Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Micha3l #62268 üzenetére
A te osztódra is 6dB van írva?
A géped (processzor főleg) bírja az 500-at? Vezetékesen méred?"TV csatornak jelszintje 50% korul mozog, a jel minoseg 30-40% "
Ez nem túl jó jel. Valószínűleg árnyékolási hiba lehet, hogy a jelminőség ilyen rossz. Milyen tv-t használsz? (csak azért érdekel, hogy esetleg van e benne hibajavító technológia, mert lehet nekem akkor anno azért volt 90% fölötti minőség gyenge jelerősségnél). -
Micha3l
tag
Az oszto kepet nem sikerult linkelnem, remelem majd most:
-
Micha3l
tag
Sziasztok,
Kb masfel hete valtottunk UPC Fiber Power 500/22-es csomagra (Telekom 50 rol) ConnectBox-al.
A problemam, hogy az 500 Mbit soha nem volt meg, altalaban 360 a maximum egyszer ha mertem 400 korul, most 220 volt (speedtest.net), vagy UPC sajat mero oldalan.
Az up 22 Mbit rendben van.
Gondoltam a vegere jarok, mert ha esetleg oszto vagy kotes hiba, azt megprobalom magam megjavitani.Illetve az oszto elott, meg van egy galvanikus levalaszto:
TV csatornak jelszintje 50% korul mozog, a jel minoseg 30-40% (altalaban a sarga zonaban mutatja a TV jelminoseg jelzo. (Panasonic) Ez eleg gyengenek tunik, bar akadozast, kep szetesest egyedul az M3 csatorna produkalt. (Itt gondoltam, hogy a jelszinttel valami nincs rendben)
Elso korben dobjam ki a galvanikus levalasztot, egyaltalan okozhat ekkora jelvesztest?Koszonom elore is a valaszaitokat.
-
norberto_th
aktív tag
Mennyit eszik szerintetek ft-ban egy media box? Mondjuk egy cisco felvevős box és egy sima hd box? Már a második kártyát is beszereztük, de gondolkodunk egy harmadikona harmadik tv-n, mert a felvétel opciót tudja az új tv-m, ami kiválóan működik. Az 1hetes visszanézés meg nem izgat, amúgyis mindig kifagy...nem opció.
Szóval csak kíváncsiságké. Köszi a tippeket! -
NoOne1976
őstag
A Horizon Box az újonnan betett tv adásokat automatikusan beállítja, vagy nekem kell egy keresést nyomnom rajta? Ha nekem kell, akkor a kedvencnek beállított csatornák nem fognak elveszni?
-
mike710
aktív tag
válasz
headhunter #62258 üzenetére
Pont emiatt fogjuk holnap vissza mondani az amúgy is laggolós 500mbites netet :/
-
headhunter
addikt
-
dombila
őstag
válasz
onkelz #62251 üzenetére
Milyen TV-d van?
Nálunk két TV van, mindkettő mediacard-al. (egy komolyabb Sony ill. egy kisebb Samsung)A Sony-nál nincs semmilyen probléma, azonban a kisebb Samsung TV szoftvere lassabban inicializálja a medaicard-ot, mint ahogy a TV (képe) bekapcsol. Emiatt a TV már üzemképes, de egy hibaüzenetet ad, miszerint a kártya nincs bedugva vagy nem megfelelő. Majd kb 10-15 másodperccel később felismeri a kártyát is és működik rendesen. Gondolom ez a kisebb teljesítményű processzor miatt lehet.
-
ztsoft
őstag
válasz
vargalex #62250 üzenetére
Ok, köszi.
Két tesztet csináltam a bix.hu-ra, 0.3, 0.1 mp-es intervallummal.
--- bix.hu ping statistics --- 0.3 mp
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 29691ms
rtt min/avg/max/mdev = 14.045/17.632/32.235/4.253 ms--- bix.hu ping statistics --- 0.1 mp
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 9961ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.949/17.483/36.292/4.145 ms -
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Nem tudom volt e már feljebb, bocsánat, hogy most nem nyálazom át a topikot.
Tegnap elhoztam egy mediacardot, a leírtak szerint le is futtattam a csatornakeresést, paramétereket beütöttem a megadottak szerint.A problémám az, hogy minden bekapcsoláskor egy hibaüzenetet kapok:
An error has occurred (23)
Kerestem a UPC oldalán erre vonatkozó magyarázatot, de nem találtam semmit.
Valakinek ismerős a probléma?
Köszönöm előre is
-
ztsoft
őstag
válasz
Watercolour #62245 üzenetére
A PingPlotter nálam kilőve, mivel nincs Windows-om, sem macOS-em. No meg, annyira nem is érint a dolog, nincs puma 6-os eszközöm, meg nem is játszok.
Ezt is csak az összehasonlítás miatt végeztem el.
A sima ping is igencsak csalóka eredményt produkál, mivel a bix.hu nincs messze (még úgy sem, hogy a UPC-nél elhagyja a Magyar területet egy időre), de a google.com igencsak messze van (San Francisco-Oakland-San Jose, IP: 172.217.18.78, bud02s26-in-f14.1e100.net).
Ping eredmények:
--- bix.hu ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 99151ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.972/16.318/27.352/2.341 ms--- google.com ping statistics ---
100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 99145ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.447/16.507/29.379/3.524 msEzek után, akkor számít a távolság? A két ping teszt egymás után futott le (max 3 mp szünet volt köztük), így nem hiszem, hogy a hálózat annyit változott volna.
-
Watercolour
aktív tag
válasz
ztsoft #62242 üzenetére
Sajnos ez a webes teszt eléggé használhatatlan eredményt ad, mivel a legközelebbi szerverük is igen messze van tőlünk, ezért a legkisebb ping is elég magas lesz (ahogy látod, a legkisebb pinged 67ms).
Esetleg ha tudsz megfelelő körülmények között (modem mód, kábelen közvetlen PC, 0 adatforgalom mellett) egy jól bekonfigurált PingPlotterrel mérni magyar hostokat, az talán jobb eredményt ad.
-
voriand
csendes tag
válasz
4Grider #62240 üzenetére
Melyik gyártó melyik típusát használod? Mert akkor én is ilyet veszek
Itt is tuti, hogy több fázis van, a két végpont (router, meg ahova kellene a net) pedig szinte kizárt hogy egy fázison vannak... Nekem az is elég ha a 200Mb/s-ből 5Mb/s-et oda tudok vinni csak ne legyen az egekben a latency
“A powerline hálózat kiépítése a gyakorlatban egyszerű. Egy konnektornál az egyik végponttal – Ethernet csatlakozóját kihasználva – rávezetjük az adatokat az elektromos hálózatra, amit aztán bármelyik konnektornál egy másik adapterrel le tudunk venni, akár másik fázison lévő konnektorban is!”
Ez jó hír.
-
Geree
senior tag
válasz
voriand #62237 üzenetére
Esetleg olvass utana, vannak tesztek sok egyeb infoval meghintve....
-
4Grider
nagyúr
Nálunk három szintes családi ház van 3 fázissal. Még nem találtam olyan konnektort, amiben nem volt legalább néhány 10 Mbps a legfelső szinten a router mellett elhelyezett eszköz felől-felé. És nagyjából kizártnak tartom, hogy az összes konnektort egy fázisra kötötték volna, mert nem bírná a 16A-es megszakító.
-
válasz
voriand #62237 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom "sajnos" ilyen eszközzel nincs, így biztos választ sem tudok adni neked. Kétségtelen, hogy a legszerencsésebb eset az, amikor a két végpont közös vezetéken van, de olvastam már olyat is, hogy elegendő, ha a kábelezés egy néhány méteres szakaszon egymás mellett - mondjuk közös Bergmann csőben - fut. Sajnos a magyar nyelvű dokumentáció is kevés ezekről, de ha nem gond az angol, akkor olvass utána külföldi oldalakon, hogy mire számíthatsz.
Ezen kívül más megoldás nem nagyon van, lévén stabil WiFi linket nem tudsz létrehozni a két szint között, UTP kábelt nem akarsz használni, két modem pedig nem működhet egyszerre. Így aztán vagy ez, vagy külön előfizetés a földszintre, akkor működhet ott a másik modem.
-
voriand
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #62236 üzenetére
Az mit takar hogy “közös”? Egy hálózat van, de azt nem tudom hogy egy körön van-e adott két végpont, tippem szerint nem (kismegszakítók alapján és csekély elektromosság ismerettel...). Remélem jól értettem a kérdést
-
válasz
voriand #62235 üzenetére
Szia!
Egyszerre csak egy tud működni, amelyiket éppen regisztrálod az előfizetésedhez. Lehet próbálkozni PowerLine adapterrel, ami a 230V-os hálózaton továbbítaná a netet a földszintere. De ez persze csak akkor működhet, ha közös az elektromos hálózat.
-
voriand
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gyors kérdésem lenne, hogy szerintetek megoldható két DB UPC modem rákötése a hálózatra egy házon belül valahogy? Felső szinten kötötték be a Connect Box-ot, meg a modemet a UPC-s emberkék a Coax kábelra, ennek a jele viszont nem ér el a lenti szintre mindenhol, LAN kábelt pedig nem tudok kihúzni különböző okok miatt. A lenti szinten viszont szintén van egy Coax kiállás a falból és azt is tudom, hogy az is élő, be van kötve. Van esetleg erre valakinek valami ötlete?
Én annak örülnék, ha arra is rá tudnék dugni egy UPC modemet, az is online tudna menni, aztán kész is lenne...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Watercolour #62233 üzenetére
Akkor a UPC-nél már csak a Cisco EP3925 ajánlott router? Írtam nekik ha lehet, ne Puma 6-ost adjanak.
-
Watercolour
aktív tag
válasz
mike710 #62231 üzenetére
Rövid válasz: Nem.
Hosszú válasz: Mivel a problémák a hardver hibáiból és/vagy gyengeségéből adódnak, ezért kisebb terhelésnél elvileg nem jelentkeznek annyira. Ha nem a chipsetnek kell NATolni, az nyilvánvalóan kisebb terhelést jelent, tehát elvileg modem módra állítva nem kellene a problémáknak jelentkeznie, vagy legalábbis kevésbé.
Ennek ellenére a tapasztalat azt mutatja, hogy mind a latency spike, mind pedig a távolról (internet felől) történő DoS sebezhetőség is jelen van modem módban is, ezt saját magam is meg tudom erősíteni, teszteltem. -
mike710
aktív tag
Tegnapi puma6-os dologra vissza térve, modem üzemmódban saját routerrel se lehet kiküszöbölni a hibát?
-
taki_rulZ
csendes tag
válasz
pinnacle #62229 üzenetére
Valahol olvastam itt a fórumon, hogy nincsenek szerződésben szolgáltatókkal akiken keresztül jönnének ezek az SMS-ek. De például most telefonszervíz után vagyok, minden törtöltek, visszatettem a dolgokat és ahova sms-el kell regisztrálni (Google Allo, Playstation stb.) se hívással se SMS-el sem sikerül. Páromén 5 mp-en belül megérkeztek.. De ugye azt nem használhatom. Korlátlan mobilnet miatt mentem át, de marketing áldozata lettem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
taki_rulZ #62228 üzenetére
Nekem is ilyen gondom van a Googlenél. Bluemobilnál az SMS nem jött meg, a hívás viszont igen. Telekomnál fordítva. Azért jobb a hívás, mert ha külföldön ellopják a telefont, akkor kérhetsz hívásátirányítást, így a jelszavad is meg tudod változtatni, az SMS viszont a régi számra megy továbbra is. Szerintem valamilyen VOIP szolgáltató korlátozás miatt van. Hívások USA számról jöttek, SMS meg magyar 30-asról. Múltkor, azt a számot amiről az SMS jött, adathalászásra használták.
-
taki_rulZ
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy valaki találkozott -e már olyan problémával hogy a UPC mobilszolgáltatásnál nem érkeznek meg külföldi sms-ek. Sőt sok helyre használok két lépcsős azonosítást és nem mindegyiket tudom használni applikációs azonosítással. De ezek sem érkeznek meg. Kerestem az ügyfeleseket mindegyik elzavart, hogy keressem fel azokat az illetékeseket akik az oldalt üzemeltetik. De egy mindegyik jól működik másik számmal (párom 70-es számával probálkoztam oda minden megérkezett). Amíg 70-es számmal rendelkeztem addig megérkeztek gond nélkül most hogy odahordoztam semmi sem érkezik meg.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
norberto_th
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #62225 üzenetére
Köszi!
