Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz ubyegon2 #42786 üzenetére

Nem egyszerre akartam használni, csak így tudtam megmutatni, hogy azon a lemezen több partíció is van. Nem mellesleg pontosan milyen problémát okoz a Lemezek program futtatása, és egy jobbklikkes menüvel előhívható előhívása? Nem mellesleg miért Pendrive formázónak hívja magát? A merevlemezek formázásához másik program szükséges? Tudom szőrszálhasogatásnak tűnik, de egy kezdőt összezavar, és adatvesztést okoz ha nem veszi észre, hogy nem a partícióra hivatkozik, hanem a lemezre. Márpedig egy kezdő csak rábök, fogalma nincs mi a difi az sda és az sda1 között.

Hát igen, csak nem a rendszer butaságe ez, hanem a useré. ;]

Tehát a teljes lemez legyalulását, és újrapartícionálását nevezzük formázásnak. Én ezt átgondolnám a helyedben. Bárki mást megkérdezel arról, hogy mi a formázás, az valami olyasmi meghatározást fog mondani, hogy a kijelölt partíción hoz létre egy új fájlrendszert. A partíciós táblát _nem_módosítja (nem törli, nem vesz el belőle, nem ad hozzá, és nem hoz létre újat)
    De védd csak nyugodtan a védhetetlent.

Ezek után még azt is "elhiszem" neked, hogy mindent megcsinál GUI-ból egy default install után.

Új hozzászólás Aktív témák