Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lionhearted #14243 üzenetére
Megmaradtak a fileok és bootolásnál a régi rendszer is választható.
A másik két választható opciónál is megmaradt volna a régi rendszer a leírás szerint.Csak egy 32GB-os SSD van a gépben, amit a gyártó eredetileg cache drive-nak szánt, de ubuntu vígan elfér rajta. Hogy mi értelme? Maga az alaprendszer gyorssabban fut, gyorsabban indul stb.
Matlab méretű több tíz gigás fejlesztői alkalmazásokat nyílván nem tudok erre a pici ssd-re felrakni.
Itt miért nem oldják meg, hogy telepítéskor grafikus felületen kiválaszthassa az egyszeri júzer a telepítés helyét, mint windows alatt? -
törölt tag
Az előbb felraktam a 14.04-es ubuntut azzal az opcióval, hogy 12.04 törlése és újratelepítés.
Azonban a 12.04-es rendszer teljesen feleslegesen megmaradt.
Van lehetőség ennek utólagos kigyepálására valahogy?A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha SSD-re telepítettem a rendszert akkor be tudom azt állítani, hogy az alkalmazásokat és minden egyebet a HDD-ra pakoljon ezek után?
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Üdv!
Ha most felrakom a 14.04 LTS-t, akkor az a frissétések által "végleges" lesz, vagy majd megjelenésekor újra kell telepíteni? -
törölt tag
válasz
lionhearted #14113 üzenetére
Valószínűleg igen, de a BIOS-ban nem lehet állítani, szóval nem tudom pontosan.
Próbálkoztam már mindennel, de semmi sem segített. Windows MBR helyreállítás sem.
Nagyon úgy néz ki, hogy tönkrevágódott az egész win partíció. -
törölt tag
Üdv!
Ububtu telepítés után nem tudok win7-be bootolni. (invalid EFI path)
http://paste.ubuntu.com/7022020/
Hogyan tudnám orvosolni a hibát?
Köszönöm!szerk:
Boot repair-t próbáltam, de nem segít. -
törölt tag
Üdv!
Szeretném feltelepíteni az Ubuntut, de a telepítésnél az egész winyót egy unallocated partíciónak látja, holott van NTFS windows és üres partíció is rajta.Gondolom a partíciós táblával lesz a gond, de nem vagyok jártas a dologban.
Mit kéne véghezvinnem, hogy biztonságosan tudjam telepíteni az Ubit adatvesztés nélkül?(#14070) sh4d0w: Nem titkosított. A másik HDD sajnos nem megoldható. (notebookról van szó)
-
törölt tag
Üdv!
Win 8.1 mellé próbálom telepíteni az Ubuntut, de nem jelenik meg az az opció, hogy telepítés win 8 mellé.
Ez mitől lehet?Illetve valaki le tudná írni, hogy pontosan hogyan kell felpattintani? (Primary vagy Logical drive-ként, illetve a csatolási pont hol legyen?)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Blu-ray lejátszók
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest