Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
forguet
senior tag
sziasztok
UPC mediacard + Samsung 46C650 TV
tapasztalt rajtam kívül valaki olyat, hogy az időt greenwichi időzóna szerint mutatja a TV, illetve a beépített műsorújságban is eszerint mutatja a műsorokat?
Ha átállítom a TV-ben az időt, a műsorújságban akkor is megmarad a 2 órával korábbi idő.
Ötlet? -
adise
őstag
ha silver digitálos csomagom van... de csak bedugom simán a kábelt a boxon kivul a tévébe, akkor az analóg silver csomagot kéne látnom?
-
zichie
senior tag
válasz
Gubek-Einste #8690 üzenetére
1. Az eszközön nemcsak conax kártyaolvasó van, hanem CI+ modulfogadó is, a UPC ad nagra modult+kártyát, ezt hívják mediacard-nak: [link] Ehhez CI+ modulfogadós eszköz kell, ez olyan.
2. A UPC ad modult és kártyát, azok össze vannak rendelve, amit egy CI+ modulfogadóba lehet betenni. Ilyen modulfogadó van a készüléken is.Összefoglalva működnie kell a boxnak a UPC moduljával és kártyájával. A PVR funkció a kérdéses. Titkosítva kerül a felvétel az usb-s eszközre vagy sem?
-
-
zichie
senior tag
Egy ilyen cucc menne a kábeles UPC-vel, azaz kezelné a upc ca modulját? ID-Digital C1X HD DVB-C
Három hete Bernben láttam a cuccot, akkor még 169 CHF-ről volt leárazva 149-re, most 134,10. Szépen esik az ára. A végén a ci+ -os dvb-c boxok is tömegtermékek lesznek, bár ez még így sem olcsó.
Ha jól látom van rajta usb-pvr lehetőség is. Ha ca modulból kijövő titkosítatlan jelet menti az usb eszközre (pendrive vagy hdd), akkor megoldott a felvételek pc-n történő kezelése is.
-
-
-
[link]
Az ilyen és hasonló hírdetések mennyire legálisak? Mit lehet velük kezdeni? (Merthogy társítva van a kártya az olvasóval. Vagy már nem? -
HofiZoli
senior tag
42LW4500-on magamnak csináltam a Mediacard telepítést. Ez elvileg olyan mint a tied, csak abban nincs 3D.
Digitális csatornakeresésnél beállítottam szolgáltatónak a UPC Digital-t, beírtam a településkódot (kártyához kapott 2 lapos szóróanyagon az összes településkód elolvasható), végigfuttatta a csatornakeresést, utána M2-re kapcsoltam (az nem kódolt), majd kártya behelyez, kb 10-15 perc várakozás ( a szóróanyag írja, hogy amennyiben hibát dob, akkor tv ki-be kapcs és jó), majd örül és tv-t néz.
Mivel a kompatibilitási listában szerepel atv, helyesen jelennek meg az ékezetek is, tehát azzal nem kell trükközni, mint mondjuk egy Samunál.
Szóval a szerelő vagy egy nagy @ volt, vagy csak szimplán türelmetlen, ezért szintén @Ui.: ennél a típusnál, ha csatornakeresés előtt kiveszed a pipát a csatornaszám rögzítés elől, akkor keresés után tudod tologatni a csatornákat az általad kívánt szerint.
-
oak
tag
válasz
ChipKng #8677 üzenetére
Köszi a segítséget, sok hibát elkövetett a szerelő, nem rajta múlt, hogy most működni látszik a dolog. Pl. a networkId-t sem tudta (Fót). Saját bevallása szerinte havonta egyszer csinál mediacard telepítést, így nincs benne sok gyakorlata. Állítása szerinte 10-ből 2-szer sikerül. Hát, így nem csodálom. Szerintem nem lenne szégyen használniuk a korábban linkelt leírást.
-
ChipKng
aktív tag
Menjen a picsaba a rohanasaval!!
1. A csatornakeresest a kartya behelyezese elott kell elvegezni
2. Erdemes kiprobalni masik kartyaval is ha nem ismeri meg (bar nalad nem ez volt a szitu), mert sok a fos/hibas peldany
3. Ellenorizd le, hogy a legfrissebb firmware van-e a televiziodon! Azt erdmes frissiteni. -
oak
tag
Rohant, mert sok a munka, ráadásul az ilyen sikertelenekért nem fizetnek.
Közben megtaláltam a bekötési doksit, háááát, ő ezt biztosan nem olvasta. -
-
Kátai
senior tag
LG42LM620s tv-én UPC Digitál Bronze csomag mediacard kártyával nekem is az ékezetekkel van gond.Tud valaki tuti tippet adni hogy hogyan kell beállítani?
-
oak
tag
Szisztok! Most volt itt a szerelő és az LG 42LV4500-as tévénkre nem tudta telepíteni a CI+ kártyát. A készülék felismerte, megjelent a CI-adatok menü,de nem jöttek be a csatornák. Egyszer láttunk egy 17-es error code-ot (speckó szerint: Host Certificate Invalid - Expired). A szerelő persze rohant, így le kellett mondani az egész szerződést. A készülék szerepel a kompatibilitási listán, így azt gondolom leginkább csak a türelmetlensége miatt nem sikerült. Előfordulhat, hogy a kártya nem volt aktív?
-
-
BossBoss
őstag
Parancsolj! Itt meglesheted! Sok sikert!
-
Létezik olyan oldal ahol a műsorelosztók ajánlatait lehet összehasonlítani? Nem csak árra, hanem hogy azért milyen adókat kapok.
Hab lenne a tortán, hogy bejelölöm melyik adókat nézem, és kidobja hogy melyik szolgáltatónál ez mennyibe kerül. -
Kaneven
tag
Köszönöm a segítségeteket! Nagyjából tiszta a kép
-
vasg
csendes tag
-
válasz
Kaneven #8665 üzenetére
Van bizonyos feliratok ezeken a csatornákon is bekapcsolt felírat mellett, pl ha egy filmen/sorozaton van valamilyen nem szinkronizált szöveg (angol az eredeti hang de az egyik szereplő oroszul beszél) és ezért az ki van feliratozva vagy valamilyen tábla/felirat le van írva magyarul.
-
Kaneven
tag
Azt láttam , hogy sok adón az "Egyik sem " opció van pl.: Discoveryn, vagy Nat Geon, ami legalább egyértelmű,hogy nincs felirat. De pl.: HBO-n, AXN lehet választani a "Magyar" felirat opciót, de még sincs semmi. Angol hangsáv az van. Nem értem ezeket.... De mindegy, köszönöm a választ!
-
-
Kaneven
tag
Hali
UPC mediaboxon hol tudom a felirat beállítani? Mert hiába megyek info- > felirat -> "Magyar" , még sincs semmi felirat.
Tudna valaki segíteni?Előre is köszi.
-
-
SkyLaci
őstag
sziasztok, most váltottunk analógról digitális tévére, egy 4:3as képarányú CRT TV-n nézném, de ez levágja a 16:9-es kép széleit. kérdésem az lenne hogy lehet-e, (és ha igen hogyan,) azt beállítani hogy ne levágja a kép széleit, hanem inkább felül és alul legyen fekete sáv, de a teljes kép látszódjon kisebben?
-
forrest85
senior tag
Hát ez jó. Meglepő is egyúttal. Ennek szerintem nagyobb keletje lesz, mint egy TECSKÓ mobilnak vagy a BlueMobilnak.
Ha nem csak feltöltő kártyás konstrukciókat adna hanem előfizetésest, lehet, hogy meg is érné neki. Egy számlán jönne a UPC kábel- és mobilszolgáltatás. Így el tudnám képzelni. -
modi
tag
Mobilszolgáltatást indít a UPC Magyarországon!
"Ismét bővülhet a magyar mobilpiac, a kábeles szolgáltatásokkal rendelkező UPC rövidesen piacra lép saját mobilszolgáltatásával. A konkrét részletekről várhatóan a jövő héten számol be a szolgáltató."
forrás Hwsw
-
-
sly54
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy cisco HD DVR-em amit a UPC ad,na most ezzel nem tudok felvenni a műsorújságból /a többi módon megy a felvétel/van erre vmi megoldás, vagy csak a szerelő?
-
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #8650 üzenetére
oké köszi
akkor megcsináltatom vele az összes kábel csatlakozót és ha nincs nálla 4 -es akkor veszek -
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #8647 üzenetére
az most már biztos hogy nem jó a csatlakozás mert ha picit is mozgatom a kábeleket elmegy a jel pedig meg van húzva az összes csatlakozó nem mozog lehet újra kell csináltatnom a csatlakozókat
de tegnap mikor szarakodott nem volt hozzá nyulva sött sose mióta ott van -
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #8647 üzenetére
és a szerelöt lemondjam?
ha kijön és nincs akkor gond mit tud csinálni?fizetös?a kettes splittert cseréljem ki egy négyesre és nem kell az elosztó?
melyiken nézzem a 6-ost? -
kabelmania27
félisten
válasz
Schizoka #8646 üzenetére
Az a gond magas a modem adási szintje.
Használhatnál egy négyes splittert, vagy ha nem használod a tv kártyát elég lenne a hármas is. A két osztó miatt 9decibel csillapítás van a box előtt csak a szobában, az első osztó is kb 3körül csillapít. Lehet azért volt probléma mert leesett a jelszint. A gyenge frekin is 100% a minőség.
-6-os szám van a tapra írva? -
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #8645 üzenetére
igen
-
Schizoka
aktív tag
válasz
kabelmania27 #8643 üzenetére
igen
-
Schizoka
aktív tag
a modemes szobában van a két utolsó kép elöször a kettes a tv és a modem uttánna a hármas van
a modemes szobában van a hd
az out kimenetéböl megy a modemes szobába -
Schizoka
aktív tag
modem
eceive Power Level 2.7 dBmV
Transmit Power Level 56.2 dBmV
vizsgálat:8 100% 33%
1 100% 50%
2 66% 51%
3 83% 47%
4 65% 40%
5 58% %95
6 60% 44%
7 60% 44%
9 57% 50%
10 60% 44%
11 56% 48%
12 62% 51%
13 100% 48%
14 58% 445
15 100% 52%
16 60% 44%
65535 67% 52%csatlakozok:
ahol bejön a lakásba és a két szoba felé eloszvaahol az internet felé elágazik:
azért uyanaz a kép mert ugyanolyan csatlakozo és vmiért nem akarta feltölteni ide azt a képet!
és a konyha számítogép tv kártya hd box elosztó:nem engedi azt se
-
-
Schizoka
aktív tag
hello!
tegnap reggeltöl folyamatosan nézhetetlen volt mindegyik adás hd boxon.
kockázodott az sd és a hd adás is a hangja csipogott elvégeztem a tesztet ujra kerestem az adókat és ugy is rossz volt.egészen du 3 ig akkor elmentem itthonrol.
közben bejelentettem a hibát az ügyfélszolgálaton küldött rá frissítést semmi nem változott.
küld ki szerelöt hétfön.este hazajöttem és azóta tökéletes!!!
most mit csináljak?mondjam le a szerelöt?
ezért fizetni kell?
üdv! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #8635 üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
dgyuri0123 #8634 üzenetére
Csak a HD változaton van 5.1-es hang.
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló.
SD mediacard-om van. Kérdezném az Olimpia hangja sztereo, vagy 5.1?
Vagy csak HD-ben 5.1?
Tudtok segíteni? Köszi. -
Farkas388
csendes tag
Most kaptam egy új set top boxot és arra lettem figyelmes, hogy használat után ha kikapcsolom a készüléket, 10-20 percen belül újra indul. Ez normális?
-
Farkas388
csendes tag
Most kaptam egy új set top boxot és arra lettem figyelmes, hogy használat után ha kikapcsolom a készüléket, 10-20 percen belül újra indul. Ez normális?
-
-
erdoke
titán
válasz
Gubek-Einste #8607 üzenetére
Nálam még mindig aug. 1. az egyetlen nap ebben a hónapban, amikor mutat mért forgalmat.
-
Akkor a fekete távvezérlő nem tudja ezt.
És azért lenne rá szükség, mert a box, és a tv közé egy reklám hangerő limiter kerül, és ezért utánna kell szabályozni a hangerőt, a TV-n.
-
rooney8
aktív tag
Tekintve, hogy nekem tv modban sem mukodnek a hangero gombok (ftv ezer eves tv...), igy azt csinaltam, hogy a tv hangerejet felvettem olyan 70-80%-ra es csak a box hangerejet valtoztatom a taviranyitoval. Igy is tokeletes
-
-
-
Meg lehet oldani a box távirányítójával hogy az összes gomb a box-ot vezérelje, kivéve a hangerő fel/le. Merthogy a hangerőt a TV-t/erősítőn kellene "tekerni".
-
sly54
tag
Sziasztok!
Jól értelmezem,rendeltem egy digitál bronz csomagot HD DVR box-al/ez havi +2000/akkor lesz a csomagban HD csatorna?
-
Néha előfordul, hogy napokig nem jelzi ki a forgalmat de után egyszer csak bekerült a hiányzok napok, volt már olyan is, hogy 1-1 nap kimaradt a kijelzésből.
Az utóbbi néhány hónapban a hónap utolsó napját rendszeresen el szokták felejteni elszámolni.
Az adatforgalom reggel kb 3/4 7-7 óra körül frissül.
Rubicom-os integráció után májusban a volt Rubicom-os ügyfeleknél 2-3 hétig nem volt semmilyen adatforgalom elszámolás. -
erdoke
titán
A forgalom.upc.hu-n vajon miért aug. 1. még mindig az utolsó feldolgozott nap? Frílícs van?
-
dani3l
őstag
válasz
kabelmania27 #8603 üzenetére
Ertem, köszi az infot.
Nem, az elsö leagazo out kimeneteböl megy egy 2es splitterbe, azon van a mediacardos tv meg egy sima tv, meg a tap kimenetböl is megy egy leagazo, annak az outjan van egy tv (ami egyebkent nincs hasznalva), a tap kimeneten pedig a modem. -
kabelmania27
félisten
Van, nálad leágazók vannak, out kisebb csillapítás (kb 3,5körül) tap 6db
Kettes splitternek mindkét kimenetén egyforma a csillapítás.
Az első leágazó out kimenetéből megy tovább a másikba, a második leágazó out kimenet megy tovább a harmadikba? Tévé out kimenetből kapja a jelet? -
dani3l
őstag
válasz
kabelmania27 #8601 üzenetére
Elsö oszton van, valami "asheridge" markajelzes van rajt. Van egy sima out, azon van a masik eloszto, meg egy tap -06dB, azon van a modem. Illetve most nezem, hogy 3 oszo van, a modem elött van meg egy ugyanilyen oszto, ott szinten a tap -06-oson van a modem.
Egyebkent van ennek valami jelentösege, vagy csak kivancsisag?
-
kabelmania27
félisten
Elfogadható értékek.
Milyen felirat van ráírva az osztókra?
Első vagy második osztóba van kötve a modem?
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gumi és felni topik
- Ford topik
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest