Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
Amúgy csak nekem van szekunder-szégyenérzetem, mikor az RGB fícsört még a csavaralátétbe is beépítik, mert az menő? Tudom, van rá kereslet, de akkor is...
Mondom ezt úgy, hogy Z370 AORUS Gaming 5 (rev. 1.0) alaplapom van (de mentségemre legyen mondva, kikapcsolt színes pilácsokkal). -
Chp
őstag
válasz
solti_imre #31 üzenetére
Abszolút jogos a kérdés, Uram. Szeretem látni mi van odabent, nyálam folyik ha látom a szerkezetet, de emellett mégsem érzek késztetést, hogy kivilágítsam, színezzem a már meglévő élményt.
-
Chp
őstag
válasz
solti_imre #21 üzenetére
Most építettem bele életem első
plexiedzett üveg oldalú gépházába az új konfigom, zéró RGB komponensekkel. Jó dolog ez, csak ne legyen színes és ne világítson. Tud kultúrált lenni ez, tetszik is ám. -
GodGamer5
addikt
Te jó Isten!!!🤣🤣🤣
-
opr
nagyúr
Ugyanaz. Vagy nem a leggyorsabb cucc, vagy - a jobb laposokban - legalabb minimalis szinten hutve vannak.
Tegyuk hozza a dologhoz azt is, hogy ha olyan felhasznalasrol beszelunk, ahol 99%-ban echte semmit nem csinal, csak neha-neha van egy tuske, amikor gyors felfal egy GB adatot, aztan megint nyugi van 20 percig (tehat mondjuk irodai munka), ott tenyleg eleg a legminimalisabb szellozes borda nelkul is.Szerk: Hutes alatt ne erre a buta toronyra gondoljunk, ennek annyi ertelme van, mint fagyis kocsit folyekony nitrogennel uzemeltetni.
Az SSD-k 99%-nak, sot, gyakorlatilag csucskategoria alatt mindnek boven eleg, ha kap egy kis szellot es kesz. Ennyi az ertelmes hutes az esetek nagy reszeben. De meg a csucsra is boven eleg egy picike borda, meg nemi kellemes szello, lasd a fentebbi hsz-ben a kepet, amit beraktam. -
opr
nagyúr
Ertem. Ebben rosszul gondolkodsz. Minden valamire valo m.2 SSD-t huteni kell, kulonben throttlingol. Nem azert, mert annyira sokat fogyaszt, hanem mert a kis fogyasztas nagyon kicsi teruleten koncentralodik, tehat konnyen tulmelegszik.
A gyors SSD pedig ertelmes kereteken belul a legfontosabb alkatresz ahhoz, hogy olyan igazan gyors, pattogos rendszered legyen. Egy r3/i3 melle is van ertelme gyors SSD-t rakni. Szoval semmi koze a fogyasztashoz a dolognak.
A workstation kategoria meg mindig is sokat fogyasztott, de az mas, az munkara van, az ki kell termelje az uzemeltetesi koltsegeket.Amugy... Talan a 2.5"-os SSD az egyetlen olyan hattertar, amit nem kellett huteni.
HDD-k? Legalabb valami kis fordulatszamu venti nem artott mellejuk soha, ha nem akartad, hogy par ev alatt megfojenek.
m.2 SSD? Van hutes nelkuli, csak vagy lassu, vagy throttlingol, vagy mindketto egyszerre.
Szalagos mentes? Szaraz, huvos helyen tartando. -
Akula
őstag
Hagyjuk...
Nyilván arra gondoltam, hogy az olyan gépek, amelyeken már a háttértárat is hűteni kell mekkora energiaigénye van. Vagy számításra használják is kitermeli az árát? Bár lehet, hogy jó hatásfokú napelem van a tetőn és muszáj elfogyasztani a felesleget, ha már visszatölteni nem szabad. -
solti_imre
tag
Hát az rgb-csicsa pont annyira hiányzik, mint a plexi oldalfal...
-
Locutus
veterán
Amúgy ez nem jiushark?
Mindenhol máshol az a neve, csak itt PH-n van rendszeresen juisharknak írva... -
Akula
őstag
Mindig is meg szerettem volna tudni, hogy az ilyen emberek mennyi villanyszámlát fizetnek havonta?
-
-
Chp
őstag
Fhú, azt a kutya fáját.
-
opr
nagyúr
Haaaaaat... Nekem a gepben egy Corsair MP600 PRO LPX 2TB M.2 NVMe PCIe x4 7,100MB/sec Sequential Read & 6,800MB/sec Sequential Write van, a gyari bordajaval, mutatom:
Normalis gephazban van, normalis szellozessel (nem PS5-ben, sima ATX asztali gépben).
Eddig nem sikerult 60 fok fole vinni stresszteszttel sem (CrystalDiskMark szunet nelkul 10* futtatva), pedig direkt kivancsi voltam ra, hogy le tudom-e gyilkolni throttlingig. Nem, nem tudtam.
Altalaban eleg intenziv felhasznalas mellett (pl Unreal Engine 5, nagy C++ projekt compile, videovagas) sem megy fel 45 fok fole. ~18-20 fokos szobaban jottek ezek az ertekek.Szoval, jah, de, teljesen felesleges ra egy fel kilos alutomb egy 4cm-es zajongoval. Es ez az egyik leggyorsabb pcie4 ssd, amit kapni lehet.
-
fatpingvin
addikt
oldalról kicsit meglöki gépépítés közben a júzer és már le is tépte az alaplapról a m.2 slotot
jó lesz ez
-
bozont
veterán
válasz
#18374400 #10 üzenetére
Aki komoly akar lenni az majd veszi a csillámpóni mentes verziót.
Mondjuk ezen azért elgondolkoztam, de így sincs sok hely a vga meg cpu hűtő között, így maradtam a "normál" lapos verziójánál.
Itthon forgalmazza amúgy valaki a gyártó termékeit? Ez a vga támasztó mondjuk bejön: [link]
-
Dr. Akula
félisten
-
-
-
opr
nagyúr
Most en vagyok teljesen eltevedve, vagy ennek siman kijar a "vilag legnagyobb faszsaga" dij?
Marmint, egy normalis, tized ekkora borda huvosen tart egy barmilyen ssd-t egy jol szellozo hazban.
Ha annyira szarul szellozik a gephaz, hogy ilyen meretu huto kell, akkor ott valoszinuleg nem arrol van szo, hogy a gepben minden mas egy filleres vacak, amin ennyire durvan sporoltak, hogy egy darab venti nincs (hiszen akkor minek ilyen huto, ugyse lesz olyan ssd, amit ennyire kene huteni), hanem mert nema hazat akar a nep. De akkor meg 100%, hogy nem fog ilyen csillamfaszlamas pocskoszorut akarni a gepebe.Szoval, hacsak nincs valami, amit nagyon elnezek, akkor az van, hogy konkretan egy teljesen ertelmetlen ipari hulladekot gyart valaki mar megint.
-
omfgk
veterán
Az RGB nagyon kellett ám rá...
Főleg ,hogy a kialakítása gondolom azért lett ilyen ,hogy beférjen a vga hátlapja és a toronyhűtés közé, vagy a vga alá (mármint nem az alaplap és a vga közé, hanem a vga és a táp közé, az alaplapon lefelé haladva).
Aztán majd elspórólják a thermal pad-ot.
Gondolom egy jobb minőségű mellett lehetne ez a borda fele ilyen magas is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az M.2 Four nevű fejlesztés az M.2 Three modellhez viszonyítva átgondoltabb dizájnt kapott.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest