Hirdetés
- Különleges mini munkaállomás jött a Minisforum színeiben
- Asztali PC-s teljesítményt ígér az AYANEO közelgő kézikonzolja
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- Nem YU7 mindenkinek: nem győz elég villanyautót gyártani a Xiaomi
- Bődületesen sok szoftverrel kínálja Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Különleges mini munkaállomás jött a Minisforum színeiben
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koncbacsi
csendes tag
Szia!
Az én problémámat az okozza, hogy már kezdek beleőszülni a programozásba!
De a viccet félretéve:a (Professional GP300/GM300 CPS) sajnos a régi GM-GP-300 sorozatot nem ismeri!!! A Gx-340-350-360-380 simán megy a Win98-XP-n de a régiek nem.
Soros port: a normál soros port feszültségszintjei szabványban rögzítettek, a RIB alakítja át TTL szintekké /0-5 V /. Tehát ezzel elméletileg nem lehet gond. Az időzítésekkel és a válaszidőkkel annál inkább.
Egyébként a P1 processzortól felfelé az asztali gépekkel sem működik a dolog.
A hibajelenség ugyanaz mint a laptopok esetében.
Arról nem beszélve, hogy az újabb Gx sorozatot teljesen más procikkal szerelték.
Úgyhogy -Borzasztóan homály ez a dolog Babócsai néni ! - mondta egyik kedves imerősöm.
De nem adom fel!
Szép napot.
-
And
veterán
Megnéztem a szoftvert, és mint a neve (Professional GP300/GM300 CPS) is mutatja, a Gx-300 sorozat biztosan programozható vele. A régebbiekkel nem tudom, hogy elboldogul-e. De a Te problémádat (kommunikációs hibát) véletlenül nem az okozza, hogy a hordozható gép COM-portjának jelszintjei nem megfelelőek a Rib-hardvernek? Mert notebook-ok esetén előfordul, hogy a soros porton megjelenő szintek nem esnek a szabványos RS232C ±5...±15V -os tartományába, így egyes hardverekkel - melyek egy asztali gép COM portján gond nélkül mennek - ezek a portok nem működnek együtt. Persze egy mai notin már az is csoda, ha COM-portot talál az ember..
-
koncbacsi
csendes tag
Hali!
Rib-em és programozó kábeleim vannak.A fő probléma továbbra is az, hogy egy helyszíni
/terepi/ programozáshoz kettő db laptop kellene, mert ugye a régebbi rádiók/P110,P210,HT800,M110,GP-GM-300,/továbbra is csak DOS alapú programokkal bizgerélhetőek.Visszafelé nem kompatibilisek a programozó szoftverek.
Régi laptopom nincs, a cégem sem biztosít. Így aztán hordhatom a régebbi rádiókat a műhelybe programozni, aztán vissza a felhasználónak.
A leggyorsabb megoldás valamiféle patch lenne, amivel a gyors gépekkel is kommunikációra lehetne bírni a rádiókat.
Köszi az infót, megkeresem a DND-t.
-
And
veterán
Hi! Programoztam már Motorola URH mobilkészüléket (GM-360), de bizony nem dos-os programmal, hanem egy windows-os Flashgrade Tool nevű alkalmazással. Illesztőhardver sem volt hozzá, azt is a netes leírások alapján dobtam össze (RIB nevű hardver egyszerű másolata). Ha érdekel, később elküldhetem a cuccot. De ha elmész pl. Bp-en például ide: [link], szerintem megoldják a problémádat.
-
koncbacsi
csendes tag
Hali!
Foglalkozik itt valaki MOTOROLA URH adó-vevők programozásával?
A probléma: DOS alapú programozó szoftver, ami a régebbi 286-386-486 alapú
gépeken stabilan kommunikál a soros porton a rádióval, az újabb processzorokkal /P1-től
felfelé/ ezt nem hajlandó.Hibaüzenet a soros porton: kommunikációs hiba, vagy adatkábel hiba. Próbáltam már minden plattformról, -DOS-WIN95-WIN98-XP-virtuális DOS- de az eredmény ugyanaz: nincs kommunikáció.
Ha valaki foglalkozik ezzel a témával, van-e valami szoftveres okos ötlet?
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Milyen program, ami...?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szigorúan titkos dokumentumokkal a kezében távozott az Intel egyik mérnöke
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Suzuki topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- X1 Yoga 6th 2-in- 14" FHD+ IPS érintő i5-1145G7 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Ps5 2 év garanciával teljesen új 1 kontrollerel számlával dobozzal
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- iPhone 15 128GB Kék Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4563
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete 3 év garanciával
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő (ELKELT)
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest