Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz s3toraph #10662 üzenetére
Rákattintasz még egyszer az indítóikonjára.
A folyamat végén visszakapod a promtot.
Ha lefutott, akkor ne Windows telepítéssel kezdj, hanem a biztonság kedvéért nyomass egy ki- és bekapcsot, aztán próbáld futtatni megint az önellenőrzést. Természetesen ha hibát ad megint, akkor nem érdemes operációs rendszert futtatni róla. Ha viszont rendben végigmegy a kiterjesztett is (várd meg, eléggé sokáig tart), akkor egyelőre jó lesz. -
MODERÁTOR
válasz s3toraph #10651 üzenetére
Simán dd-vel megküldheted:
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=4096
Időben nyilván eltart egy darabig, sajnos ehhez folyamatsávot nehéz gyártani. Viszont a
sudo pkill -USR1 ^dd
paranccsal előhívhatod az aktuális állapotot. Szóval az egyik terminálban fut a dd, a másikban kiadod ezt a parancsot. Az előbbiben pedig megjelenik az infó.
-
MODERÁTOR
válasz s3toraph #10627 üzenetére
Nem feltétlen, mert van, hogy egy alacsony szintű formázás rendbe teszi. Mármint rendbe teszi úgy, hogy miközben írja a dd a nullákat, addig a gyenge szektorokat felderíti, teszteli, és a tartalék tárterületről csatarendbe állít helyettük.
Munkatársnőm notivinyója is ilyen volt, a teszt nem ment végig, miután az operációs rendszer már meghalt. Erre vett egy másik vinyót, a hibásat pedig nekem adta. Azt láttam, hogy pár szektorral van gondja, de miután ráeresztettem egy dd-t, teljesen rendbe jött. Jó, lett pár áthelyezett szektor rajta, de nem sok, ezért még bőven nem szól. Viszont azóta is jól megy az én notimban. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest