa-t is 27000 netto,
soros nyomtató szervert nem találtam,
a nyomtató is Star , de az interface-ek szintén drágák és a nyomtatás is soros komm.-ra van megírva.Valami igazán olcsó és megbízható megoldás kellene.
Kb. 1 km-re lenne átlőve egy 5GHz-es wifivel. -
-
lipzol
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy soros portú nyomtató -> soros usb átalakító -> usb nyomtatószerver.
Szerintetek működne?
Valakinek van tapasztalata benne?
Hogyan oldható meg a soros usb átalakító driver telepítése nyomtatószerverre?Eddig nyomtató -> soros kábel -> soros usb átalakító -> sz.gép remekül működött!
-
Migee
tag
Jelenleg van használható usb - rs232 átalakító?
Softwarefrissítéshez kellene -
Csorbi
addikt
Használ itt esetleg valaki UPS monitorozására nem alaplapi COM portot, hanem mondjuk PCI-os kártyát, vagy USB-s átalakítót? Tapasztalatok?
-
-
nyunyu
félisten
Nem lenne egyszerubb egy PCI soros kartya?
Az tuti mukodik...Netmos chipes STlabra mondjuk nem tudom van-e Vista/W7 driver, Sunixhoz elvileg van.
XP alatt mindketto tokeletes.
DOS alatt mondjuk kollegak szoptak 2 Sunix kartyaval (4 soros kellett), de szerintem ok voltak benak, es rosszul parametereztek a drivert -
zetecR
addikt
Sziasztok,
ezekkel az USB-soros átalakítóval létrehozott virtuális COM portok tökéletes, teljesértékű portok?
Mert beszereztem egy Prolific PL-2303 átalakítót.
Kellemes meglepetés, hogy Vista/Win7 kompatibilis a cucc, a kellemetlen az, hogy a csatlakoztatott Roland plottert nem tudom vezérelni, mert a működést jelző (STATUS) LED folyamatosan villog, mintha adatáramlás lenne; emiatt nem tudom életre kelteni.Esetleg elképzelés, hogy mi lehet a hiba?
-
Csaba_20_
őstag
Bővebben: link
Ehhez mit szóltok? -
válasz
Törzsfőnök #25 üzenetére
Megoldás lehet neked a Virtual PC. Én is azt fogom használni.
-
Én is keresek. Valaki adna linket?
Kelly-sek, valami viszonteladó? -
Törzsfőnök
tag
válasz
durkonorbi #23 üzenetére
na olvastam a gyártó honlapját, tényleg, de régen amikor a 486-os idők voltak akkor a soros port egy külön ISA kártyán helyeszkedett el és nem kellett semmiféle driver.
Ez a rendszer meg PCI buszra csatlakozik. Tehát nem értem miért nem lehet ezt driver nélkül megoldani. Mert jól lenne ha DOSból is menne. -
ReJim
őstag
éppen ma láttam meg... bár fogalmam sincs mennyiből jönne ki..
Bővebben: link -
durkonorbi
tag
Ha veszel egy ilyen PCMCIA átalakítót, ahhoz is kell egy driver, a windows azzal kezeli! - gyártó honlapja alapján ...
-
Törzsfőnök
tag
Ha veszek egy PCMCIA soros portot a laptoba, akkor nem kell driver meg ilyenek ügye?
Bővebben: link
Valaki válaszoljon most már legyen szives. köszönöm. -
Törzsfőnök
tag
Valaki csak tud erről valamit mondani!
Ha megoldható minek vagyek drágább laptopot amiben soros port is van?
UP -
Törzsfőnök
tag
válasz
Törzsfőnök #19 üzenetére
UP
-
Törzsfőnök
tag
Lehetne DOS-os rendszerben egy laptopról - amin csak usb van - egy ilyen usb-soros portra rákötött mikrovezérlőt programozni?Tehát létezik DOS-os emuláló driver, hogy lássam az eszközömet? Egy 8051-es Controllerről van szó, amit kellene programozni.
Vagy ha nincs Windows alatt ez megoldható lenne? -
AlBundy
aktív tag
válasz
kapcs-ford #15 üzenetére
Mail ment .com-ra
-
AlBundy
aktív tag
válasz
kapcs-ford #13 üzenetére
Link ment mail-ben az adatlapodon található címre, hogy ne legyen cégreklám
-
-
AlBundy
aktív tag
válasz
kapcs-ford #10 üzenetére
Olyanunk is van ha kell.
-
kapcs-ford
őstag
Engem is érdekel szóval ha találsz jó áron akkor írj!
[Szerkesztve] -
mryocee
csendes tag
Huhh, köszi a hozzászólásokat. Asszem akkor marad a kábelvadászat:S Már csak tallni kellene vhol, normális áron.
-
mryocee
csendes tag
Van egy laptopom amin csak USb port van, erre szeretnék egy soros adatkábelt rákötni. Persze van adapter, de 5000huf picit sok érte. Ha tud vki vmi jó megoldást (pl egy jó kis NYák-terv, vagy hasonló) az kérem szóljon. Vagy ha eladó olcsó adapter van az sem gond. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest