- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPad topik
- Projektor topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
válasz
#25954560 #22275 üzenetére
Tőlem mehetne a /boot is (sőt! Úgy is csináltam, csak itt már nem részleteztem).
Értelme az (lenne), hogy van egy működő rendszerem, amit nem szeretnék még véletlenül sem tönkretenni. Ugyanezen a rendszeren, ugyanezekkel a diszkekkel telepítettem egy debian-t + xen-t, de nem szeretném, ha az ő grub-ja belerondítana a meglévőbe.
Ugyanakkor arra is rájöttem, hogy nem célszerű teljesen eltüntetni a debian grub-ját, mert akkor egyéb csomagok kapcsán kerülök szopóágra. Ha csak azt mondom neki, hogy tegye fel a grub csomagot, de magát a grubot ne tegye a MBR-ba, akkor minden update, aminek valami pici köze van a grub-hoz - pl. új kernel - nagyon ocsmány hibákat produkál. Ha meg eltávolítom a grub csomagot, akkor nem fogom tudni, mit írt volna pl. egy új kernel miatt a menu.lst-be a telepítés.(ééééérted?
)
Lényeg, hogy szeretném megoldani az USB-ről indított bootot, de valamiért nagyon nem akar menni. El sem jut addig, hogy bármit is betöltsön, mert a stage 1.5 után úgy kapok hibaüzenetet, hogy még a grub shellt sem tudom elérni. Valószínűleg nem bírja betölteni a stage2-t.
-
Vladi
nagyúr
válasz
#25954560 #22275 üzenetére
Igen úgy hasznosabb. Egyébként a gyökért és a kernelt a grub nem uuid alapján keresi, tehát ebből adódhat a gond.
Meg kell nézni, mert szerintem már debian is tud uuid alapján bootolni. Akkor meg csak a grub-ot kell állítani. De tipikosan csak az első számot kell variálni, azt egyszer csak megtalálja a kernelt.root (hd0,0)
(#22277) FixY67:
Azzal van a legtöbb gond.
Aktív témák
- The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Splinter Cell Blacklist the 5th Freedom Edition
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest