Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz lev258 #33252 üzenetére
Értem, amúgy is elég magas az 5-ös szám RC-nek, de jobban nézne ki 18.0.1-ként. Nem tartalmi kérdés, de mégis csak megnyugtatóbb, ha más nem pszichésen.
Az LTS és az RC kifejezések, illetve a jelentésük enyhén antaginisztikus, ha egyáltalán illik ide ez a kifejezés.😉
Az RC olyan aRCher-es......(csak hogy rájuk is gondoljunk kicsit)mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz szaszayanou #33242 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_60338-60338.html
Szia!
Lehet, hogy ez nálad is használni fog.
Egy próbát mindenképpen megér.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #61392896 #33237 üzenetére
Az a gond, hogy kellett volna külön KDE-s VGA meg CPU, memória is, mert így ugyanazokkal a hardverekkel csak ugyanúgy fog menni, ez így halott 5let volt, de nem akartalak lebeszélni a kísérletről, úgysem sikerült volna!
Nálam mondjuk gyorsabb volt a Xorg XFCE-n, mint Cinnamon alatt, biztos azért, mert mégiscsak X-es dolog mindkettő.
Vannak még hasonló 5leteid? Nekem határozottan tetszenek amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #33231 üzenetére
és minden működik?
Ezt tényleg annyira nehéz elhinni?
Nem, de rá kellett kérdeznem! Nagyon szűkszavú volt az első beszámoló.
RC05-ös mesa ott van.....akkor ez még csak a béta3 lesz, de csak frissül előbb-utóbb, mondjuk, mire kijön a Mint 19!
Amúgy most ez futkorászik live-ban a laptopon, minden OK vele, kicsit unalmas így elsőre, de nem esek abba a hibába, hogy egy live kinézet alapján ítéljek. A Mate verzió jobban bejön, de az olvasottak alapján a Mint 19 Cinnamon 3.8-at jobban várom. Memóriát viszont mint ha jobban szeretné, mint az Arch alapú KDE-k, bár a jelenlegi gépen még nem próbáltam azokat.Ubuntu alapúaknál szerintem ha már KDE, akkor mégiscsak Kubuntu lenne a választásom, egyrészt egész stabilan fut, nincsenek meg a szokásos KDE hülyeségei (kulcstartó például) egyelőre, LTS verzió a plasma5 és van saját tárolója természetesen.
Meglesz ezzel simán a 72 órád, várjuk a bemutató cikket!
szerintem ajánlott kategóriát érdemel!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #20749568 #33219 üzenetére
Felraktam a 18.4 Kubuntut és teljesen hibamentes, működik ahogy kell neki
Én azért futpalika-tól azt vártam volna, hogy rákérdez, miért, hogyan kell neki működnie?
Ezt kihagyta, de ez a lényegre törő kérdés (különben én eddig bal felsőben láttam ezt a valamit) és a konstruktív válaszoknál jóval érdekesebb, hogy egyáltalán valaki Kubuntu-t rak fel, mert nem csak a 18.04, de a régebbi verziók is eléggé hanyagolva voltak, ill. sokan szidták, hogy a Kubuntu az nem jó, más KDE-s disztrót használj......
Valami jó kis bemutató írásra vágyunk már! Tudjuk, hogy a Manjaro KDE az aceoface meg a buta Ubuntu vonal az semmire se való...... No, de ha valaki ismeri a Debian/Ubuntu vonalat, akkor miért ne lenne akár a legjobb választás egy új Kubuntu! Függetlenül attól, hogy mekkora visszaesés lehet ez a Mint Cinnamon után.....
Ide rakhatnál egy rövid bejegyzést, hogy milyen gépre mit raktál fel:
https://logout.hu/tema/re_melyik_linuxot_notebookra/hsz_1-200.html
Megjelenítéssel nincs gond, tearing és hasonló böngészésnél, lejátszásnál? Semmi? Csak úgy felraktad ezt a Kubuntut és minden működik?
inxi- Fxxx
kimenetet is felrakhatnál, a xorg 1.1819 rc05 verzió megléte miatt. Nekem ez egy végleges verzióban elég fura.(#33226) futpalika
Benned jobban bíztam, hogy lesznek kemény kérdéseid, mielőtt visszamész Windows-ra.
Valóban zavart téged ott az a valami, mivel nem is használsz KDE-s disztrót?
Azt tudod mi a közös a KDE és az XFCE felületekben?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lev258 #33170 üzenetére
Biztosan rosszul fogalmaztam valamit. Ettől még a 32bites program nem kezeli valami a 64bites Winx partícióit.
Az ntfs-3g-re meg a fuse-ra gondolok, valami oka csak van, hogy van külön 32bites és 64bites. Utóbbira írják is, hogy multi-arch......
Majd kiderül, ha a kérdező megpróbálja a 64bites live-val is. Ettől még tuti, hogy én marhaságot mondhatok akár, de a józan logika és a 2 külön verzió.....
He nem oldja meg a problmát a 64bites, akkor sorry!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #61392896 #33164 üzenetére
Gondolom a monitorodon.
Kb így válaszolsz te is a segítőknek. Nincs szó sértődésről, csak valahogy lepereg rólad minden help, mint csutiról a nomorestadion óhaj!
Wine-t amúgy nem használok.
(#33166) sphe
Az nem látja a 64bites rendszereket. szerintem Amúgy ha tényleg csak erre kell, akkor lev258 ötlete megfontolandó, de ott is figyelj a 64bites kiválasztására.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Fenn van mindkét program, de az lehet a gond, hogy 32bites mindkettő, ha jól látom.
ezt jobb lenne látnod szerintem:
ii fuse 2.9.4-1ubunt amd64 Filesystem in Userspace
ii ntfs-3g 1:2015.3.14A amd64 read/write NTFS driver for FUSE
(nem pont ugyanaz a verzió, mert ez Mint 18.03)A 64bites Zorinban ez a csomag van amúgy :
ntfs-3g (1:2015.3.14AR.1-1ubuntu0.1)
Annyit tudsz tenni, hogy letöltöd a 64bites Zorint, mert szerintem nálad a 32bites ketyeg:
inxi -S
parancs kiírja, hány bites, amit most használsz~ $ inxi -S
System: Host: mintcinnamon-18 Kernel: 4.13.0-39-generic x86_64 (64 bit)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #33156 üzenetére
Szerintem itt a topikban senki nem látóasszony, ezt már mint ha említettem volna! Én tuti nem vagyok az és a meghatározásaid meglehetősen hozzávetőlegesek. Így erről a védett módról meg a fekete képernyőről akár gondolhatja az ember, hogy a recovery mód konzolos felülete.
Az látszik viszont, hogy a hibák feltárásához szükséges alapvető történéseket elfelejtesz megemlíteni, mint a WinX frissítés például. (gyakorlatilag biztos, hogy ez okozza a hibát)
Egyébként az inteles asus alaplapokon az alaplapi videókártya is inteles. Azt hittem ezt mindenki tudja.
Annyit írtál, hogy Asus alaplapi vga, még csak az Intel szót sem említetted, de nekem úgy is jó, ha nem mondod el pontosan, miről van szó, akinek van kedve, barkóbázzon. Szerinted. Én nem ismerem fejből az összes hardverelem összetételét. Te ezek szerint jóval többet tudsz nálam. Viszont az tény, hogy ha továbbra is csak az infók kis részét vagy hajlandó megosztani velünk, qrvára meg fogja unni mindenki!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #33152 üzenetére
biztosan nem matattam olyan helyen, ami ilyesmit csinálhatna.
cat /var/log/apt/term.log
parancs mutatja mik frissültek, ha éppen nem mutat semmit, akkor már archiválta magát, abban kell nézelődnicat /var/log/apt/term.log.1.gz
Pedig Asus alaplapi videókártya,
inxi -F
parancs kicsit hátha szűkíti a körta fenti parancsokat rakd fel ide pastebin-nel!
védett módban indítom - ez mi akar lenni? Ne találj ki új fogalmakat, mint az Asus alaplapi kártya meg védett mód.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #33144 üzenetére
Valami nagyon nem OK ott nálad, ennek egyszerűnek kéne lennie. Mi az ami nem sikerül, hol akad el a dolog? Szerencsére nulla részletet árulsz el többnyire, én meg nem vagyok látóasszony.
A kinézettel most ne törődj, az nem érinti a problémát. Leírhatnád, mikor milyen eszközökkel milyen műveleteket hajtasz végre! Mik a jelei annak, hogy nem sikerül? Firefox sync profilod van, emailben visszaigazolt? Sync bejelentkezéskor (új eszköz) kapsz emailt?
-
nagyúr
válasz #61392896 #33139 üzenetére
Akkor egy adott FF-on megcsináltad a Sync-et vagyis van Firefox fiókod, az új telepítésnél rákattintottál a szinkronizálásnál a vanmárfiókom részre, kaptál egy amailt, abban rákattintottál a jóváhagyás részre és mégse szinkronizál? No, ez kizárt.
Ha rámész a Beállítások jelnél (3 vízszintes csík jobb fent) az egérrel a profilod sorára, aktívnak látod?
Ha valami nem OK, akkor olvasd el újra, amit linkeltem és csináld végig, ha nem megy újra és újra és újra............annál jobban, mint ami a Firefox magyar nyelvű súgójában van, senki nem tudja elmesélni!
Az alternativo.net nem letöltő oldal és eddig is ilyet használtál, nem oprendszerfüggő !!!!
(#33141) core2
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #33131 üzenetére
Itt jól le van írva, még video is van. [link]
Szerintem jó, felrakok a laptopra egy új disztrót, rákatt a szinkronra és néhány perc alatt ugyanaz a FF fogad, mint a desktopon lévő.
(#33132) petya220
Külön klubotok van már! Szegény kitervelője mennyit csuklik naponta.......
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #33129 üzenetére
Ezer éve csináltam így, most html-ből lehet importálni, de én szinkronizálást használom, be lehet jelölni, hogy ha csak a könyvjelzőket akarod szinkronizálni. Nem akarod ezt használni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #33126 üzenetére
Super!
Lassan belátod, hogy azért mindenki használható tippeket, segítséget próbál adni guglizástól függetlenül, ami esetenként elkerülhetetlen, ha mondjuk pontosan akarsz megadni egy linket. (vannak, akik fejből nyomnak sok dolgot persze) Ettől még célzottan keresünk és tudjuk mit keressünk, mik a megbízható ill. hivatalosnak tekinthető források, infók. Mint láttad, van aki nem is használja az adott disztrót, de betölti az isot live-ba vagy virtualba, hogy segíthessen. Vagy felrak egy csomagot, hogy ránézzen.
Türelmesnek kell lenned, mert sok esetben még segítség mellett sem egyszerű hipp-hopp megoldani valamit. De legalább elég elszánt vagy!
Majd ráérzel a dolgok menetére és egyre jobban eligazodsz a rengetegben![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Kicsit hamar előjött ez a PopOS a 18.04 verziójával. Ha valaki ki akarná próbálni, óvatosan, mert csak titkosított particiót hajlandó csinálni, de azt is úgy, hogy rákattintasz a particióra, várva a szükséges beállítási lehetőségeket, de ő akkor már bőven el is kezdte a particionálást. (előző verzió legalábbis ezt csinálta)
(#33095) bogil99
2016-ban megérné a próbát, de leálltak a fejlesztéssel (Release date: November 25, 2016). Egyébként amit írsz, az egy desktop Linux perzisztens módban pendrive-ra telepítve és viheted a zsebedben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Ez igazán jól jön! Egy láthatóan kezdőknek készülő disztróban tiszta szerencse, hogy az orra előtt lévő panelapp-ból kiveszik, mert úgyis be van építve ez a
nm-connection-editor
. Majdnem azt írtam, hogy életemben nem hallottam, de ahogy nézem, ez ott csücsül lenn a Cinnamon hálózatkezelő appjában.Fene se érti ezt a Gnome-ot. Mivel gondolom nem egyedi eset ez az egyszerűsítés felé menés , még inkább javaslom mindenkinek a Mate felületet Ubuntun.
Ezen a múltkori memoryleak-kel a maradék eszük szivárgott el.
Egyébként az a linkelt leírás is egyszerű volt, csak a kollégának nem jött be, mert azt hitte, az egész művelet a terminalban fog lezajlani.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cooi11 #33069 üzenetére
ubyegon@mintcinnamon-18 ~ $ nmcli con edit type pppoe con-name "My DSL"
===| nmcli interactive connection editor |===
Adding a new 'pppoe' connection
Type 'help' or '?' for available commands.
Type 'describe [<setting>.<prop>]' for detailed property description.You may edit the following settings: connection, 802-3-ethernet (ethernet), pppoe, ppp, 802-1x, ipv4, ipv6
nmcli> set pppoe.username digiadta-al
nmcli> save
Saving the connection with 'autoconnect=yes'. That might result in an immediate activation of the connection.
Do you still want to save? (igen/nem) [igen] igen
Connection 'My DSL' (95402e58-c6bd-4e5f-90d4-254c9d36dk87) successfully saved.
nmcli> quitA
save
és aquit
parancsok után ENTER, kilép, majd a GUI-s felületen megnyitva ott lessz a MyDSL kapcsolat szerkeszthetően!Itt nem betűt írsz, hanem kiírod, amit választasz!!!!!!!!!!!!!!!!
Do you still want to save? (igen/nem) [igen] igen[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dévacsen #33040 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a Gnome felülethez, több szempontból is jobban járnál a Mate felülettel, abban például még a normál network-manager-gnome (!) applet van. Vicces, hogy a Gnome-ban nincs, de az extesion oldalon van egy
kiegészítő applet, azt is felrakhatod.Egyébként csak a Gnomenál van ez így, a többi felületnél még maradt a hagyományos nmapplet. (KDE-ben nem vagyok biztos meg az új XFCE-ben sem)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz <Lacy85> #33024 üzenetére
Azt anno én is észrevettem, hogy a Linux jóval pörgősebb még HDD-n is (desktop WD Black 1003FZEX), de azért az SSD az igazi. 10 rugó körüli árért már 120GB-os SSD-t rakhatnál bele, nem kell arra 50 eft. De a ritka Win használat miatt túl sok jelentősége nincs.
Mióta SSD-m van, nincs Windows. (egy vésztartalék 8.1 van HDD-n távsegítség miatt)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz <Lacy85> #33014 üzenetére
Akkor bánhatod, hogy nem Linuxos notebookot választottál, az MS-nek mindegy, használod-e, ha már fizettél érte. Ez a 20-25 rugó különbség megvan minden eszköznél, mondjuk ennél az egy betű különbség miatt egyszerűen kiszámolható, mennyiért "jár" a Windows a géphez. 😉
-
nagyúr
De, lehet szidni a windowst, azért az átlagfelhasználót gyorsan kikészíti az, hogy Linuxban sok mindent csak utánajárással, parancssorral, lehet megoldani, és akkor is csak úgy, ha az embernek van valamennyi számítástehcnikai előképzettsége.
Utolsó vastagított rész gyakorlatilag nem igaz. Az összes iskolámat úgy jártam végig, hogy nemcsak számtech óra vagy informatikai előadások, de még PC sem volt abban az épületben. Soha nem tanultam egy percet sem.
Amikor először láttam Windowst, nem is én telepítettem, mert nem lettem volna rá képes. A Linuxokat már én telepítettem.A többi része sem igaz ebben a formában, inkább úgy igaz, hogy sok esetben van úgy, ahogyan leírod.
Azért így már jóval árnyaltabb a kép, ha már ragaszkodunk az igazsághoz. Vannak olyan hardverelemek, amikkel nehezebb a helyzete a felhasználónak. Ez van. Akinek ehhez nagyon nincs kedve, használja a csodás Winx-et. Nincs kényszer, az egyik oldalon költségek vannak, a másik oldalon sok esetben a szabadidő hasznos felhasználása.
Azt ne írja senki, hogy az ő laptopjához járt a Windows, nem került pénzébe, mert most nincs kedvem megkeresni a múltkori linket, ahol 2 tökéletesen ugyanaz a laptop van, az egyik a T betűvel jelölt a Windowsos, ami 26000.- pezoval kerül többe, mint a Linuxos.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz petya220 #33001 üzenetére
Jó vicc, ezen a listán nem találtam eddig nem Linuxot futtató szervereket, az USA kormányzati szerverek is Linuxot futtatnak, ami meglepett, hogy a 35. helyen álló FB szerverparkja Ubuntus.
(#33002) tomtyi
Gnomity az ennyi, viszont a Mate kb ennek a felével beéri.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Nagyon anno mintha olvastam volna én is, de azért az utóbbi egy évben legalább egy-két helyen csak megemlítették volna, ha ez a 18.04-ben valósul meg. Jó, hogy nem ez a fő DE Ubuntuéknál, de az Unitys cseréről 70ezerszer olvastam, legalább 2-3 alkalommal ez is a szemem elé került volna...ha valóban.......
No de köszi az infót, erre a típusú várakozásra nem nagyon gondoltam.(#32992) Cyrin
Ez komoly? Átírták a verziószámot tegnap este óta, mégis előbbi verzió jött le? Phhf, bocsi ezt nem tudtam, ill. ezt sem tudtam. Ma sok haszna nem volt, hogy a fórumokon ügyködtem, nem is tudok semmit, amott az anarchizálódást úgysem tudom késleltetni..... inkább unplugolom magam kis időre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezt most mire írod, hogy nem LXQT, valaki arra számított? A Lubuntu 18.04 is benne van amúgy a reggeli listában.
jó, de a Mint-et kutya se tölti
Már itt se nagyon értettem az összefüggést...vagy valamiről nagyon lemaradtam volna?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dhampir #32977 üzenetére
Cserébe ott van a Minimál telepítés opció (nem ugrik be a pontos megnevezés, már régen raktam fel), ami nem ugyanaz, mint az igazi minimal.iso természetesen, csak kimaradnak az irodai csomagok, nyomtató, bluetooth, etc. csomagjai. Ez így szerintem nem rossz megoldás.
-
nagyúr
Ne szemléld már megint ilyen eccerűen ezt a Linuxot!
Ha futpaca azt mondja, hogy befordítja, akkor be is fogja!
Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda! - szép magyar mondóka.....
...éééés így születik futpaca Xubuntujából a Xubunda
Ez van. A tudás részben akarat alapú! Nem? De.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32964 üzenetére
"Néha neked sem ártana egyszerűen szemlélni a Linuxot, de akár értelmezhetnéd is a kapott válaszokat, még ha túl egyszerűek is." idézet innen
Ezt csak amiatt említem, mert novellányi hsz tartalom szólt erről, amit most megállapítottál. Az viszont látszott, hogy kérdeztél ugyan, de lesz*tad, amit írunk neked a témában.
Csak itt és itt nyilvánvalóan le van írva, mi lesz a helyzet. A zemberek annyit jegyeznek meg, hogy neked válaszolhatnak bármit, úgysem hiszed el, biztosan a sok egyszerűen látó topiklakó miatt van ez.
Mire számítottál amúgy, hogy a freeze állapot után, olvasva ezt a topikot, a kedvedért még berakják a neked szimpi programokat?
-
nagyúr
Megjelent az Ubuntu 18.04 LTS
Ha már tölteni akarjátok a friss 18.04-et, csak a hivatalos oldalról érdemes, mondjuk az ubuntu.hu-n még nem is tudnak róla.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz lev258 #32954 üzenetére
Ez a főverzió frissítés azért elég speciális lesz, tekintve, hogy a default DE is más lesz. Mondjuk a kolléga esetben nem sokat számít. Hol ez kerül fel, hol az fő kezelő felületként.
(#32955) EclipseGT
Azért lélekben jobb, ha felkészült egy tiszta telepítésre, mert a nálad lévő keveredésre még rájön pluszban egy 3. DE is. Én már egy Unity/Gnome3 belső cserét se vállalnék be.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz growler #32948 üzenetére
Ez tényleg érdekes, valami egyszerű oka van amúgy, gondolom. Nekem fel is tűnt, hogy soha nem magyar bill kiosztással indul telepítéskor, míg az Ubuntu meg azzal. Kicsit zavaró, mert itt boot előtt nem tudok nyelvet választani, mint Ubuntunál, így ha elfelejtem beírni terminalba a setxkbmap hu-t, akkor pislogok a netmanager jelszavazása után.
futpalika
Nagyon tűkön ülsz már?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cooi11 #32946 üzenetére
Persze, az összes ismert hivatalos disztrót lehet magyar nyelven használni, disztrófüggő, hogy már a live rendszer betöltésénél (F2 v F4 bill) vagy a telepítés során a telepítősegédben lehet megadni a magyar nyelvet. A kipróbálás során persze még nem lesz magyar, de install után már igen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz <Lacy85> #32942 üzenetére
Ha megszoktad már a Cinnamon felületet, inkább rakj fel egy Linux Mint Cinnamont vagy ha mindenképpen Ubuntut akarsz, akkor érdemesebb a 18.04 Mate verziót leszedned, az Unitysre formált Gnome nem az igazi még, ahogy olvashatja a zemberfia.
A letöltést Ubuntu esetén innen javaslom: https://www.ubuntu.com/download/desktop
Mint esetén meg innen: https://www.linuxmint.com/download.phpmennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #32939 üzenetére
.............
ca-certificates 20170717
caribou 0.4.21-2
casper 1.387
cheese 3.26.0-0ubuntu1
cheese-common 3.26.0-0ubuntu1
cifs-utils 2:6.7-1
colord 1.3.3-2build1
colord-data 1.3.3-2build1
command-not-found 0.3ubuntu17.10.2
command-not-found-data 0.3ubuntu17.10.2
console-setup 1.166ubuntu7
console-setup-linux 1.166ubuntu7
coreutils 8.26-3ubuntu4
cpio 2.11+dfsg-6
cpp 4:7.2.0-1ubuntu1
cpp-7 7.2.0-8ubuntu3
cracklib-runtime 2.9.2-5build1
............Megnéztem a listát, milyen csomagok vannak a 17.10-ben és nyoma sincs a Cinnamonnak, igaz 1000%-ig biztos voltam benne, hogy nem lehet benne. (most azért leszedtem az aktuális 17.10 iso-t)
Nekem is furcsa volt, hogy mi a franc ez a felület, de miután megszoktam, egész jó.
Az tuti!
(#32941) growler
Ez azért elég durva! Valami letöltési gond nekem is rémlik, írták itt is, hogy ne a magyar oldalról töltsék az iso-t. Most is a 17.10.1 jött le, amit írsz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz <Lacy85> #32937 üzenetére
Azt a linkben szereplő PPA-t nem raktad fel véletlenül? Mert, ahogy lev258 is említi, normál esetben onnan ilyen iso nem kerülhet le.
inxi -r
parancs kimenete mutatja a fenn lévő repókatMondjuk, ha fenn lenne a PPA, akkor frissült volna a Cinnamon is, ami ott is 3.6.7-1~xenial0 verziószámú.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz <Lacy85> #32935 üzenetére
Desktop: Cinnamon 3.4.6 Distro: Ubuntu 17.10
No, ez valami érdekesség lesz, de az tuti, hogy az ubuntu.hu-ról ilyent nehéz leszedni, mert nem létezik hivatalosan Cinnamon felülettel az Ubuntu. Igazából az alsó/felső panelrész alapján lehetne Cinnamon is, de hogy azt hogyan hoztad össze?
Wazzz...tényleg van ilyen menüpont, életemben nem vettem még észre, viszont ez alapból ki van kapcsolva.
Mik vannak..... egyébként valóban a képernyő-beállításoknál kéne ennek lennie.Desktop: Cinnamon 3.6.7-hoz képest elég régi, ami fenn van nálad, akár ebből is lehetne sejteni, hogy nem egy normális installal került fel a felület.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz <Lacy85> #32930 üzenetére
Ubuntu.hu-ról szedtem le a 17.10-et.
Ebből nagyon nem derül ki a felület, de nem Unity, inkább Mate lehet. Igazából még nem hallottam ilyen problémáról meg laptopról sem, amiben giroszkóp lenne vagy mi a manó. Azért csak nézegesd a beállításoknál, mert tuti van valahol valami opció. Megnézem a 18.04-ben mindjárt, de ebben a laptopban tuti nincs ilyen, így lehet, hogy ilyen opció sem lesz.
Azért ha már használod, megismerkedhetnél vele alapszinten, mert az elég lényeges, milyen DE van rajta.
inxi -F
parancs terminalból megy?Megnéztem, de itt csak fixen lehetne beállítani a fejjel lefelé irányt meg a többit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezt ne csináljátok, még szerencse, hogy épp a vízálló mobilomon olvastam a hsz-eket, mert simán kiköptem a koffeint a röhögéstől....
...hol fog megjelenni először - szerintem álmodban és pont hajnal fél kettőkor! Futipalika, el ne aludj, mert lemaradsz róla!
Bocs, de már ilyen hangulatom volt, én azon is felröhögtem, hogy gondol egyet a laptop és elfordul a képernyő.............
EclipseGT
Biztosan Unitys felületed van, az ilyen mobilos, érintősre van kitalálva. A képernyő beállításoknál nézz körül.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha dátummániás vagy te is, akkor a Studio verzióra még várhatsz, annak még most jött ki csak az utolsó rc verziója. De gondolom milliomos és időmilliomos is vagy.
Nekem még mindig megvan a majd egy hónapja felrakott Mate 18.04 beta2, ma is frissített, szóval mire ti meglátjátok 26-án + egy hét a 18.04_et, nekem már pont az vigyorog a gépen. (ha csak le nem szedem, mert van az SSD-n pár halott Arch klón, ami foglalja a helyet)
-
nagyúr
válasz #61392896 #32915 üzenetére
Nem használok ilyet, de a Faetures nekem egyértelműnek tűnik. Nem tudom te mit látsz 5 darabnak, ha ott rákattintasz, akkor ez jön be:
2. Multiple account support
több fiók támogatása
Gondold végig, hogy nem csinálsz-e valamit rosszul!
Ha a fentiek ellenére mégsem kezel több fiókot.....hát akkor bakfitty!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32908 üzenetére
Te csak várd türelmesen a 26-át! Addig nézegesd meg ezeket.
az első multis: (ha mégsem működik, akkor nem jó a disztró, rosszul csinálod és mindenképpen várd a 26-át)
Features:
1. No requirement to enter your credentials.
2.Multiple account support
3. Multiple label support
4. Low bandwidth usage by using RSS technology
5. Mark as read, report span, trash or archive massages right from Firefox toolbar**********************
-1[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én is csípem a kezdő mekgájverezéseidet!
Meg is érdemled, ha bedöglött a flexelt machina, ha winx-et erőltetsz rá. Nekem is kihalt nagyon a Toshiba elektronikája. Javaslom most a flex helyett a samu kalapácsot!
(csak azt nem értem, mit egerészel a zubuntus topikban...)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mióta Arch klónokkal fárasztod magad, kissé marha kérdéseket teszel fel. A mikrosütődre már KDE-t teszel?
Puppys disztrókat minek raktál fel valamelyik flexelt szörnyűségre? Minek építesz olyan csodamasinákat, amit a fenti logikád alapján nem is lenne éremes bekapcsolni?
Egyébiránt nagyon jók ezek a remasterek, mert ha valakinek alacsony gépigényű disztróra lenne szüksége, kap egyet konyhakészen, mert amúgy kezdőnek az Openbox nem barátságos elsőre.
(#32871) futpalika
Ajajj, még egy napot várnod kell! Kattints rá Lathronos nickjére és nézd meg a blogbejegyzéseit, akkor megtudod mik azok a remasterek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Halkan jegyzem meg, ha már senkit nem érdekel, amit már jó ideje írogattunk itt, nyugodtan lehet már telepíteni 26. előtt is, rendszert érintő változások nem lesznek már addig. Utána is lehetnek még bugok, de a lényeg, hogy ha valakinek menne a hardverén 26-án kiadott végleges verzió, akkor megy a mostani freeze beta2 kiadással, ha nem menne valamiért, akkor a 26.-ai kiadással sem fog.
Egy példa: felraktam a beta1-et, egyből frissült 500MB adattal, pár nap múlva kiadták az ezekkel a frissítésekkel ellátott iso-t beta2 néven. Ami nálam fenn van most beta1 iso frissítésekkel, az 26-án ugyanaz lesz, mint a 26-án kiadott iso.
Ha viszont Mint Cinnamon helyett rakjátok fel.....
(megjegyezném, hogy aki ezer éve Ubuntut használ, azt írja, nyugodtan rakd fel, az Arch vonalasok, akik nem használnak Ubuntut, azt mondják, várd meg a 26-át) ....in conclusive ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32818 üzenetére
Super! Egyébként, ha kérdezel valamit és kapsz választ is, akár el is hiheted, hogy megalapozott választ kapsz. Ha ebben kételkednél mégis, keress rá a válaszadó nicknevére és látni fogd, hogy hihetsz-e neki vagy sem. Ezt egy praktikus tanácsnak szántam, mert nem tudhatod elsőre úgy, mint én meg a régiek, hogy mi a helyzet ezzel a topikban, de én mióta olvasom, nagyon ritka kivételtől eltekintve, csak megalapozott válaszokat látok.
Ha valaki bármely okból rosszat írna, azt hamar kijavítják.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #61392896 #32815 üzenetére
Válaszként a Grub Costumizert kaptam.
Kíváncsi lennék, ebből mire következtettél? Szerinted tök hülyék válaszolgatnak, akik nem értik meg egy egyszerű kifejezés jelentését?
Amúgy a lényeg BoB válaszában van, függetlenül attól, milyen egyszerűen szemléli a Linuxot.
-
nagyúr
válasz Thocy a ZAGY #32812 üzenetére
Igen, itt elég jól látható is, mennyire óvatos az Ubuntu a verziók közötti ugrásokkal. Egyébként jól van ez így, akinek meg nem, annak ott a rolling. Vagy a PPA és manuális mód, ahogy említed. Különben a rollingnál is ott az AUR.....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32807 üzenetére
Örülök, ha tettél még egy lépést a dolgok megértése irányába. Ha valami más disztrónál vagy csomagverziónál nem pontosan így van, ahogy leírtam, azzal ne foglalkozz, inkább a működési elvre próbáltam rávilágítani. Előfordul, hogy az egyik disztróban valami default telepítve van és nem minden úgy történik, ha utólag rakod fel egy másik terjesztésre, de én most csak az alapján írtam le neked, amit ennél a telepített disztrónál látok.
Az Ubuntu és variánsai meg arra az alapra épült disztrók nagyrészt ugyanazon elveken működnek, így a rájuk felrakható csomagok is. De ez ugyanúgy érvényes az Arch, Fedora, etc. alapokra is, itt most az adott csoporton belüli hasonló működési elvre gondolj.
A cél, hogy valaha te is olyan egyszerűen szemléld majd a Linuxot, mint BoB szaki.
-
nagyúr
válasz #61392896 #32805 üzenetére
Az utóbbi 3 hsz-ben benne van a lényeg, eddig is így működött, ha a nyelvi beállítások alapvetően rendben voltak, nem csak részlegesen volt fenn az adott nyelv, akkor telepíti a csomagkezelő a szükséges nyelvi fájlt is hozzá, ha nálad mégse, akkor telepíted a (#32802)-ban is említett magyar nyelvi kiegészítést és örülsz.
Azért célszerű kezdőknek a synaptic-ot használni, mert ott jól átlátható, ha egy adott progamcsomaghoz vannak kiegészítő csomagok is, a nyelvi fájlokat különösen jól fel lehet ismerni, ha ismered a nemzetközi autójeleket!
Az is lehet, hogy nálad nem az egész metacsomag került telepítésre és azért nem rakta fel a nyelvi csomagot hozzá. A képen láthatod, ha a komplett metacsomagot telepíted, akkor alul felsorolja, mik tartoznak hozzá, a * jelzi, hogy a nyelvi csomagokból úgy néz ki, felrakja az összeset talán.
Nálam igaz, hogy nincs fenn a metacsomag, de az alaprészek fenn vannak és a magyar nyelvi csomag is velük együtt: (nem Xubuntu 18.04, amit látsz, hanem Mint Cinnamon 18.3)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz lev258 #32799 üzenetére
Nem lehet, hogy az
libreoffice-l10n-hu
csomag hiányzik ill. nem rakja fel a telepítés, külön kell kiválasztani?
Firefoxnál is volt már ilyen, bár alapból felrakja a nyelvi csomagokat.futpalika a fenti csomagot rakd fel, ha nincs. Mondjuk itt még nem látom a 6.0.3 verziót
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32796 üzenetére
Néha neked sem ártana egyszerűen szemlélni a Linuxot, de akár értelmezhetnéd is a kapott válaszokat, még ha túl egyszerűek is. Ebben az első link elég egyértelműen megválaszolja neked a mostani LO-s kérdésedet is!
Van benne ez a hasznos ablak, oda ügyesen beírod a keresett program/csomag nevét, alá az általad használt Ubuntu verziót.....éééés figyelj
eredmény:
Ennyi, ha az ember egyszerűen szemléli a Linuxot.
-
nagyúr
válasz #61392896 #32787 üzenetére
Mindent összevetve, úgy tűnik ebben az Ubuntuban valóban az a helyzet, amit írsz, hogy nincsen meg vagy még nincsen meg. (ilyent már magam is többször fedeztem fel)
Nem gondolkodtál még a rolling rendszerű disztrókon? Ott minden mindig friss, nem lennének ilyen gondjaid, mint ezekkel a release-rendszerű disztrókkal. Az Arch-nál ilyen téren nincs zseniálisabb, van saját topikja is, bár van ott is, aki egyszerűen szemléli ezt a Linuxos világot, de ezzel szerintem meg tudnál békélni hamar.
Neked egy pörgős disztró kell.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32754 üzenetére
Elindítottam, majd felraltam róla a rendszert egy másik pendrájvra. Azon rendezgetek.
Értem. Bocsi, de azt nem írtad, hogy ellopták a meghajtót a gépedből. Valamiért nekem most a csixy mágus mesterkedései jutottak eszembe......
(#32753) BoB
Ezt leginkább Arch-ot telepítőknek javasold!
-
nagyúr
válasz #61392896 #32751 üzenetére
Nekem nem a systemback kell, hanem egy, a helyén működő, jó rendszer.
Nem tudom, érted-e, amit csinálsz. Teljesen belaksz egy neked megfelelő rendszert live USB-n, ahelyett, hogy telepítenéd és ott csinálnád meg ugyanezeket a lépéseket?
Párszor már mondtam, hogy telepítsd nyugodtan, totál marhaság ezzel a live módszerrel kínlódni, ráadásul majd innen akarod kézzel átemelni a beállításokat....
Amúgy most leszedtem egy 18.04 verziót és telepítés után van komoly alaprendszer frissítés, a verziószámokból nézve és a mennyiség alapján úgy fest, hogy ez már 99,9%-ban a végleges verzió alapvetően. 15 perc alatt lesz egy kész rendszerem, neked 2-3 nap alatt lenne, ha sikerülne a live-ból kézzel átemelni a végleges verzióba mindent. Engedd meg, hogy gratuláljak.
Én tovább nem akarlak győzködni, úgy látom, hogy teljesen értelmetlen bármit is mondanom. Majd számolj be a sikerről jövő héten.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #32749 üzenetére
Neked egyébként ezt az alábbi szöveget nem írta ki, amikor a PPA-ból próbáltad telepíteni?
E: A(z) „http://ppa.launchpad.net/nemh/systemback/ubuntu bionic Release” tárolónak nincs Release fájlja.
N: Az ilyen tárolóból való frissítés nem végezhető el biztonságosan, így alapesetben ki van kapcsolva.
N: Lásd az apt-secure(8) kézikönyvoldalt a tárolólétrehozással és felhasználói beállításokkal kapcsolatos részletekért.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #61392896 #32748 üzenetére
Az 5. az tuti választás volt, miért pont ne a Debian 8at választva sikerülne.
Amúgy valóban van olyan opció, hogy live készítése, de ne számíts arra, hogy ez az, amit szeretnél, mert ez telepített rendszerről készít egy live iso-t. Ennyi idő alatt már 50x kipróbálhattad volna live-ban és ha minden OK, akkor fel is telepíthetted volna. A live- ban futtatott rendszer nem alkalmas arra, hogy azt jól bekonfigolva utána abból egy iso-t készítve azzal telepítsd a végleges rendszeredet. A jelek szerint ezt nem vagy hajlandó elfogadni, de legalább gyakorolgatsz. Az elég hasznos, mire megunod, ki is jön a végleges 18.04!
-
nagyúr
válasz #61392896 #32725 üzenetére
Volt egy Linux Mint Mate megírt live pendrive-om és azzal bootoltam a laptopon, csináltam netet rá és a 3 parancsot lefuttattam, felrakta a tárolót, frissítettem és telepítette a systemback-ot is. El is indult.
Ha ezzel készítesz installt, attól még nem lesz benne a telepített rendszerben, mivel ez a memóriában futó rendszer és amit így telepítek, az nem része a telepítő live rendszernek. Ez nem működik így nálad sem.
Említettem, hogy ez egy normál live futtatás pendrive-ról, nem egy pendrive-ra telepített perzisztens rendszer, amiben kikapcsolás után is benne maradnak a telepített programok, konfig fájlok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32723 üzenetére
Nem találja? Ezt nem értem, kipróbáltam egy live pendrive-val és simán felrakja a systemback-ot. Ott valami más gond van nálad, de mivel a live-ot úgysem tudod normál rendszerként átmenteni.....
Mit ír ki olyankor, amikor nem találja, lehet, hogy fura, de általában akkor lehet tudni valamit, ha a hibát nem a saját szavainkkal meséljük el, hanem pontos terminal kimeneteket idézünk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32721 üzenetére
Ha a 18.04-en nem működik, akkor bocsi, de sokáig tartana leírást keresni, inkább leírom 3(2) lépésben:
terminalban első parancs
sudo add-apt-repository ppa:nemh/systembackmásodik parancs
sudo apt update
Ez ha jól tudom, 18.04-től már felesleges parancs, de ártani nem tudsz vele.
harmadik parancs
sudo apt install systemback
Ennyi a PPA hozzáadása és a program telepítése.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz growler #32718 üzenetére
No ez eléggé meglepett, annyi helyen olvastam anno, hogy már nem fejleszti Kendek. Ezek szerint a régit lehet használni....az tök jó! Én már megbarátkoztam a Timeshifttel, ez is szögegyszerű.
Feladom, itt van 16.10-ig PPA-ban, ezek szerint nagyon régen olvastam a programról. (lehet, hogy magával az Ubuntuval kapcsolatban vagyok nagyon lemaradva, nem is kéne ide irkálnom)
futpalika
Bocsi, nem akartalak félrevezetni, akkor tárolókban nincs, de a PPA-ból fel tudod rakni. Mondjuk az alap problémát ez sem oldja meg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32716 üzenetére
Jó amit írsz, csak nem értem. Nem érdekes.....
Systemback tényleg jó volt, de a 14.04/16.04 váltást nem tudta megoldani Kendek szaki, így abbahagyta.
A Timeshift is jó. Addig, amíg gondolkodsz, nézd meg live-ban a Mint XFCE-et meg a Timeshift-et.
Plusz van egy tök egyszerű saját programja is a Mint-nek, ennél már nem létezik egyszerűbb:[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32714 üzenetére
Normál live módban szerintem nem fogod tudni átrakni, perzisztens módban biztosan lehet, de nem egyszerű. (lehet, hogy így sem lehet amúgy, nem használtam még)
Képzeld el a dolgot, ami torténik, live-ban minden a memóriából fut, semmi particionálás meg hasonlók, ehhez komoly szintű varázslás kéne minimum, hogy meghajtóra ezeket a beállításokat átrakd. Mondjuk a konfigokat ki lehetne menteni és egy telepített rendszert felülírni vele, de nem biztos, hogy így megéri. (lehet amúgy, hogy ez is marhaság így)
Amúgy belenéztem, valami félkész érzésem van, vagy amiatt nem jön be, hogy a Mint XFCE-t használtam már párszor. Egyből kerestem is a kompozitor váltót, de nem találtam, pedig első dolgom a compizra átállni, az XFCE compizzal az igazi, egyszerűen imádnivaló, ahogy lubickol! Nem próbáltad még a Mint XFCE-t, gondolom, különben nem a Xubit erőltetnéd. Igaz a Mintnél májusban jön ki a 18.04 alapú két fő verzió és utána még bő egy hónap az XFCE.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32712 üzenetére
16.04-től már nincs systemback.
Timeshift van Mint-en alapból, az nagyon hasonló és könnyen kezelhető. Nézd meg Ubuntuban benne van-e alapból tárolókban vagy snap meg hasonlók, megvan, flatpak!
és amikor már gondtalannak találom, Systembackkal átrakom a végső helyére.
Live-ból futtatod most a rendszert? Ha igen, azt úgy memóriából átmenteni végleges helyére.......
Inkább csak próbálgasd, tesztelgesd és ha tetszik, tedd fel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Slownz #32710 üzenetére
Az alap Ubuntunál is igaz, az Ubuntu Gnome eddig független volt, azt befagyasztották, mivel a default DE a Gnome3 lett.
Gyakorlatilag minden eddig meglévő programból lesz egy frissebb verzió (ha van frissebb persze), de minden ugyanúgy működik majd. Ha valamelyik csomag fejlesztése leállt időközben, az nem lesz benne a tárolókban, de mondjuk lesz PPA, ahonnan fel lehet rakni.
Itt ciklusonként jönnek ki LTS verziók, a rolling rendszerű dusztróknál meg folyamatosan bekerül, ami frissül, a programokat ez alig befolyásolja, mindkét esetben működnek tovább.
Pár hétig azért itt is előfordulhat a működés során bármi, azért elég sok alap dolog változik, de nem félév lesz, mint a Windowsnál.
Ráadásul itt majd apró frissítések jönnek, amik pillanatok alatt lefutnak, nem hal le a rendszer fél napra.
Ha valami nem úgy működik, ahogy megszoktad, jelezd itt, ilyenkor beindul a hsz- áradat amúgy is.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz #61392896 #32704 üzenetére
Ha nem szakértőtől is elfogadsz választ: - egyrészt már nem fognak semmit kivenni vagy lecserélni ez alatt a 2-3 nap alatt, a freeze-től kezdve meg nincs verzió ugrás sem csak biztonsági frissítések.
Amúgy ha valamit kivennének addig, akkor se lenne nálad semmi gond ebből. Legfeljebb van fenn egy csomag, ami másnál nem lesz, ha csak nem telepíti, de ez tényleg kizárt már ilyenkor. Ha valami olyat vennének ki, ami után viszont maradhatnak felesleges részek, azt a sudo apt autoremove parancs leszedi, ez a frissítésekkor is elő szokott jönni javaslatként. Ha csak ez tartana vissza, akkor ezzel ne foglalkozz, én régebben sok Mint-et felraktam már beta korában és a stabil változat megjelenésekor frissült és beállít a stabil verzió. Kb ennyi ez már ilyenkor, ami hiba lesz, az a következő hónapokban fog előjönni és kerül javításra.
(#32705) cigam
Szerintem a Mate változatot egymástól függetlenül csinálja a Mint és az Ubuntu, nem hiszem, hogy így egy az egyben átvennének bármit is. Próbáltam mindkettőt, nagyon nem hasonlítanak semmiben egymásra. Azt a ponthiányt azért jól kiszúrtad.
(igaz, Te most a fordításról beszéltél, most már leesett-szerintem írj mindkét fordító csapatnak!)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #61392896 #32699 üzenetére
Igazán nincs mit! Egyébként amint azt a kollégák javasolták, kipróbálhatod már nyugodtan ezt a beta verziót is, nem sok változás lesz már és ugyanúgy
lehetnek
kisebb hibák a stabil verzió kiadása után is.Itt azt írják, hogy pár nap és lefagyasztják a kernelt is, onnantól kezdve már lényegi változtatás nem nagyon lesz.
-
nagyúr
válasz #61392896 #32697 üzenetére
A Xubuntu az kifejezetten az Ubuntu XFCE-s változata, sok disztrónak van XFCE-s változata és fel lehet tenni külön is, persze van kivétel is. A Chakra ilyen, ez kifejezetten KDE-s felületre készült.
példák
Mint
Manjaro
Debian
Fedora
........De hasonló a helyzet a többi DE-vel és WM-mel is, előbbi asztali kezelőfelület, utóbbi ablakkezelő.
Az Ubuntu ilyen, például a KDE-s Kubuntu, XFCE-s Xubuntu, LXDE Lubuntu, de nincs Mubuntu, Gubuntu és Bubuntu.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz growler #32691 üzenetére
Az, de április elsején! 😀
(nem nagyon kéne még ennek kinn lennie)Túl sok különbség nincs a március eleji verzióhoz képest, ahogy nézem a fájlokat.
ennyi azért van
linux-image-4.15.0-10-generic
linux-image-4.15.0-13-genericNo de lássuk, milyen is az Ubi, amit a nyúl hoz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest