Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Alex889
csendes tag
válasz
picsirti #102175 üzenetére
Nekem is ezt csinálja sajnos, de nem is reménykedhetünk ez ügyben fejlesztésre, mert mostanában már csak azon dolgoznak hogyan lehet rontani a szolgáltatásokon. Gondolok ez alatt az RTL csatornák tekerhetetlenségére (még a FELVÉTELEKET sem engedi), én értem, hogy a reklámokra szükség van, de az pofátlanság, hogy nem ismerik a saját műsorrendjüket (vagy az órát) és ezért azt a kevés értékelhető műsort sem lehet megnézni, mert komplett Barátok köztöt kell végignézni azért, hogy a nézhető műsor vége lemaradjon.
-
szbaluka
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok a discovery, ozone, life TV, már HD? A január 1-es ÁSZF csatornakiosztása szerint annak kellene lennie 10.-e óta. Hívtam a vodafont, azt az infót kaptam, hogy hangoljam újra a TV-t, de azzal sem lett jó. Ja, médiacardunk van.
-
törölt tag
Skacok! Van a vodának videotára? Tehát mint egy Netflix, netről lehet-e streamelni filmeket. És ha van, ez jár minden előfizetőnek? Hol tudom megnézni, nekünk van-e? Hülye vagyok a témához meg őszintén nem is érdekel, de apukám lehet használná ha van.
-
Nagus
senior tag
válasz
Floyd80 #101252 üzenetére
Ez akkora kamú! A jelenlegi brutál mobilnet árak mellett pont van létjogosultsága. A több bevételt célozták meg, mióta nem UPC azóta 1,5-2-szer annyi ugyan az de inkább rosszabb minőségű szolgáltatás.
Múlt év közepén bementem a volt UPC-hez és netes SIM-et akartam cserélni. Felvilágosítottak, hogy az a csomag kivezetésre került, DE olyan szerencsés lehetek, hogy háromszor annyiért van másik szolgáltatás és hozzá mikro SIM.
-
norbertoth
senior tag
válasz
kabelmania27 #102179 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Ormanyos
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat így már tisztább az ügy
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Mai nap sikerült ideérni vodának (csoda).
Fekete CB vagy mifene a neve hozott. Ilyen értékeket produkál. Le, Fel.VTV Box. Valóban belekötött hogy nem voda net van neki előkészítve. Nem volt hajlandó digivel beüzemelni. Sebaj fogtam a 30m es UTP met azt vittem HGW től VTV nek net, mondom üzemeld be. Élment visszadugtam előkészített digi netes extenderre, köszöni szépen működik.
Kaon. Full UPC dobozos, UPC logós boxot kaptam. Visszanéző nincs, külső HDD re tud felvenni. Menüben is mindenhol Horizon Boxként hivatkozik rá.
-
Toth_Jani
őstag
-
kabelmania27
félisten
válasz
norbertoth #102151 üzenetére
Beviheted ügyfélszolgálati irodába.
-
Luissimo
veterán
szerintem kb. a kérdésedre kaptál választ,
Nem kérdeztél semmi konkrétumot, csak általánosságot, általános választ kaptál.
javaslom nézz át a Digi topikokba is
mi kellene a digitől?
Net? optikán? --> 1 gigabájt.
TV ? nincsenek csomagjai, minden csatorna van, kivéve a filmes csatornák, amik külön fizetősek.
Net+ sima TV csomag 6 ezer alatt van, kiváló áron, jó minőségben.
egyéb ? -
Mike
veterán
válasz
kabelmania27 #102171 üzenetére
köszi!
-
Mike
veterán
válasz
Intruder2k5 #102170 üzenetére
ugye mérnök vagy? információ tartalma a válaszodnak nincs, de legalább kiélhetted a szőrszálhasogatás iránti vágyaidat
-
picsirti
tag
Űdv
Tudnátok segíteni az alábbi problémában:?
4K tv-hez csatlakoztatva a VTV boxot, a kép életlen és a színek is halványak (a piros inkább narancssárga). Viszont a box kimenetét 4K-ról 1080p-re állítva tökéletes.
Ez a megoldás viszont problémás, mert a box minden bekapcsolásakor visszaáll 4K-ra.
Másnál nincs ilyen probléma?
Természetesen kipróbáltam 4 különböző hdmi kábellel is, most egy 2.0 nagy sebességű kábelt használok. A tv összes bemenetén ez tapasztalható.
picsirti -
bzs73
őstag
válasz
Toth_Jani #102172 üzenetére
Hát szerintem ez nem így van. Van ismerősöm aki diginél van, ugyezzel a tv-vel, samsung Q70T, és töredéke a csatornaváltás, de mindigtv-n is töredéke. Azonkívül ha a lista elején vagyok, tehát mtv1,mtv2,duna stb, akkor ott pillanatok alatt van csatornaváltás, és ezek is hd csatornák, az sd-k törölve vannak ahol van hd. Ez bekapcsolásnál is így van. Ha pl M1hd-n hagyom, 1 pillanat alatt van kép, még pl rtl hd, vagy 5mp a bekapcsolás.
-
-
Mike
veterán
a chello meddig marad? írtam nekik emial, de csesztek válaszolni.
a digi milyen? ahogy lejár a hűség, váltok -
bzs73
őstag
Aha. Köszi a válaszokat, most már ezt is tudom. Jó ez a voda-upc. Tényleg a csatornaváltás is nevetséges, 3-4-5mp, meg úgy kell mókolni hogy rendesen menjen, mert ha rendesen állítom be a tv-n a szolgáltatást, epg-be se kép,se hang, se csatornaszerkesztés, egyéb dolgok. Úgy kell másik országot beállítani, meg teljes kereséssel, plussz hozzáadni még frekvenciákat kézzel, mert nincs meg minden auton. Nevetséges az egész. Ha lenne digi gondolkodás nélkül fizetnék többet is norm szolgáltatásért.
-
-
bzs73
őstag
Üdv!
Akinek pipes tv van, és medicard-al használja, azt kérdezném hogy pip-be csak szabadon fogható csatornát lehet berakni? Samu Q70 tévém van, 2 tuneres-pip, de csak szabadonfoghatót enged betenni másodiknak. Még a felvételt nem is próbáltam, lehet akkor ott is csak azt engedi, ha mondjuk nézek egy csatornát, és közben egyidőben egy másik csatornát szeretnék felvenni. -
vargalex
félisten
válasz
#72445440 #102156 üzenetére
Azért ebben az esetben szigorúan véve a 192.168.100.1 IP cím nem belső hálózati cím. Az a kolléga számára a 192.168.2.0/24 tartomány. A routere pedig tudja, hogy minden, ezen a tartományon kívül eső cím a WAN interface-on érhető el, ezért oda kitolja. A HGW pedig tudja, hogy ez számára LAN hálózati cím, tehát nem kell a DOCSIS hálózatra irányítani és feldolgozza lokálisan. De ez ugye a kolléga belső hálózatán kívül eső eszköz.
-
cocka
veterán
-
Haart
addikt
Miért van az hogy nincs normális 65" TV felhozatal egyik szolgáltatónál sem.
Miközben 55"-ból egy LG CX is elhozható, addig a 65"-os divizió foghíjas, mind olcsó TV, olcsóbbak mint az 55"ök jó része. Miért van ez? -
Ormanyos
csendes tag
Sziasztok, volna egy kérdésem:
van egy Voda által biztosított CH7465VF hálózati eszközöm és egy ASUS routerem.
Az ASUS routert használom, ez rá van csatlakoztatva a Voda eszközének LAN portjára.
A Voda eszközében ki vannak kapcsolva a wifi rádiók és modem üzemmódba van állítva.
Az asus router 192.168.2.1-től osztja az IP címeket.
A notim rá van cuppanva az asus routerre wifin keresztül.
Ha a notin a böngészőben beírom a voda eszköz címét :192.168.100.1, akkor wifin el tudom érni az admin felületét a voda eszköznek.
Hogyan lehetséges ez, ha gyakorlatilag a voda eszköz wifin nem kommunikál (rádiók kikapcsolva)?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
norbertoth
senior tag
Ha szeretném leadni a ci+ kártyámat azt hogyan tudom megtenni? Személyesen bemehetek?
-
peter303
tag
válasz
cocka #102147 üzenetére
Wi-Fi 6: is it really that much faster?
The next generation brings more than just faster speeds
-
Toth_Jani
őstag
válasz
Gzu73 #102148 üzenetére
Az csak egy azonosító, ami lehetne akár "krumlifozelek" is, amíg nem kérnek megerősítést újra addig be tudsz lépni, de olyat talán senki sem csinál.
A megszűnő e-mail címnek megvan az az előnye hogy az adott oldalak többet nem tudnak Spam levelet küldeni, baj akkor van ha fontos figyelmeztetést is akarnak küldeni. -
Gzu73
tag
azt szeretném tudni, hogy az upc-s e-mail címek megszűnése maga utána vonja e a horizon go megszűnését? mármint hogy használni tudjam.
nekem ugyanis a chello-s e-mail címemmel megy a belépés. -
viktorhu
veterán
válasz
Gero66 #102144 üzenetére
Az 5GHz-nek gyengébb a terjedése, mint a 2,4-nek. A második falon túl már lehet, hogy 2,4-et érdemes használni (külön nevet adni a két wifinek). A jelismétlők sokat elvesznek a sávszélességből, de ha mindenképpen használni akarod, akkor félúton kellene lennie, a közöttük lévő szobában, annak is saját SSID-val.
-
Gero66
csendes tag
Sziasztok !
300-as netem van,kb fél éve léptem feljebb de meg is bántam.A régi fekete routerem kicserélték erre az új fehérre.Az ügyintéző az egekig dicsérte,azt mondta ennek a WIFI jelerőssége egy egész házat lefed. Na most ehhez képest ez a kütyü a nappaliban van,a szoba kb 7méterre,és itt már alig látják a készülékek. 1es térerősség és ingadozik néha.De ha ez még nem lenne elég,néha eldobja a netet pár másodpercre,percre.Raktam egy jelerősítőt is,de az internet kimaradásokkal az sem tud mit kezdeni.Lan kapcsolattal nincs baj,itt a sebesség is OK,Wifi-n viszont durván alacsony a letöltési sebesség,ami szintén ingadozik,általában 20Mbit körüli,a max 30Mbit/sec volt,pedig a PC tudna többet is.
Van valakinek hasonló tapasztalata,vagy ötlete mit lehetne tenni ?
A térerővel gondolom semmit,de legalább folyamatos lenne a jel.
Lehet hogy a router hibás? -
vg
addikt
Lejárt tv+net hűségem, és most elég lenne a 150 net is ami jelenleg van. Nekem még régi cisco modemem van, a 300-ra akarnának modemet cserélni?
-
vargalex
félisten
válasz
cocka #102135 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, pl. egy switch-en keresztül. A felmerült kérdésedet nem is értem. Ha HGW-d van 4 LAN porttal, akkor is 3 külön eszköz (legalábbis logikailag, de ebben az esetben viszont úgyis csak 1 LAN port lenne használva) kell a 3 publikus IP igénybe vételéhez.
-
-
trialboj
őstag
Talán beillik ide. Vettem egy ilyen klasszikus telefont egy idősebb rokonnak, az a gond hogy nem tud internethez kapcsolódni, hiába van aktiválva. Az előző nagyon régi okostelefonján ha nem is hasított de volt internet, ez viszont csak annyit ír hogy connection failed. A hálózatra pedig hogy 3.5G.
Lehetséges hogy a voda már nem támogat ilyen régi telefonokat?Nem annyira fontos, de unalmamban készítek egy értékelős videót a telefonról, eléggé jónak tűnik, nem is régi, óriási az akksija, és gondoltam rákérdezek hogy ne mondjak benne hülyeséget.
Köszi
-
cocka
veterán
Ennél a modemnél még technikai limit is van. Egyszerűen van egy LAN portja és ennyi. Régebben is biztosítottak chello gold vagy milyen csomaghoz 3 db publikus IP-t, de azokhoz újabb modemeket kellett igényelni. 1 modemhez 1 IP járt, nem 3. Meg az úgy ... mi is a jó szó erre mobilizálhatóbb volt, mert ha kérted, akkor kaptál még két modemet és külön-külön helyiségekben lehettek, csak koax ágaztatás kérdése volt. De most egyhez kapsz 3-at, tehát lehet km hosszú kábeleket vezetgetni meg switchek switchek hátán.
Nem a mobilizálható a jó szó rá, hanem az eloszható.. Régen sokkal inkább partner volt a UPC a szolgáltatások eloszthatóságában. szétterjeszthetőség (LOL) Hogy ugye nem mindenki egy garzonban lakik, ahol a tévé, a modem, a telefon és a számítógép is nagyjából ugyanazon a helyen van. LOL
Amúgy ha már itt tartunk, a 2. telefonvonal miért nem használható? RJ11 splitterrel lehet 2. telefonvonalad? LOL
-
cof
veterán
válasz
woodworm #102129 üzenetére
A 3 db. publikus IP címen kívül nem lesz egy 4. modem módban sem, köthetsz rá akár 6 gépet is egymás után mindig ugyanaz a 3 fog cserélődni, tehát nem MAC címenként oszt új IP-t, régebben sokat szívtam az IP változtatással én is mert vagy fél évig ugyanaz volt a címem, és kellett volna egy friss, de a 3 publikus modem módban és 1 publikus router módban kívül nem sikerült semmivel sem kicsikarni egy 5. IP címet semmilyen eszközzel sem.
Az lett a megoldás, hogy felregisztráltam egy másik modemet, és akkor újra volt 4 db különböző címem, majd vissza régi modemet, és megint volt újra 4 db.
Szóval a limit akkor is megvan ha cserélgetjük a MAC címet.
-
cocka
veterán
Nálad ez a 212.48 a belső privát cím, a 80.99 meg a publikus címed.
Nem. A whatismyip is 212.48 kezdetűt mutatta. Ugyanazt, mint amire a belső privát címet írtad.
A wi-free-nél volt ilyen:
whatismyip pedig valami 86.101 kezdetű címet mutatott.
Tehát publikusnál nincs ilyen 10. kezdetű cucc egyik helyen se.
-
woodworm
veterán
Rosszul tudod. Nem a modem kapja az ip-címet, hanem a mögötte lévő eszköz, ennek a mac-címe számít jelen esetben. Tehát pontosan úgy működik, ahogy elmondták. A modem mögötti eszköz mac-címét megváltoztatva másik ip-t fog kapni.
(#102124) CoF
Ez sem így van! Minden pontosan az, ami odavan írva, cím, átjáró, dhcp szerver. Hogyan lenne a dhcp szerver címe az ügyfél ip-címe? Nem volt soha ipv6-os címem, ezért fingom sincs milyen tartományból osztogatják, de szerintem a privát címeket biztos nem a 212-es tartományból kapja. -
válasz
TeeJay #102127 üzenetére
Mert nyilván egy mezei ügyfélszolgálatosnak nincs jogosultsága ezt piszkálni, ők csak az IPv6-ot kapcsolgatják ki/be, amit jobb esetben az előfizető is meg tud tenni. Legalábbis régebben, még UPC-s időkben meg tudott, azóta persze lehet ezt a fícsört is leamortizálták.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #102116 üzenetére
Végül átrakták IPv6-ra csaj ismerőst de így meg majd torrentezni nem tud aktívan
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #102112 üzenetére
Igen sajnos pont router módban van szóval a saját router MAC cím átírás trükk nem megy.
Ügyfélszolgálat sem tud másik IP-t adni? -
cof
veterán
válasz
cocka #102113 üzenetére
Neked még lehet megy, mert csak modemed van ami nem tud router módot ha jól emlékszem. A régiek is még így működtek, MAC alapján osztottak publikus IP címet.
De a mostaniaknál már nem megy, 3 különböző publikus IP-d van modem módba semmi több, köthetsz rá akármit felváltva akkor is ugyanaz a 3 publikus IP fog cserélődni az eszközök között.
-
-
cof
veterán
válasz
cocka #102107 üzenetére
Attól miért változna meg a modem IP címe ha én LAN kártyát cserélek a gépemben, vagy akár csak megváltoztatom a MAC address-t. Már rég nem így működik a felcsatlakozás, saját routerbe se kell klónozni a címet.
2 opciórol tudok, áramtalanítva tartod X ideig, ez lehet 1 nap, de 1 hét is, vagy felregisztrálsz egy másik modemet ilyenkor jó ha van otthon tartalék, majd a az eredeti vissza, nálam ezek beváltak.
Ja meg van még a modem mód, ott 3 különböző publikus címed van, a router móddal van együtt 4db. De 1000 netnél csak az ügyfélszolgálat tudja modem módba tenni.
-
TeeJay
félisten
Hogyan lehet legegyszerűbben IP címet váltani (IPv4) UPC/Vodafone 1000-es csomagnál?
HGW áramtalanítás nem játszik mert tudtommal napokig vagy hetekig ugyanaz az IP cím
Más megoldás? -
peter303
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- Linux kezdőknek
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest