Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Természetesen. Bekapcs-kikapcs unblock, minden effektnek van pár paramétere.
Mondjuk ezzek nem mindegyike van a 11.10-ban, de nagyon hasonlóak. (Ebben 4.7.4 -es KDE van, az meg 4.8 volt.) -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Kwin, a KDE ablakkezelője

Én se használok Compiz-t, mert a KDE alapból si tud 3d effekteket, szóval minek bonyolítsam? -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Elvileg van GTK# is, annak is van talán GUI szerkesztője. Az olyasmi, mint a .net, és ahhoz hasonlóan cross-platform.
Tényleg, Mono-hoz van már Linuxra GUI editor?
-
-
-
-
-
-
Ja, a Myth is működik egy gépen, csak nem feltétlen kell hozzá egy gépen lenni mindennek
A távoli adminisztráció is megoldott alatta valamilyen szinten, de azzal nem foglalkoztam, mert valami olyan TV tunert sikerült beletenni, amit nem akart felismerni, de az asztalimban működött :S -
válasz
MacCaine
üzenetére
X11 forwarding nagyon zsír dolog

Annyi kell neki, hogy az ssh konfigban legyen benne, hogy X11forwarding yes , a kliensen meg bejelentkezel ssh-n, és indítod a progit, úgy hogy pl.
synaptic &
És akkor az ablak egyszerűen nálad jelenik meg
Szerintem megoldható a két sshd külön futtatása, biztos annak is lehet külön konfigfile-t megadni, de gondolom külön porton is kell kinézniük a tűzfalon

@Hene : A Linux általában mindenben backend-frontend felállásban működik, a grafikus felületed is egy szerverből, és egy kliensből áll, csak egy gépen futnak. Az X11 forwarding esetén viszont már nem, ott a távoli gépen van egy X szerver, nálad a kliens.
A MythTV is ilyen, ott is pont azért van külön backend és frontend, mert elég egy gép, amin van egy backend (pl. a home server), frontendből meg lehet több is, pl. mindenki saját laptopján
-
Nem mondtam, hogy jobb, csak ha esetleg megnézed, lehet azt mondod, jobban megfelel.
Részemről egyszer akartam HTPC-t csinálni, ami nem jött össze, de azon éppenséggel ez volt, és nagyon rendben van. Livecd-ként megy, mint az Ubi, ha van kedved, nézd meg
Mondjuk, ha XMBC -t már ismered, akkor nyilván az előny ott van. -
Mennyire lesz ez HTPC? Esetleg egy Mythbuntu is jó lehet neked, az direkt médiás cuccokra való, de alatta egy teljes Ubuntu van, amire aztán azt telepítesz, amit akarsz. Viszont fullban rajta van egy olyan kezelőfelület, amivel egy home médiaszervert simán elvezérelsz, és nem igényel sok macerát a beállítása.
-
válasz
atesss
üzenetére
Nekem akkor csináltak ilyet Kingstonok, hogy egyszer ment, egyszer nem, amikor haldoklott rajtuk a kvarc. Kvarc csere után jó (van 2-3 ilyen pendrive-om
)Külsérelmi nyom nem kell hogy legyen rajta, elektronika általában nem látványosan romlik el.
A Windóz erre az esetre, ami a hsz-odban van, azt mondja, hogy "Az USB-eszközt nem lehetett felismerni"
@Laybee : Nem sok oka van, hogy ne működne.
-
-
-
-
-
"és mégis csak az különbözteti meg vagy közös bennük, hogy kde , gnome, lxde, xfce és kész."
Nem. Akad pár nagyobb osztály, amiben kb. ugyanaz a működés, de amúgy hogy milyen pont a kinézete, az csak a fejlesztőn múlik.
Akad ugye Slack, Debian (ezen belül az Ubi, Mint, Chakra...), meg az RPM-et használó Süsü, Redhat/Fedora/Centos/akármi...
Pár kisebb pl. a Gentoo...De nem mindegyik működik másképp. Debian alatt ugyanazokat a parancsokat használhatod, mint egy Ubin.
-
@Vizion : Ez most kb. ugyanaz a nyafogás, mint amikor windózról váltók mondják, hogy ez meg az nem úgy van
1-2 parancs miatt nem kell kardba dőlni 
@RBJ : A KDE kb. ugyanaz mindegyiken, a feltelepített programok miatt változhatnak parancsok, meg p. a rendszerindítás más, csomagkezelés, stb.
Pl. rpm-es disztrókon nem apt-get install, hanem rpm -ia , és hasonló szintű eltérések vannak. Megszokás kérdése. -
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Extra dolgokról, mondjuk normális hangkezelés, meg esetleg több monitor, nem beszélve

-
-
-
válasz
Expulso
üzenetére
Nézd meg a Marvell drivereit. Terminálból indítod, kidob 4 menüpontot, abból az egyik az install (de tud modult építeni, meg pár egyebet). Megnyomod, feltelepül, örül. Így kéne ezt.
Az Asus sara ez leginkább, hogy kinyom egy driver forrást, aztán el van intézve -> mikor pont ők az egyik cég, aki PC-t árult Linux-szal (EEE pc :S)Különben nem kell félni a termináltól. Egyrészt windóz alatt is elég sokat parancssorozik az ember, másrészt egy Linuxos terminálban elég sok olyan információt is megkapsz, amit más esetben nem kapnál.
(Pl. nem indul egy program. Elindítod terminálból, bőséges panaszkodást fog adni, ami alapján kitalálhatod, mi baja. Windóz alatt ha nem indul valami, akkor kapsz egy szűkszavú hibakódot, aztán csók.)
-
-
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hát, nekem is működik, miután összeszenvedtem, hogy menjen
De mondjuk az ilyen hihetetlen bonyolult dolgokat, minthogy szkájp a mikrofont használja, a TV kártya meg a CD-int, már nem próbáltam neki megmagyarázni 
-
-
-
válasz
Expulso
üzenetére
Előző hozzászólásba még írtam egy kicsit

Viszont itt is értelmesbek hangzik a 3. hozzászólás. Mondjuk macerás végigcsinálni, de cak egyszer lesz rá szükség, utána menni fog.
(Nem az első eset lenne, hogy a kernellel érkező modul nem tökéletes. :S ) -
válasz
Expulso
üzenetére
A TP milyen chipes, vagy milyen típusú?
De mondjuk látszik, hogy nem jön létre hozzá eszköz, mert a wlan0 az a TP-Linked.Fura. Máshol az rt2870-et írják hozzá modulnak., de a végén eljut a srác oda, hogy a 3070-et kellene használni :S
sudo modprobe rt2870
esetleg? -
válasz
Expulso
üzenetére
Igen, a modprobe ha rendben lefut, nem ír ki semmit.
Azt mondod, USB-s.
A modprobe ...... beírása után nyomj neki egy sudo lsusb -v -t, és másold ide a kimenetét
Amúgy a modprobe kiadása után nem jelenk meg a NetworkManagerben?Esetleg nyomj el egy sudo ifconfig -ot is, annak a kimenete is jöhet ide.
Meg esetleg egy lsmod kimenete is.@core2 : Amíg támogatott a 10.04, és van friss kernel, addig nem kéne ezzel gondnak lennie. Ráadsául a modult is be tudja tölteni.
-
válasz
Expulso
üzenetére
A tgz file-ban van egy Readme

Ez egy driver forrás gondolom, amit lefordítesz modulnak, és betöltheted.
Csak ugye ez Linux, a legritkább esetben kell drivert letölteni
Szóval valószínűleg fel kellene alapból ismernie a cuccot az oprendszernek... Ralink chipes dolgokhoz általában van a kernelben driver.
Ellenben.
Kicsit gúgliztam én is.Egy sudo modprobe rt3070sta -nak is elégnek kéne lennie, mert úgy néz ki, van beépített drivere.
Itt olvastam... -
-
-
-
-
válasz
SektorFlop
üzenetére
Hát, szerintem a KDE job kezdőknek, de ha neked lila Unity kell, hát hajrá
Megszokás kérdése. -
válasz
mrskatejoe
üzenetére
Egyébként winnyóz alatt leginkább a névfeloldás nem szokott menni, ha az XP keresőjével a megosztó gép IP-jére keresel, akkor általában működik.
Aztán felvenni parancsikonra, vagy hálózati meghajtónak, és onnantól általában nincs gond.Ez az anomália amúgy rendben van még egy sima munkacsoportos esetben, mert az ugye elég ad hoc jellegű.
Na de domain környezet esetén, amire ezeket a cuccokat fejleszti a M$?!
-
válasz
mrskatejoe
üzenetére
Igen.
Nekem a múltkor a munkahelyemen kellett volna Win7 alatt megosztani egy mappát.Eljátszottam, amit írtál, user nem érte el.
Everyone full control a mappára, nem éri el. Felveszem a gépemre adminnak, nem éri el. Akármit csinálok, nem éri el.
Win7 Enterprise, domaines környezetben....(Mindeközben kipróbáltam egy másik gépról az elérést, egy random kiválasztott restricted userrel, az elérte...!)
NA ezek után inkább gépelek 5 sort a smb.conf -ba, mert Linuxon legalább működik a M$ hálózati protokollja...
-
válasz
mrskatejoe
üzenetére
Samba mindenképp, de miért furcsa ez? Windózon is kell egy fileszerver szolgáltatás...

Link Vége felé van
-
válasz
mrskatejoe
üzenetére
/etc/Smb.conf -ot szerkeszd, elég egyszerű.
Ha megkeresed a Logout-on a Linuxos cikkemet, abban van GUI-s megoldás is, igaz, KDE-re, de Gnome-ra is van SMB GUI.
-
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Kuka a winyó, úgy

-
válasz
Forest_roby
üzenetére
Kendek Rendszerment progija

-
-
-
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem itt is csak azokat a leírásokat adnánk meg

Amúgy milyen chip van azon a dögön?"Ubuntu alapból nem támogatja, de az \"ndiswrapper\" segítségével működőképessé tehető. Minimum ndiswrapper 1.56 kell hozzá (11.04 től alapból, vagy szoftverközpontban).Térerőben nálam nem mutat többet mint a többi usb wi-fi, de mégis háromszor annyi hálózatot lát, és már minimális térerővel is tökéletesen működik."
-
-
-
-
-
válasz
Mtbsrác
üzenetére
Ne nagyon hagyd ext2 -n, mert az az első áramszünetnél adatvesztést eredményez (nem naplós, szinte semmi hibajavítás nincs).
@biker : Részemről a Zebra cuccokat ismerem melóhelyről, azoknak elég, ha egy karaktersorozatot kapnak a nyomtatóporton (lehet USB is, vagy háló), abban van a vezérlése, ameg az adatok is. Távolról minden megoldható vele, és így nem kell hozzá driver sem. A nyomtatóport meg windóz és Linux alatt is nyomtatóport.
-
-
-
-
-
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Szerintem bekavar.

-
-
-
-
-
válasz
bsanya
üzenetére
gvfs-fuse-daemon /home/sanya/.gvfs fuse.gvfs-fuse-daemon rw,nosuid,nodev,user=sanya 0 0
Ez lesz az, csak a gvfs-fuse-daemon helyére kellene, hogy hányadik partíció az a D: , meg a /home/sanya/.gvfs helyére egy könyvtár, amit létrehozol neki.
A "hányadik partíció" azt egy Gparted-del megtudod, /dev/sda-valamennyi lesz.
-
-
válasz
bsanya
üzenetére
Ha a filekezelőben nézed, megvan a partíció, tudod írni-olvasni?
Ha megvan, akkor :
- létrehozol egy könyvtárat valahol
- megnézed a /etc/mtab -ban, hogy milyen opciókkal tette ba az ntfs partíciót
- ezután az fstab-ba beírod ugyanazt, csak a könyvtárnevet cseréled át, amit létrehoztál -
-
válasz
H.Roland
üzenetére
Akkor viszont passz :S Nem volt dolgom még ezzel a cuccal... Analóg TV-m van, a TV adások azon is ugyanolyan gagyik, mint DVB-n

Fw hiány lehet, de akkor inkább a V4L2 fejlesztőit kéne megkeresni.
Esetleg próbálj ki egy IVTV-t, az DVB cucchoz van, vagy próbaképp nézd meg Mythbuntu alatt, mert az szerintem ismeri (Gúgliban találtam ilyet, hogy Mythtv beállítás ehhez a kártyához + Ubi9 -hez, azóta csak megeszi magától is...
) -
-
-
-
-
-
válasz
mrskatejoe
üzenetére
Javasolnék virtuális gépet is
Vmware vagy Virtualbox pl., lehet rá Linuxot tenni. A működését kitapasztalhatod, mondjuk hardver gondok ellen nem véd 
-
válasz
mrskatejoe
üzenetére
Ugyanez volt a bajom Kubuntuval. A 2. asztalon csak az jelenik meg,m amit onnan indítasz.
Hozz létre valamit a 2. asztalon, amiből lehet indítani programokat, abból menni fog.
Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Attól azért lehet rendszerterhelés.