Hirdetés
Aktív témák
-
-
-
válasz
Kendek
üzenetére
De, az otthoni gépemen igen, de melóban a lentebb vázolt szitu van. A melós gépen Lucid van, azon verzióváltás legfeljebb a következő LTS idején jöhet szóba. Lucidban meg a már leírt verzió van, menteni nem lehet a beállításokat. A "Best fit" egyébként úgy rendezi el a dokumentumot, hogy az egész oldalt lásd görgetés nélkül (ezért is idegesít, hogy míg a monitorok fekvők, a dokumentumok többsége álló, így elég aprók a betűk - örvendetes változás volt anno az FCM orientációváltása).
-
válasz
Kendek
üzenetére
Hát, elméletileg így kéne működnie, de nem teszi... illetve...
Szóval, két kijelzőm van, laptop 1440x900 és 22'-os 1680x1050 felbontással. Ha a laptopkijelzőjén teljes méretben zárom be, akkor is a 22-esen nyílik meg újra és nem teljes képernyőn - gyanítom a lapos kijelzőjének méretén. A nevezett opciót nem találom ebben a vacakban, már máshol is említették. Evince 2.30.3.
MOD: és most, hogy felpanaszoltam a dolgot, már a laposon jelenik meg teljes méretben, de nem a Best fit nézettel...
-
Document Viewert hogyan lehet úgy elindítani, hogy mindig maximalizálva legyen és a "Best fit" nézet legyen a default?
-
-
válasz
énvagyokAdam
üzenetére
Első lépésként memtest néhány órán keresztül, bármelyik ubuntus livecd-n rajta van, de lehet, hogy a grubban is van entry-je (nemtom, hogy servernél van-e).
-
-
-
-
Lehetséges-e Nautilusban, vagy akár bármely más GNOME-os programmal queue-ba tenni a másolandó fájlokat? MiniCopiert próbáltam, annak éppen csak a másolásos része nem műxik...
-
-
-
-
Ehhez alighanem szükséged lesz egy olyan routerre, amire tudsz ssh-t nyitni, vagy egy gépre, amit ugyanilyen routerként használsz, továbbá a wakeonlan-nak működnie kell a szervereden, azaz BIOS-beállítás kell hozzá és hogy a wakeonlan kábel be legyen kötve. RSA-kártya is jó lenne, de olyat biztosan nem akarsz venni.
-
-
-
-
-
-
Én nem állítom, hogy nincs és hibátlan, de a legkevesebb bajom mindig az LTS-ekkel (illetve a Linux Mintekkel) volt.
A rohamtempós fejlesztést én sem értem, talán sokkal több felhasználót lehetne megnyerni a stabil működéssel, mint az új készségek mielőbbi beépítésével - lásd Unity.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
üzenetére
Basszus... megtaláltam a hiba forrását, noha okát nem tudom.
sshd_config-ban beállítottam az AllowedUsers sh4d0w sort, ezért nem engedett be. Kipróbáltam pro és kontra teszteket, ez a sor a ludas. Már csak arra kéne rájönni, hogy ez most egy bug, vagy a usernév mellé hostot is vár az ssh. Ubuntun ment hostnév nélkül is...
-
-
válasz
üzenetére
Nem, ennyire nem bonyolítottam túl

Az asztal mellett lévő gépről jelentkezek be az asztal mellett lévőre - azaz ugyanarra a masinára. Ezt olyankor szoktam megtenni, amikor feltelepítem az ssh-szervert, illetve buzerálom a tűzfalat - hogy meggyőződjek a gép elérhetőségéről. Ergo sem rossz név, sem elrontott jelszó, sem kulcs nem játszik.
Pont ez a bajom: nem értem, hogy miért utasítja vissza a kapcsolatot az ssh szerver. Csak az én felhasználónevem engedélyezett, megadom az ip-t, a portot, de állandóan refused. -vvv kapcsolóval is csak ennyi látszik. Vmi logban meg lehet nézni, miért dobja vissza a kapcsolatot? auth.log? (mondjuk autentikációig el sem jutok)
-
-
-
Linux Mint 11, ssh probléma.
Nem tudok ssh-val csatlakozni, noha ssh szerver telepítve, áttéve high portra, iptables-ben minden ACCEPT, router nincs. Van vakinek ötlete?
-
-
-
Úgy tetszik, b*zmeg, valaki csak idejön, beböfög egy kérdést, a választ meg b*szik megköszönni...
-
-
válasz
Remus389
üzenetére
LibreOffice fent van. Pidgin vagy empathy msn helyett fent van. Chromium: http://www.liberiangeek.net/2011/03/install-google-chrome-ubuntu-11-4-natty-narwhal/
skype: http://techie-buzz.com/foss/how-to-install-skype-ubnutu.html
De az ubuntu.hu-n nagyon sok minden fent van.
-
-
-
-
Feltelepítettem a lookit nevű screen capture-t, de nem találom az indicatort. Nem tudjátok, merre lehet?
-
-
-
-
-
-
-
-
Még mindig pdf-ek, illetve az akadálymentes odf-ek vannak fent. Nem tudom, hogy van-e elég erőforrás a html-verzió elkészítéséhez, elméletileg WP-vel ez ugye sokkal könnyebb, de a magazinban ugye képek is, kódrészletek is vannak, amelyek mind-mind formázásokat igényelnek. Azt sem tudom, hogy mekkora a rendelkezésre álló tárterületünk, hogy egyáltalán lehetséges-e tárolni a képeket. Megérdeklődöm Neked (ha nem felejtem el), aztán megkapod a választ.
-
-
Örömmel jelentjük be, hogy újra elérhető az immár megújult fullcircle.hu oldal.

Egy kis változás történt be az oldalnál, hiszen új a FSF.hu által karbantartott barack tárhelyre költöztünk (innen érhető el az ubuntu.hu oldal is). Ezúton is köszönet érte. A domain tulajdonosváltása nem volt zökkenőmentes, ezért nem lehetett elérni egy darabig az oldalt, de mostantól újult erővel töltjük fel az adatokat.
Jelenleg a 42. számig tölthetőek le a lefordított számok, de folyamatosan frissítjük, így valószínűleg a héten már elérhető lesz az összes elkészült magyar fordítás, addig is türelmeteket kérjük.
Az oldal kinézete és kezelhetősége mellett egy újdonsággal is szolgálhatunk, mostantól Twitteren is követhettek bennünket, így az új bejegyzések elkészültéről azon keresztül is értesülhettek. További szolgáltatások is tervben vannak, melyek elkészültéről szintén beszámolunk majd nektek.
Köszönjük, hogy folyamatosan érdeklődtetek az oldal iránt, reméljük, hogy megérte várni és töretlenül olvassátok majd az általunk készített fordításokat.A hír az ubuntu.hu oldalról származik, blaselinux blogjából.
-
-
-
-
Nem volt cél, hogy művészi és tökéletes legyen.
-
-
-
-
-
válasz
Tibi86
üzenetére
A driverekről nem tudok nyilatkozni, lévén nálam mindkét gyártó feketelistás. A CD-s verzió internetről tölti le a nyelvi csomagokat, ha telepítés közben nincs élő kapcsolatod, akkor utólag kell beállítanod. A DVD-sen rajta lesz a magyar nyelv is.
A partícionálásnál nagyon figyelj oda, ne vágd nyakon azokat a partíciókat, amelyekről szükséged van adatokra.
-
/home-ot minden esetben érdemes külön partícióra tenni, így megmaradnak a beállításaid.
Tibi86: persze, miért működne máshogy? Én egyébként Ubuntura szavaznék, de sem a 11.04-et, sem a 10.10-et nem ajánlanám, inkább a 10.04-et. Desktopon 3, szerveren 5 évig támogatott - azaz LTS kiadás. Az LTS-ek közötti kiadások inkább fejlesztői milestone-ok, én leszoktam róluk. Ha Ubuntu után Windows-t telepítesz, felülírja a GRUB-ot, azaz semmiféle maradvány nem lesz (feltételezve, hogy 1 HDD-d van).
-
-
-
-
"Már többen jeleztétek, hogy nem tudjátok elérni a fullcircle.hu oldalt. Ennek az oka egyszerű, aggodalomra semmi ok.
Mint már többször említettem, egy kis meglepetéssel készülünk számotokra, melynek egyik előjele a mostani állapot. Az egyik legfontosabb, hogy tárhelyet váltottunk és hamarosan az FSF.hu által üzemeltetett barack szerveren lehet majd elérni oldalunkat, illetve a fullcircle.hu domainünk felügyeletét is ők fogják ellátni a jövőben. (Ezúton is köszönet érte.)
Jelenleg a domain átregisztrálása van folyamatban, ezért nem lehet elérni semmi tartalmat, de remélhetőleg hamarosan helyre áll a rend. Megújult tartalommal és plusz szolgáltatásokkal igyekszünk majd a kedvetekben járni. Amint újra elérhető lesz az oldal, természetesen tájékoztatunk róla benneteket. Addig is türelmeteket kérjük.
Akik nem tudnak meglenni a lefordított magazinok nélkül, azok továbbra is elérik őket a fullcirclemagazine.org letöltések oldalán." - by blaselinux @ ubuntu.hu
-
-
-
válasz
cybear
üzenetére
Thinkpadekkel, Dellekkel kevés gond van Ubuntu alatt, a Dellnek még kimondottan ubuntus gépei is vannak. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy beleférsz a 150-be ilyen hardverrel a fenti gyártók közé. Én egy T400-ast használok gond nélkül (igaz, akksiról még sosem futtattam ki teljesen), cimbimnek egy Dell 1525-öse van.
-
Állíthatod magasabbra a sudo timeoutját.
Szerintem ne csináld. Ha jól emlékszem, tán a grafikus műveletekre nem vonatkozik.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Le tudod zárni a portokat, az icmp echo csomagokat meg el tudod dobatni, szal amíg nincs nyitott portod és nem válaszolsz az icmp-re, olyan lesz, mintha nem is léteznél.
Itt találsz leírást icmp csomagok kezeléséről.
Ugyanitt van link az icmp összes típusára, esetleg még a traceroute csomagokat is hajigáld el.
Aktív témák
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest