Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Micro Four Thirds
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóhifi
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
Aktív témák
-
tropico
tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
1. "Írtátok, h több féle kezelőfelület létezik" olvasd el inulásnak
2. Így jó lesz?
3. "ha letöltök hozzá drivert, akkor op-nál ...." Driver kiálasztásánál neked (32bit-es Lubuntu esetén) UBUNTU->32bit vagy asszem a Debian ->32bit is jó ebben nem vagyok biztos
4. "A gyakran használt windózos programok...." Ezek amiket említettél mind futnak WINE alatt, de progálgasd ki a progikat neked mi válik be ezek helyett. PL.: winamp --> amarok (sztem sokkal jobb)"Bocsi a sok amatőr kérdésért, de jobb kérdezni..." Nem amatőr kérdések, mert tényleg sok dologra sokszor sokféle megoldás is van. Egyébként a Google a barátod, és ha tudod mit akarsz nagyon nagy segítség. Nagyon, de nagyon sok dokumentáció van a neten (magyarul is) érdemes elolvasni némelyiket, ha van időd. Ezt kezdetnek.
UI: Nem azért linkelem az oldalakat mert lusta vagyok, hanem mert anno én is így kaptam a válaszok egy részét és ezt találom megfelelőnek ált. kérdéseknél. Sok sikert.
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
Nya.
Grafikus felületből is lehet több.
- Indíthatsz több X szervert, és akkor F8, F9...
- Több asztalos mód a grafikus felületen, ilyenkor a tálcán levő asztalváltóval tudsz váltani (alapértelmezetten 2 vagy 4 szokott lenni, változattól függően).Drivereknél csak a 32 v. 64 bit számít Linuxon, illetve néha kiírják, hogy adott kernel verzióhoz van másik változat. A kerneled verzióját terminálban tudod lekérdezni :
uname -rWinnyózos programok nem futnak Linuxon.
Van egy wine nevezetű emulátor, amivel egy részük megy, pl. a Total Commander pont ilyen, de igazából alternatívák vannak, amikkel jobban jársz, mondjuk a Gnome Commander.
DVD készítésre-rippelésre is van több progi Linuxra, amik nagyon frankón működnek.
Aktív témák
- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest