Hirdetés
Aktív témák
-
varga911
senior tag
32 bites ubuntu van, és ez az egy csomag van 64 bitre és 32 bitre is. A tárolóban elérhető driver alatt az aptitude-al elérhetőt érted? Azt nem próbáltam.
Xorg.conf üres, nincs benne sehol fglrx-re utaló sor, a backuppal megegyezik. Van még valami esély arra hogy életre kel? VESA is tökéletes lenne, nem kell 1920x1200-se. Nem szeretném hogyha értelmét vesztené az X-Fi-vel eltöltött cirka 10 óra szenvedés...

-
varga911
senior tag
Nos, alapvető gond hogy miután fehér lesz a képernyő, ctrl+alt+F1-F6 hatására feketévé válik mindössze, shell nem jön be. ctrl+alt+F7-el újra visszajön a fehérség.
Recovery módban sikerült kimásolni a logból a hibát:
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
(WW) RADEON(0): R600 support is mostly incomplete and very experimental
(WW) RADEON(0): No crtc mode list for crtc 1,continuing with desired mode
(WW) RADEON(0): Direct rendering disabled
(WW) Configured Mouse: No Device specified, looking for one...
(WW) RADEON(0): zero MEMSIZE, probably at D3cold. Re-POSTing via int10.És
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) RADEON(0): Acceleration initialization failed -
varga911
senior tag
Köszi a kommenteket, közben telepítettem egy másik HDD-re egy friss rendszert, ott manuálisan próbáltam telepíteni (ati oldaláról letöltve), de ez az út is egy fehér képernyőt eredményezett.
Vladi: Ez nagyon jól jön, kinyomtattam, nemsokára jelentkezem!
-
varga911
senior tag
Köszi a válaszokat.
Most raktam fel drivert a HD3850 kártyámhoz, community ubuntu documentation alapján.
sudo dpkg-reconfigure -phigh linux-restricted-modules-`uname -r`
sudo insmod /lib/modules/`uname -r`/volatile/fglrx.koAzonban kijelentkezés-bejelentkezés után a képernyő fekete lesz, majd fehér. Egérmutató van, de nem történik semmi.
Van mód a MESA driver visszaállítására? Recovery mód xfix-e sem segít.Üdv.
-
varga911
senior tag
Sziasztok!
Múlt szombattól énis az Ubuntut használók táborát gyarapítom.
Alapvetően minden tetszik, gyors, stabil stb. Voltak kezdeti nehézségek (pl. X-Fi XtremeMusicból hangot kihozni) de gyakorlatilag mindent sikerült beállítani. Akad viszont egykét kérdésem:Létezik valami egyszerű de jó mindőségű, foobar szerű médialejátszó? (Most Amarokot használok de számomra túl sokat tud...)
32 bites verzió mennyi memóriát tud kezelni? Gyorsulna több ramtól a gép?
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Belépés után sikerült Synaptic-el felrakni rendesen a drivert, mostmár minden tökéletes. Köszönöm a segítséget.