- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
gyuszos #12697 üzenetére
A nincs kép problémára van egy olyan lehetséges megoldás, hogy olyan karakter van a jelszóban, amit nem szeret valamiért, próbáld meg esetleg egy full alap admin123 jelszóval, ha engedi a kamera az ilyen jelszót. Én elengedtem, amíg nincsen legalabb motion detection, meg semmit nem tudsz kezelni az NVR-ből addig úgy érzem kár ezen görcsölni.
-
gyuszos
tag
válasz
DJ. Ru$y #12691 üzenetére
Mivel részben a munkám, van itthon pár ip kamera különböző gyártóktól.
Dahua, Hikvision, Uniwiew, Uniarch, Techson.
Hik és Dahua rögzítőkönn természetesen megy minden kérdés nélkül.
A protect ebből kettőt "vesz be", azt is manuálisan hozzáadva, és azon kívül, hogy online -nak írja őket, kép az nincs.... -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
kis.zsolt #12692 üzenetére
Részletek:
Egy DS-2CD2143G0-I dóm kamerával próbálok tesztelni, kamera működött flottul, ahonnan ki lett bontva, már 2x lereseteltem, de semmi. Az Unifis kamerarendszert csak emiatt nem szeretném most leresetelni, szóval így járt.
Volt egy Network update amit nem raktam fel, azt is feltoltam, semmi változás.
Amit észrevettem, ha kapcsolgatom a 3rd party opciót az NVR-en, akkor egy ilyen hibát dob:Valószínűleg ez lesz a baja.
Advanced adoptationben pedig azt mondja, hogy hibás jelszó, amit kimásolva belép a kamera webes felületén simán.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lord.lakli #12694 üzenetére
Teljesen, sorry. Egymás mellett van a két gomb és a másik sikerült.
De válaszolok már, ha így mellément:
"Redundant WAN with failover and load balancing"
Ha adsz neki 2 WAN-t, akkor vagy failover fogja kezelni, vagy betudod rajta állítani a kapacitás elosztást, szóval ugyanúgy működik, mint minden más dual WAN-os Unifi eszköznél. -
gyuszos
tag
Hát azért ezen az 5.0.33-as kiadású protecten van még mit javítani.....
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lord.lakli #12688 üzenetére
Elérhető a Flex Mini 2.5G , az elnevezéséből "USW-Flex-2.5G-5" következtetve, lehet, hogy jön egy több portos 2.5G-s Flex is, vagy PoE-s.
-
lord.lakli
őstag
Sziasztok!
UCG-Ultra kettő WAN-t tud egyszerre kezelni? Vagy csak a második WAN backup, hogy ha az első nem menne? -
Egon
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek, közben sikerült megcsinálnom.
-
MasterMark
titán
Egy részt jó bénák, hogy azt használják VPN-nél, másrészt emiatt érdemes otthon valami nagyon mást használni. Ezért ne is a 192.168.2.x legyen hanem messzebb vagy méginkább 172.16.0.0 – 172.31.255.255 között valami random, az nehezebben fog összeakadni bármivel is. (/24 maszkot megtarthatod erre a tartományra is az egyszerűség kedvéért.)
Egyébként mindkettő jó megoldás, vagy a saját hálód írod át, vagy csinálsz egy külön VLAN-t erre.
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy az asszony nem tud bejelentkezni az itthoni hálózatból a céges VPN-re mivel ott is a 192.168.1.x tartományt használják.
Hogyan tudnám ezt korrekten megoldani? Lehet pl. olyat csinálni (UDM SE), hogy mondjuk csinálok egy vendég wifit, ami a 192.168.2.x tartományt használja?
Btw egyelőre azt sem találom, hol lehet szimplán átállítani a 192.168.1.1-et másvalamire... -
DJ. Ru$y
nagyúr
Hát ez a 2.5G és a sima Flex Mini is szerintem "vészmegoldás", ahol mondjuk 1 db UTP van kihúzva és nem lehet odahúzni még egyet, de kell még legalább 1-2 port, oda egy ilyen Flex Minit lehet letenni (mi is erre szoktuk használni legtöbb esetben), vagy otthoni használatra, ha csak kell egy pár plusz port egy UDM vagy másik eszköz mögé.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem vagyok otthon már a TP-Link cuccokban, ami hétköznapibb márka, de 30k körül van hasonló belőle, ami unmanaged, szóval annyira talán nem is vész az ára.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
2.5G Flex Mini Coming Soon
-
Friczy
senior tag
Nyilván függ a kezelt eszközök számától, nálam nyolc eszköz van (négy switch, négy AP), és bőven van hely.
df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 1.5G 0 1.5G 0% /dev
tmpfs 296M 25M 271M 9% /run
/dev/disk/by-partlabel/root 2.0G 1.2G 685M 63% /boot/firmware
/dev/loop0 571M 571M 0 100% /mnt/.rofs
/dev/disk/by-partlabel/overlay 9.3G 1.8G 7.0G 21% /mnt/.rwfs
overlayfs-root 9.3G 1.8G 7.0G 21% /
/dev/disk/by-partlabel/log 974M 136M 771M 15% /var/log
/dev/disk/by-partlabel/persistent 2.0G 134M 1.7G 8% /persistent
tmpfs 1.5G 28K 1.5G 1% /dev/shm
tmpfs 5.0M 0 5.0M 0% /run/lock
tmpfs 739M 608K 738M 1% /tmp
tmpfs 16M 8.2M 7.9M 52% /var/log/ulog
tmpfs 64M 0 64M 0% /var/opt/unifi/tmp -
rjy08
tag
UCG Ultrát néztem ki egyik helyszínre, viszont 16 GB belső eMMC tárhellyel rendelkezik.
Ha az UCK gen1 tárhelyéből indulok ki, nem lesz ez kicsit karcsú a Controller adatbázisnak? A Maxnak már 500 gigás SSD-je van, de az árban is több mint a duplája az Ultrának. -
bon
őstag
Én is a kábelezésre szavazok, mi is lekábeleztük a munkahelyemen, alapból azt javasolta a kivitelező.
-
gyuszos
tag
válasz
amargo #12666 üzenetére
Mi általában ap-ac-lr ap-t teszünk kültérre terasz alá védett helyre (ritkábban az ac-m kültérit), és rendszerint sz.punk a Symokkal (a sajátommal is itthon...)
Ahol lehet bedrótozzuk inkább.De van itthon egy Wattpilot Go 22 is, 5 méterre, egy légtérben szabad rálátással az ap-re, és mégis tök szar volt kapcsolata.
Aztán jött egy frissítés és sokkal jobb lett.De bármi mást rakunk hálózatra, legyen az a legszutyokabb kínai kütyü, (párologtató, fűtőtest, kapcsoló, hőmérő, akármi) egyikkel sincs közel sem annyi bajunk.
De simán lehet, hogy csak nincs szerencsénk....
-
cecil
aktív tag
válasz
D-LAN|FuRioN #12662 üzenetére
Wi-fi jelerősség max. Ip-t kapott a log alapján. Bár fura mert a második csatlakozástól kezdve a log az ip-nel az inverter saját belső ip-jét írja (amit az inverted ad a belépéshez a rendszerébe és ahol be lehet állítani a csatlakozást a mi hálózatunkr) nem pedig a router által kiosztott ip-t. DNS címet nem tudom kapott-e azt hol lehet megnézni ?
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ezek a tűzfalszabályok amiket felsorolnak szvsz általános kommunikációra értendőek, output chain -ben, nem gondolnám, h ezekre bejövő engedő tűzfalszabályt kéne gyártani és esetlegesen natolni. Megnézheted, hogy ezeket a site -okat eléred e belső hálóból, de szvsz nem lesz ennek akadálya. fronius kapott rendesen ip-t wifi csatlakozás után? jó a wifi jelminőség? dns címet kapott? én dns feloldási hibára gondolnék. local -ba be lehet ezekre lépni? Ilyesmi tűzfalszabályokat akkor kéne írnod, ha Te pontosan be akarnád szabályozni, hogy a klienseid kifelé a nagyvilágba mit / milyen porton és protokollon keresztül érhetnek el. Viszont általánosságban ilyet nem szoktak csinálni otthoni környezetben.
-
cecil
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Ma telepítették a napelemes rendszer Fronius Symo gen24 inverterrel. Fel is sikerült csatlakoztatni a WIFI hálózatra de a neten nem tudott kapcsolatot létrehozni a Fronius szerverrel valamiért.
UDM PRO SE van itthon. Van egy lista milyen tűzfal szabályokat kellene létrehozni ahol tud kommunikálni a megfelelő oldalakkal és milyen porton de nem igazán tudom ezeket hol és hogyan tudom beállítani... még csak most ismerkedem a Unifi rendszerrel és nem vagyok informatikus csak lelkes
-
rjy08
tag
-
bon
őstag
Enterprise Network Video Recorder (ENVR) [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Apple TV eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest