- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Steam Deck
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciókamerák
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Kipróbáltam én is az Ubuntut a Wubis verzióban: egy Toshiba laptopra tettem fel WinXP mellé 5 giga helyet adva neki.
Szépen felment, elindult, bejött, de a wifi-t nem sikerült beállítanom rajta, pedig próbálkoztam vele. Asztali gépen SUSE 10.3 van, tehát nagyon picit azért ismerem a linuxot .Részletekbe menve: egy PCMCIA-s kártya adja a wifi-s kapcsolatot.
Próbáltam mindenféleképpen: kézzel beállítva az IP-t és a titkosítást a megadott kulccsal - valahogy mindig kivette a pipát a wifi-s kapcsolat elől...
A rúteren kikapcsoltam a wifi-s titkosítást és beállítottam a statikus DHCP-t és a kártya MAC-address-ét szűrtem, hogy engedje a rúter a netre menni, de egyik módon sem jártam sikerrel...Az lehet a gondja, hogy keveset telepített fel? (lehet, hogy hülyeség...)
Egyelőre leszedtem, ha van vmi ötlet, akkor felteszem újra .
A válaszokat előre is köszönöm .Üdv.
-
BaliJack
aktív tag
Értem, akkor megpróbálom úgy is, bár úgy rémlik, mintha azzal is próbálkoztam volna...
Linksys WPC54GS a kártya, a parancsokat még nem próbáltam .
Kösz a választ! .
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy miért megy 100% környékén a CPU-m akkor is, amikor az Ubuntu betöltött? A háttérben persze futnak olyanok, mint Screenlet (időjárásjelentés), Mail notification, és a kedvencem az lm_sensors. Se BOINC, semmi.
Megnéztem a rendszerforrásokat, ott a folyamatok közül egyik sem megy 10% fölé, kivéve a rendszerfigyelőt, de ezt már megszoktam . Mindenki alszik, kivéve lm_sensors-t: néha megjelenik a "megszakíthatatlan" szó. Intrepid, openSuse alatt ilyet nem tapasztaltam.A válaszokat előre is köszönöm .
-
BaliJack
aktív tag
Azzal néztem.
Persze, csak a saját folyamatokat mutatta .
Amikor átállítottam, hogy mindet mutassa, akkor előkerült a BOINC. Ez picit érthetetlen, hiszen elvileg nem kéne, hogy fusson, legalábbis korábban akkor futott, amikor én elindítottam terminálból.
Mindegy, ezt még kiderítem, hogy mi okozza, de a "ludas" már megvan .Köszönöm a segítséget .
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Mail notification-t használok, hogy szóljon, ha levél érkezik.
Kérdés: minden bejelentkezéskor kéri a jelszót/kulcsot a Mail notification. Találtam itt olyan tanácsot Major Major kollégától, hogy üres jelszót adjunk meg a Jelszavak és titkosítási kulcsok között, de nem mertem megtenni .
Valami más megoldást nem tudnátok mondani?
Atomatikusan jelentkezek be a gépbe, jelszókérés csak sudo műveleteknél van.Előre is köszi!
Üdv:
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom Evolution-nel.
A levelek letöltődnek a szerverről, de magában az Evolution-ben nem jelennek meg, tulajdonképpen "útközben elvesznek".
Levelet el tudok vele küldeni, azt el is tárolja.
Korábban nem volt vele gondom, nem is frissült mostanában.Az ötleteket előre is köszönöm.
-
BaliJack
aktív tag
válasz BaliJack #29003 üzenetére
Nos, most már jó az Evolution.
Amit tettem: az accountot töröltem, és újra beállítottam.
Ezután a leveleket megtaláltam a Junk könyvtárban, még azokat is, amiket elveszettnek hittem.
Valószínűleg azért kerültek a Junk-ba, mert amikor újra létrehoztam az accountot, akkor szigorúbbra állítottam a levélszemét beállításokat.
Azt viszont nem tudom, hogy honnan kerültek elő azok a levelek, amiket elveszettnek hittem, mert nem voltak a Junk-ban akkor, amikor a segítségkérő hsz-t írtam... -
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésemet, hátha valaki tud rá valamit mondani.
Hétvégén feltettem a Linux Mint 9-es verzióját, de nem indul el a gép.
Már csak egyetlen sata-s vinyó van benne, partíciók a következőképpen:1. WinXp
2. Linux swap
3. Mint /
4. Mint /homeLetöltöttem a 9-es telepítőjét (ha jól tudom a Live DVD-t), elindult, Install Mint.
Az installálás rendben lezajlik, újraindulás, és amikor a gépben levő dolgok táblázata előjön, a kurzor villog, és nem megy tovább.
Annyit ki tudtam deríteni, hogy a GRUB-bal van vmi gond, mert grub shellben a stage1 fájlt nem találja a szokott helyeken. A grub-install-al és grub-setup-pal is próbálkoztam, ott nem találta az eszközt.Találtam itt egy olyan megoldást GRUB2-re, hogy grub shell-ben fel kell mountolni a megfelelő partíciót, de nem tudom, hogy ez nekem okés-e . Majd este próbálom ki.
Van-e másféle telepítőlemeze a Mint-nek (úgy, mint Ubuntu Alternate - Ubuntu 9.04 csak így ment fel), vagy valami megoldás a GRUB feltelepítésére?A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
LinuxMint9-es alatt a Gshutdown nem állítja le a gépet, csak kijelentkezik... .
Mi lehet a gondja?A válaszokat előre is köszönöm .
Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest