- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pazolini
senior tag
válasz
Mikisys #1243 üzenetére
Ebben a helyzetben nyilván nem fogom kihívni a fószert.
De köszi, h felhívtad a figyelmemet a hibás bekötésre.Ha már nem árulod el, hogyan kellene ezen segíteni, illetve újrakötni (megfelelő eszközök, sorrend), akkor legalább adj egy linket, ahol erről korrekt infókat kaphatok!
Köszönöm -
Pazolini
senior tag
Ez a splitter van még betéve a 3. és a 4. tv elé.Ahogy én látom, a bejövő jel meg van erősítve (+15db) egy aktív (230V) jelerősítő eszközzel (Teletronik), ami passzív visszirtányú áteresztővel van ellátva (modem miatt);
Aztán az erősített jel ketté van választva egy 1-utas leágaztatóval: egy csillapított jel (-6db) megy ki a leválasztó TAP kimenetén a modemhez (amin 120/5 Mb/s elméleti maximumos adatforgalom zajlik);
az OUT kimenete megy a tv-khez:
a tv-khez menő 2-utas leágaztatóból két csillapított jel megy (TAP-ból kijövő kábelen) 2 közeli tv-hez, míg az OUT kimeneten megy két távolihoz, egy csillapítás nélküli splitter beiktatásával.Így minden jól működik a gyakorlatban. De ha valami miatt hozzá kell nyúlnom: szakszerűség, biztonság, stabilabb vétel vagy más miatt, akkor jó lenne, ha tudnátok segíteni.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Mikisys #1240 üzenetére
Így van, azaz megy a modembe. A 3 tv-kimenetből a jelveszteség nélküli "out" van egy másik helyiségben kettéosztva, így jön ki a négy. A szerelés a helyi kábelszolgáltató műve.
Mindenképpen be akarom dobozolni, de előtte rendbe tenném.
Van ötleted, hogy érdemes belenyúlni?A modem egyébként egy kínai Thomson TMC471
-
Pazolini
senior tag
válasz
Mikisys #1236 üzenetére
Nem pont így van. Bocs, hogy nem írtam meg. Szóval a Teletronik jelerősítőbe föntről csatlakozik a lengőkábel. Alul kapja a hálózati erősítést a 230V feszt használva.
Balra fönt jön ki erősített jel, ami bemegy az adat/tv elosztóba, amiből lefelé menő megy 3 tv-hez, a balra kanyarodó meg a modemhez. A lenti 3-as elosztóból a bal oldali (out) veszteség nélkül megy tovább 2 másik tv-hez. -
Pazolini
senior tag
Sziasztok! Bocs, ha már volt. Végigkerestem és olvastam pár keresőkérdés alapján, de nem találtam választ.
Első kérdésem az, hogy a Teletronik aktív jelerősítőt hova kell bekötni, ha modem is van a rendszerben? A kiszálló szakember a házba bejövő kábel után tette közvetlenül, így az erősített jel megy tovább a modem és a 4 tv felé. Kérdés, nem járok-e jobban, ha csak a tv-jelet erősítem?
Másik. A galvanikus leválasztót közvetlenül a tv-be, vagy minél közelebb hozzá vagy akár direkt a splitter után is köthetem akár 15 méterrel (kábelhossz) a tv előtt?
Plusz egy tapasztalat a leválasztóhoz. Szépen megszűnt a földhurok, a hangfalakból hallható alapzaj. És még valami. A tv-men van jelcsökkentés beállítási lehetőség. A kép- és hanghibák kiküszöbölésére korábban be kellett kapcsolnom a csillapítást, a leválasztóhenger beiktatása után úgy lett jobb a kép, ha kikapcsoltam a csillapítást.
Nem gondoltam, hogy a leválasztó beiktatása kb. 75%-ot is dobhat a minőségen:Jelszintek (minőség - erősség)
Leválasztó nélkül
Csillapítás KI: 25-100
Csillapítás BE: 100-100Jelszintek
Leválasztóval
Csillapítás KI: 100-100
Csillapítás BE: 100-100
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest