-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
-
MadMancs
veterán
-
modi
tag
Másnak is be lassú továbbra is a VTV box.
Többször jeleztem már a szolgáltatónak, azt mondták hogy a modem értékek rendben vannak.
Meg hogy lesz rá frissítés.
De egyenlőre ugyan az. -
tomp
félisten
Nekem az április 4-től rögzített Mellékhatás összes része megnézhető. Az első rész már több mint 2hónapos.
Szólsz nekik és szerintem megoldják. Valami adatbázis hibád lehet.Szoftverfrissítéstől nincs ekkora leállás mivel itt a visszanéző is leáll. Gyakorlatilag lecsapják a kiszolgáló szervert.
-
Ledi
aktív tag
Köszi!
Jelzem nekik a hibát. Ez most egy próbafelvétel volt, de ha új műsort szeretnék felvenni amit még nem láttam akkor nagyon gáz ha nem tudom visszanézni még 90 napon belül sem.
Erre lehet kötbért kérni, ha nem tudják garantálni a szolgáltatást?Ez a Horizon boxra emlékeztet amikor beállítottam a felvételt, ott volt a felvétel listán, de lejátszani már nem lehetett. Nem is egyszer.
A 06.22. karbantartás vajon szoftverfrissítést takar?
-
kabelmania27
félisten
válasz
tomaszka88 #89372 üzenetére
Ha megnézted CoF által leírtad és nem javul a helyzet 1221 vagy 1270-es számon csak internethiba menüpontban jelentsd be a problémát.
-
Beniii06
addikt
válasz
Toth_Jani #89383 üzenetére
"Mondjuk én ha váltanék akkor először beköttetném a konkurenciát, és utána mondanám le, akkor meg hiába játszanak kivárásra."
És akkor mivan ha utólag megkapnád a jobb ajánlatot? Az újat kiköttetnéd? Ez is lehet megoldás, csak macerásnak tartom, mert amíg bekötöd az újat az is fúrás-faragással jár + ők azt nem fogják tudni, hogy te csak "fenyegetőzöl" a konkurencia beköttetésével vagy tényleg be is kötetted, ez szerintem nem árképzési tényező, mert részükről mind a kettő bemondásra megy.
Ami még kimaradt, hogy IntelliSense-nél még nem volt jelen a másik szolgáltató, csak most lesz és idő is kell, hogy a upc/voda rendszerei frissüljenek. Gyanítom, amint frissült a rendszerük, rögtön elérhető lenne a digis területi ár: 500-as net+ premium tv+alap telefon 7000-ért és ha még egyéb extra van (több mediacard/box/hbo stb.) akkor az még erre rájön. Legalábbis ismerősöknél ez van.
-
törölt tag
Kálvária Saga Finálé: úgy tűnik a végére értünk a közel 4 hónapig tartó valaminek. Nem is tudom minek nevezzem, mert az eredeti problémám nem lett megoldva, a kérdéseimre nem válaszoltak azóta se, a 30 napok után odavetett e-mailben pedig 2-3 soros bullshitek vannak, a telefonos üfsz szerint meg még a lemondásokkal sem biztos, hogy kevesebbet fogok fizetni.
Úgy tűnik egy dolog volt fontos nekik: amíg nálam volt az új Voda box, addig a DD hiánya miatt kapok egy minimális jóváírást, amit elkölthetek fagyira. Minden egyéb mással fordulhatok ahhoz a szervez, amelyikhez akarok.Azért @tomp majd visíts, ha lesz mégis Netflix és úgy működik, ahogy kell.
-
törölt tag
válasz
woodworm #89377 üzenetére
Pedig látod van ((#89379) gyulazsolti : Köszi, hogy leírtad).
18 percig beszéltünk, azt mondta kedvezményeset nem tud csak TV+Telefonra. Internet nekem nem kell, mert van mellett Telenor, és Telekom Mobilinternetem is.
(#89380) Beniii06: Szerintem belátják, hogy nincs értelme, mert a hívást ha visszahallgatják, megmondtam melyik napon fogják bekötni, már nincs sok hátra, és vagy most adnak egy olyan ajánlatot, amin megéri eltöprengenem, vagy a DIGItől nemcsak az Internet lesz, hanem a TV és a Telefon is. Megmondtam, hogy nekem 6100 Ft-ba kerül a csomag a DIGI-nél..
A Telefon rész sem érdekelt már a Nonstop L, mert mobiltelefonon is meg tudjuk oldani gazdaságosan
Magában az Internet 3100 Ft a DIGI-nél (1000/300), a Vodafone-nál meg 5100 Ft-ot kértek az 500/22-,esért ami szinte sosem ment annyival...
Meg nem most jöttem le a falvédőről, tudom, hogy például Berettyóújfaluban ennyi a komplett csomag, ráadásul itt az Internet ki is esett volna. Igaz a telefon a fentebbi példában csak S.
Nem mondott egyáltalán összeget, a 18 perc 42 másodperc alatt. Az HBO GO 1490 helyett, majd 1990 Ft lesz közvetlenül az HBO-tól rendelve. Leadom majd 1-én a Connect Box-ot meg a MediaCardot, aztán ennyi volt.
De egyfajta arrogancia ugyanúgy megfigyelhető, mint az Invitelnél, azok sem tudom, mire támaszották a könyöküket. Így ezeket sem, hogy egy olyan városban, ahol már két optikai Internetet nyújtó ISP is van, mire ilyen büszkék abszolút nem vágom, de nem is érdekel különösebben, az ő dolguk, a lényeg, hogy ma már új fázisba léptem, lemondtam, tudomásul vették. Számomra az pozitívum volt, hogy nem azt mondták, hogy majd hívjam fel őket 22-én 8 nappal előtte, hanem iktatták.
-
Beniii06
addikt
válasz
gyulazsolti #89379 üzenetére
Te azután hívtad őket, hogy lejárt a hűséged vagy még azelőtt?
-
Beniii06
addikt
válasz
woodworm #89377 üzenetére
Mivel látták, hogy hó végéig köti a hűség, így van még idő rá, hogy pl felhívják jobb ajánlattal.
Azt vettem észre, hogy mostmár nem lehet olyan könnyen jó ajánlatokat kialkudni, nem csak itt, hanem mobil részlegen is, mert tudják, hogy az emberek direkt erre mennek(köszönhetően annak, hogy egyre többen tudnak róla) és már ők is rájátszanak, kevésbé marasztalnak, előbb meggyőződnek, hogy tényleg menni akarsz-e. El tudom képzelni, hogy majd hó végén felhívják még, talán ez is közrejátszott, hogy nem várta meg a hűségidő lejártát, sajnos ezt nem tudjuk meg, de abban biztos vagyok, hogy már nem adnak csak úgy kedvezményes árat első bemondásra, mint mondjuk 1-2 évvel ezelőtt.
-
tomp
félisten
Kedves Ügyfelünk!
Ezúton tájékoztatunk, hogy 2020.06.22-én 02:00-06:00h között rendszerkarbantartást végzünk, ekkor a Vodafone TV szolgáltatásodban időszakos fennakadásokat tapasztalhatsz.
Az ebben az időszakban sugárzott műsorok a karbantartás befejezése után sem lesznek visszanézhetők, sem a saját felvételek, sem a műsor visszajátszó menüpont alatt. A karbantartás csak a Vodafone TV szolgáltatásodat érinti, más Vodafone szolgáltatásod működését nem befolyásolja.
Megértésedet köszönjük! -
törölt tag
Ma felhívtam a Vodafone-t, elmondtam mindent, hogy DIGI bekötésre kerül, és tudnak e a Telefon + TV-re jó ajánlatot adni. Mondták, hogy nem tudnak
Így fel is mondtam a szerződést július 1-ei hatállyal, kötbérmentesen, mert 2020.06.30-ig volt hűségidőm.
Eddig semmi extra, sőt megkönnyebbültem, mert nem kell fúrni, jön be az optika majd ott ahol a Vodafone kábele kimegy. A meglepetés, hogy hirtelen nem lett telefon és Internet
Felhívtam őket mobilról, mondta, hogy rögzítési hibát lát..., most visszajött a Telefon, de még az Internetet nem tudom
Szerk: már az Internet is visszajött
Mobilinternetről írok
Kb ugyanaz az élményem volt, mint az Invitelnél, azok sem nagyon marasztaltak, ezek sem, pedig amazoknak 5 éve is 15-17 E Ft-okat fizettem havonta, ezeknek meg 12489 Ft-ot
A DIGI meg 6100 Ft lesz 1000/300-as Internet + 105 csatorna TV + Telefonnal -
FunPro
őstag
válasz
Szerintem .254 a vége.
-
cof
veterán
válasz
Nézd meg a hálózati kapcsolat részletes adatainál az alapértelmezett átjárót.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
kabelmania27 #89369 üzenetére
Sajnos ezen sem kapcsolódik.
-
Ledi
aktív tag
Sziasztok!
Amikor március végén megkaptam a Voda boxot beállítottam próbaként egy sorozatrögzítést. Az első néhány részt akkor még leellenőriztem, majd nem foglalkoztam vele, mivel korábban láttam a sorozatot. Tegnap leakartam törölni a sorozatfelvételt és megdöbbenve láttam, hogy április 21 óta nem engedi a felvétel lejátszását. A korábbi részek még lejátszhatóak a későbbieknél nincs ott a Felvétel lejátszása gomb.
Alaphelyzetbe állítás és újraindítás már megvolt és az appban sem lehet lejátszani a felvételt.
Valaki tapasztalt már ilyet?
[link]Más: Lehet az, hogy a felvételek és a visszajátszás külön streamen megy? Egy másik sorozatnál a felvett műsor 19 perc után megállt és nem lehetett se előre se visszatekerni. A visszajátszásnál viszont simán ment. Ezt nem igazán értem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
tomaszka88 #89367 üzenetére
Üdv!
192.168.100.1 címen próbáld meg. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
192.168.0.1
Szerettem volna belépni a Connect Box beállításaiba, azonban ezt nem sikerült (a kapcsolódás sikertelen) tapasztaltátok ti is ? Újraindítás nem volt.
-
tomee987
tag
Mintha az alapcsomag (?) csatornáit kódolatlanná tették volna DVB-C-n?
Nem néztem végig most reggel, de a TV2 HD, RTL Klub HD, RTL II HD, SuperTV2 HD, Mozi+ HD, NatGeo HD, Eurosport1 HD, Spektrum HD, Jocky TV, LiChi TV biztos, hogy kódolatlan volt. Viszont az idegennyelvű csatornák, a Fine Living, a Nat Geo Wild HD, a Discovery Showcase HD, a TV Paprika, a Food Network pedig kódoltak. -
tomp
félisten
-
cof
veterán
Ez világos. A szolgáltató kap egy nyers streamet, és olyan kodeket kever amilyet akar. Persze szabványon belül.
Nem a DVB-C streamet alakítsák át OTT streamingre, hanem magát a forrást. Amit a szolgáltató megkap.
Erre írtam, hogy ott kellett kodeket váltani a forrásnál. Nem volt szó a forrás csatornáról.
-
MoVieFaN
aktív tag
7. kerületben 20 óra óta nincs net. Öröm ez az online esti nyelvóránál, iskolai határidős feladatbeadásnál. Persze a telefont senki nem veszi fel.
-
tomp
félisten
Maga a szolgáltató megkapja a csatornát. Az, hogy milyen formában adja az ügyfeleinek már mindegy. A lényeg, hogy ott van. Az HBO nem fog a Vodafone TV miatt külön streamet szolgáltatni. 1-et ad. Aztán oldja meg a szolgáltató.
Más a kodek persze. Bármikor gondolhatja azt a szolgáltató, hogy DVB-C-n kodeket vált. Akkor sem a forrás csatornát kérik meg, hogy más kodekben szolgáltasson. Mivel semmi köze hozzá.
A szolgáltató műholdról vagy IP-n megkapja a csatornát. A szolgáltató dönti el, hogy milyen kodek+felbontás+audio hármasban továbbítja.
pl HBO2-3-at HD-ben kapják, mégis SD-ben továbbítják. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
inf3rno #89291 üzenetére
Ne birkózz! Évek óta koslatok ilyen doboz, vagy bármilyen megoldás után, itthon és külföldön egyaránt. NEM LÉTEZIK CI+ PC-re, nem adják el a gyártóknak a licencet. Csak sima CI létezik, de abból sem túl sok fajta. Van néhány itthoni hálózat ahol lehet használni. Példáuld. PR-Telekom. Az UPC CI+-t használ kizárólag, bár kompatibilis visszafelé is, de nem engedik, nehogy másolni és felvenni, netalántán streamelni lehessen. Ha mégis találnál bárhol is a világban - amit erősen kétlek, így három évi kutakodás után - akkor lécci értesíts engem is!
-
-
törölt tag
Woah, az nagyon fura, mert akkor már végképp fogalma sincs az ügyfélszolgálatnak, hogy mit mondjanak. Ez már iszonyat fejetlenség.
Még egy darabig kitartok a Horiborzalom mellett azért.
Most már csak az eredeti sugárzásért kell drukkolni a másik 2 csatornánál is.
A Cinemax eredetije csak sztereó, ugye? -
tomp
félisten
válasz
#75501312 #89350 üzenetére
Igen!
HBO-n angolból/eredetiből és magyarból is 2-2 hangsáv van. Sima sztereó és az eredeti Dolby.
Ha a Viasat 3-ra vagy HBO-ra kapcsolok akkor ugye ordít mivel a Dolby hangereje az eredeti mivel a box szimplán átengedi.
Amúgy nem volt szoftverfrissítés azaz gondolom stream oldalról kell megoldani a hangsávot. -
Beniii06
addikt
válasz
-=RelakS=- #89347 üzenetére
Kellene a hama pontos típusa vagy legalább annyi, hogy mi van rá írva, mennyit csillapít, stb.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
kabelmania27 #89344 üzenetére
Azóta van még egy osztás
Hama 2 way splitter még a legelején, kimenet a konyha felé, és a korábban írt történet felé. -
Gzu73
tag
válasz
PirosHello #89338 üzenetére
Én pár hete nem tudok 100 Mbit felett mérni speedtest.net-en Chrome böngészővel, de inkább csak 60-80-at.
ugyanakkor Firefox-ban viszont 130-150-at mérek.
300 Mbit-es net, kábelen mérem.
szoktam próbálni parancssorból speedtest cli-vel közel 300-at mér picivel alatta.
próbaképpen felraktam a windows-os appot is azzal általában 300 felett mérek 308-309 körül, nagyon ritkán volt 300 alatt csak.
és létezik Chrome böngészőhöz bővítmény, azt is kipróbáltam, ezzel is bőven 200 felett szoktam mérni. -
kabelmania27
félisten
válasz
-=RelakS=- #89342 üzenetére
Ez elfogadható letöltési érték, feltöltés magas, de még benne van az elfogadható tartományban, két osztóval ezek nem rossz értékek, ha jól számolom rendben van a bejövő jelerősség.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
kabelmania27 #89339 üzenetére
Hopsz, valóban, az most 2-3 között váltakozik.
Holnap megint megnézem, ha elkezd szemtelenketni. -
viktorhu
veterán
válasz
PirosHello #89338 üzenetére
Nekem is a szelessav.net az egyetlen megbízható mérő mostanában.
-
kabelmania27
félisten
válasz
-=RelakS=- #89337 üzenetére
Lefelé a 38-40 az SNR lesz, a jelerősség általában -10 és 10közötti szám.
PirosHello: Mérj másik böngészővel. -
PirosHello
senior tag
válasz
kabelmania27 #89307 üzenetére
A MNHH hivatalosan elfogadott sávszél mérőjével (szelessav.net) a router mellett WIFI-n 200 Mbits, tőle 3 méterre 180 Mbits a letöltési sebességem, a feltöltés ugyanúgy 21-22 Mbits.
Ezek szerint a speedtest.net nem jól mér? Azzal 60-70 Mbits-ot mutat a mérés végeztével.
Felesleges hívnom a szervízeseket, jó a netem.Köszönöm mindenkinek, hasznos tapasztalatokat, információkat szereztem.
A médiaboxom még a UPC logós HD médiabox belső HDD-vel [link] Az ügyintéző azt mondta, hogy a Cisco boxot le ne cseréljem a Horizon mediaboxra, mert az kevesebbet tudpl. egyidejűleg a Cisco tud 2 felvételt venni, ha kikapcsolom standby üzemmódba a boxot. A Horizon ezt már nem tudja.
-
Beniii06
addikt
válasz
-=RelakS=- #89335 üzenetére
Jelszinteket nézd meg.
-
-=RelakS=-
veterán
Gödöllőn nincs másnak olyan problémája, hogy egész nap tökéletes az internet, de kb fél 5 tájékán elkezd "csuklani"?
Kb olyan, mintha időnként pár másodpercre megszűnne az adatforgalom. Van, amikor annyira, hogy a számítógép kijelenti, hogy nincs internet.
tegnap kb 1 órán át csinálta, aztán megint pöpec volt.
Távoli asztalt használva nem kimondottan vicces a dolog. -
anglergab
addikt
A CB jobb. A LAN, wifi része biztosan.
Nem neked szól:
Nehéz szétválasztani a saját eszköz, saját hálózat, modem, hálózat oldali problémákat.
Egyszerűbb azt mondani hogy a CB a hiba oka...A szolgáltatónak pedig ugyanilyen egyszerű azt mondani, hogy a felhasználó eszköze vagy hálózata okozza.
Az igazság sokszor, hogy a hálózati szegmens okozza a problémát.
-
Alex889
csendes tag
Nálam a voda boxon 2 napja a Viasat 3 HD sokkal hangosabb a többi csatornánál, másnál is így van? Amikor lapozgatok beszakad a dobhártyám.
-
zoli62
addikt
Másnál sincs Dunaworld a digitális kábeltévén, vagy csak szokás szerint a mi területünket érte ez a bosszantó megkülönböztetés?
-
TCr
veterán
Ma hívtak a Vodafonetól, hogy ha kérem, díjmentesen kicserélik a UPC Horizon boxot az ő médiadobozukra.
Elfogadtam a cserét. Jobb az új box a Horizonnál? -
viktorhu
veterán
válasz
Beniii06 #89323 üzenetére
Nem fog, mert lényegében tökéletes hálózat fogja kiszolgálni - úgyhogy a hálózat minőségére való érzékenység nem fog gondot okozni. Azért amik itt elhangzanak időnként egyáltalán nem tömeges panaszok (extrém pingek, szakadozások stb.) egyáltalán nem az arris/puma hibához köthetőek, hanem más hálózati vagy akár otthoni probléma lehet a hátterükben.
-
MadMancs
veterán
válasz
viktorhu #89322 üzenetére
Jogos. De a végeredmény CB. És az okoz gondot online játéknál.
Beniii06: De UPC még mindig szuper ahoz képest amit ~1 hete Voda mobil produkál. Online gyakorlatilag még a legegyszerűbb játék se használható. 2-3-4mp(!)-es kiesések. Játszani akarok akkor wifi vagy Telenor SIM.
-
viktorhu
veterán
-
anglergab
addikt
-
zzola
titán
Vodafone (TV és) net (optikán) 500/25 mennyire alkalmas online multiplayer játékra? Visszább többször olvasni, higy semennyire. Ez igaz?
Battlefild 4 és 5 topicban sokat olvasni UPC-s hibákról.
Köszi! -
tototos
addikt
válasz
kabelmania27 #89307 üzenetére
Este csinálok róla. Ma wifin is 400megabit/s a sebesség. Lehet hogy éjszakára terhelik meg a hálózatot ennyire a felhasználók? Bár éfjfélkor nehéz elképzelni...
-
Ronam
addikt
válasz
kabelmania27 #89308 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
Rendben vannak az értékek, ez az osztó jófajta.
Vezeték nélküli átvitelt nem garantálják a szolgáltatók. Nézd meg másik csatornán hátha jobb, összefoglalóban linkelt programmal megtudod nézni melyek a szabad csatornák.
PirosHello: Milyenek a modemértékek?
tototos: Következő hsz-ba kellene másolni a modemértékeket a következő módon: Modem oldalán haladó beállítások utána hálózat állapota majd letöltés és feltöltés fülek. Amennyiben nincs modem üzemmód ipv6-ban van a modem, ilyenkor 1221 vagy 1270-es számon csak internet menüpontban át lehet állíttatni ipv4-re. -
Ronam
addikt
válasz
viktorhu #89297 üzenetére
Linksebesség? Az mi? Ennyire azért nem vagyok otthon a témában. A régi routerem már sajnos nincs meg.. Reménykedtem benne, hogy nem lesz probléma a nettel.
(#89298) ish4d0w: Társasházban lakom, gondolom itt sokan használnak wifi-t
. Eddig is 5 GHz-en használtam..
(#89307) kabelmania27:
Ok, köszi szépen! Délután megnézem, ha úgy sem lesz jobb, akkor kénytelen leszek valahogy kábelesen megoldani a problémát.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
kem001
tag
Sziasztok. Van valakinek esetleg tapasztalata a Vodafone-os Medibox-al? Nyugtassatoka meg, hogy megéri lecserélni rá a folyamatosan problémás Horizon-t.
-
tototos
addikt
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest