Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz trialboj #26518 üzenetére

(Mint régen a Parlamentben) csatlakozom az előttem szólókhoz :K De konkrétabban:
    - A dual-boot a jelenlegi helyzetben A Megoldás. Ha nem csináltál még ilyet (épp ideje elkezdeni ;] ), olvass utána, nagyon jó tutorialok vannak (youtube, google, magyarul is). Ha már kettőt elolvastál, csak akkor fogj neki
    - A dual-boot telepítés nem Next-Next-Finish jellegű, még ha ezek a gombok is vannak ott. Lapozz vissza, szerintem ebben a fórumban is az elmúlt 100 hsz-ban találsz erről témázást.
    - Nem kell feltétlen nullára gyalulni a merevlemezt, főleg, ha pl. jogtiszta a win10 vagy már nagyon be van lakva. Megoldás lehet, hogy egyszerűen zsugorítod a win10 partícióját, tehát helyet csinálsz a linuxnak. Előtte a fontos dolgokról backup kötelezően ajánlott. Ez nem bonyolultabb, mint nulláról felépíteni két rendszert. Ha véletlen elrontanád (nem valószínű, ha már valamit, akkor sokkal valószínűbb, hogy a telepítést rontod el), még mindig mehet a nulláról felépítés.
    - Rendszer kapcsán én nagyon javaslom Lathronos mester valamelyik verzióját (remasterét). Kezdők számára barátságosabb, mint az alaprendszerek. Én is azt használom, igazi pihe-puha lágyság :K Vagy ha mégis standard megoldást akarsz, Xubuntut javaslok kezdetnek (de tényleg mindenki mást fog javasolni).

+1: ...és ne engedd, hogy a sötét oldal visszahúzzon a könnyebb megoldásaival :DD Ha belevágsz, a legtöbb dolog azonnal működni fog, és lesz néhány probléma, amivel órákat fogsz eltölteni... (De ez a win-en is előfordul.)

• Cyrin

addikt

válasz trialboj #26518 üzenetére

elég rég óta használom és nem volt vele gondom soha, egy könnyen kezelhető, átlátható, letisztult rendszer.

hiába várod az egybehangzó tuti választ, itt nincs olyan. neked kell kipróbálni minél többet, és az alapján dönteni. aztán később úgyis továbblépsz.

Új hozzászólás Aktív témák