-
válasz
norberto_th #62219 üzenetére
Elvileg már aktíválva adják ki de a tapasztalat az az, hogy kell aktiváltatni.
-
headhunter
addikt
válasz
Watercolour #62204 üzenetére
Mivel android, feltételezem wifi
Kabel Gbit. Zidoo X6 Pro
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Nem lehet csatlakozni a Netflixre a UPC hálozatán.
Az a hibaüzenet, nincs engedélyezve a streaming szolgáltatás.nw-2-5 hiba
Miként lehet ezt orvosolni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kabelmania27 #62208 üzenetére
Köszi! Itt nem nagyon lesz használva. Lehet csak mediabox, tablet, telefon. Ezért gondoltam ha van valami "gyári", ami erre jó, akkor azt fogom kérni.
-
norberto_th
aktív tag
A mediacard-ot kell aktiváltatni a upc-vel, vagy csak beteszem és megy??
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Watercolour #62216 üzenetére
Majd ha lesz időm én is megcsináom Cisco EPC3212 -vel (valamikor a héten).
-
Watercolour
aktív tag
Ezt kábelen, modem módban hozza? Eléggé furcsák a kiugrások. Esetleg próbáld meg más magyar hostra, kicsit nagyobb interval-lal (lehet, hogy a webszerver nem szereti, hogy ennyi kapcsolattal bombázzák), és ICMP módban is.
Igyekszem megmérni valamikor egy ismerősömnél lévő Technicolor modemet.
-
net91
senior tag
válasz
kabelmania27 #62214 üzenetére
Jelentem, újraindítás után visszajött a negyedik csatornai is.
(Nem gondoltam az újraindításra magamtól, mert alapvetően jó és stabil a net a 240-es, átlagban 240 felett van, csak meglepett a nulla érték az ellenőrzés során)Köszönöm a segítséget.
-
net91
senior tag
válasz
kabelmania27 #62212 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
[kép] -
net91
senior tag
Sziasztok,
A Cisco 3208-nál a felfelé érték:
1) 47
2) 49
3) 49
4) 0
Ez utóbbi a nulla érték azt jelenti, hogy nem működik? Ilyenkor mit lehet vagy mit kell tenni?
Köszönettel! -
Na csak bejött az MTV Hits a Viva helyére, helyes.
-
-
pinnacle
nagyúr
Milyen router kérjek, Cisco EP3925-at? Ennek viszont gyenge a wifije? 50m²-re azért biztos elég.
Jővő héten jönnek, addig talán tudnak keríteni egyet. -
gduck
addikt
válasz
Watercolour #62196 üzenetére
-
khorvat
senior tag
válasz
Watercolour #62204 üzenetére
Eger - Hajdú hegy
-
Watercolour
aktív tag
válasz
mike710 #62201 üzenetére
Valahogy gondoltam, hogy ilyesmi lesz a válasz.
Tekintettel arra, hogy nem ők döntenek az eszközökről, hanem az anyacégtől kapják, ezért még ha el is ismernék, túl sok mindent nem tudnának csinálni vele.
(#62202) khorvat
Melyik környék?(#62203) headhunter:
Mivel android, feltételezem wifi, amin ilyen jellegű tesztet futtatni teljesen használhatatlan eredményt fog adni.
Ha esetleg van hozzáférésed egy Windows-os géphez, egy jól beállított pingplotterrel, modem módban lévő eszközzel, és kábeles kapcsolatottal jól lehet mérni, ha közben teljesen használaton kívül van az internet kapcsolat. -
headhunter
addikt
válasz
Watercolour #62196 üzenetére
Cisco EP3925 8x4 csatornás, szerintem is max. a 240-hez jó...
Puma 6 Teszt nálam Firefox-al, botrányosan rossz eredményt produkál, többi még elfogadható... (Opera, Chrome, CM Browser.) (Android 5.1)
-
khorvat
senior tag
A környéken beindult a Digi, lesz itt mostmár árverseny. Mondjuk én 5 éve rájuk hivatkozok lemondáskor, erre megjelentek egy brutál gerilla új kötés akcióval.
Digi 1000Mbit net
Digi TV + digi film
Digi telefon
1évig hűséggel 3000ft/hó
Ha lemegy a hűség lehet rápróbálok, addig a discovery csatornák is rendeződhetnének és akkor semmi se tartana vissza.
Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest