Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
Kendek
üzenetére
Nah, átkonvertáltam az éles rendszerem alatt is az ext4 partíciót btrfs-re, csak pár perces meló volt az egész. Tegnap jó pár órát eltököltem az új rendszer telepítésével és beállításával, ez nem túl kellemes, de persze szükségtelen is lett volna, csak a legalapvetőbb módszer nem jutott eszembe a GRUB 2 újratelepítésére. A menete:
Elindítottam a frissen telepített rendszert (de jó lett volna a régi is), GParted segítségével vágtam le az átkonvertálandó rendszer partíciójából 100 MB-ot, majd azt ext4-re formáztam, aktívra állítottam. Amiből levágtam, azt átkonvertáltam btrfs-re, majd csatoltam, mint ahogy az újonnan készült 100 megásat is. Ez utóbbira áthelyeztem az előbbin levő boot könyvtár teljes tartalmát. Az fstabot módosítottam úgy, hogy a / UUID-jét átírtam a konvertálás miatt megváltozott új karaktersorozatra (meg az ext4-et btrfs-re), meg kiegészítettem még a /boot alá csatolandó 100 MB-os ext4-es fájlrendszer UUID-jével. A grub.cfg-ben is átírtam ez utóbbi UUID-re az ottani karaktersorozatokat. Ezután nyomattam egy sudo update-grub-ot, majd újraindítottam a gépet. Nyomtam erőteljesen a Shift billentyűt, kiválasztottam az újonnan átkonvertált rendszert, és szépen el is indult. Ott aztán a Synaptic segítségével újratelepítettem a grub-pc csomagot és megint újraindítottam, de úgy, hogy már le volt húzva a másik merevlemez, csak ez maradt. Voilá, elindult rendben a rendszer, ennyi volt az egész, semmi ördöngősség.
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Amazfit GTR Mini okos óra
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs