- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
Aktív témák
-
hehehehe
tag
válasz
raszputyin #9 üzenetére
hat igen enis felek egy picit tole de csak nem lesz szar...
-
hehehehe
tag
válasz
raszputyin #7 üzenetére
hat kossz a kimerito valaszt sokmindent megvalaszoltal vele es lehet igazad van es maradok az acernel.amugy nem lesz ez olyan draga.most hollandiaban lakom es itt joval olcsobbak a notebookok...meg ugy altalaban az osszes hardver
najo azok nem joval de olcsobbak...ez a notebook pl itt bruttoban annyi mint itthon nettoban
nyugi nem jaccom annyit nem vagyok full kocka csak neha azer jolesik vegigtolni egyegy jatekot -
raszputyin
senior tag
nekem nem tisztem átrakni, ezért itt írok... egyébként tényleg hamarabb kapsz ott választ. azért is jó, mert ha picit visszaolvasol, hasznos infókat fedezhetsz föl
> menyivel lassabb ez az intel proci
(32 biten) ő a gyorsabb. Az L2 cache sokkal ügyesebben van megszervezve a Pentium M-ben, mint a Turionban, nem mellékesen több is van, ez bőven kitesz 100-200 MHz-nyi eltérést átlagban. Az SSE3 sztem nem jó semmire. Hogy a 64 bit mikortól lesz jó valamire Windows alatt is, az a jövő zenéje, mert csakis a Microsoft-on múlik -- ami egyelőre nem törődött az egésszel, de ha elkezd piacot veszíteni emiatt, hetek alatt pótolhatja. Linuxban talán 20-30% sebességelőnyt hoz a 64 bit.
szerk.: notebook-ban nem annyira érdemes a CPU-t méricskélni, mert tipikusan nem ő a leggyengébb láncszem, pedig hardverkonfigra igaz, hogy a lánc pont annyira erős...
Programozásra ált. elég jóval kevesebb is, játékra pedig mindig több kell majd, mint amit most megvehetsz... tudod...
Ami lassú és kevés az az 512M 400-as ddr2 (azonos órajelen a ddr-nél lassabb). Jobb lenne ebbe a klasszisba 2x512M 533-as sztem. A 6800go kapcsán (is) sztem gondold meg még egyszer... ez az egység jóval többet fogyaszt és melegít (-> ventillátor süvít, gyors amortizáció, wincsi lerobbanásának kockázata nő), mint az összes többi együtt! Biztos kell ilyen a mobil gépedbe? :-S
Az X700 gyengébb és tudtommal kevésbé forró, de sztem a legjobb, ha inkább asztalin, esetleg céleszközön (PS) tolod a játékokat! Ugyanennyi dohányért kétmagos Athlon64-es rendszert bírsz csinálni SLI-vel és RAID 0-val, vagy akár egy tisztességes asztalit ÉS egy könnyű notebook-ot, ami a játékon kívül mindenre alkalmas... Tudom, hogy nem illik itt ilyet, de szvsz a legjobb az, ha egyáltalán nem is játszol teljes képernyős játékot :-P több időd lesz élni! Saját tapasztalat!
[Szerkesztve] -
Most vettem át az 5024-em. Semmi nem kellene helyette.
-
hehehehe
tag
jo mostmar megvan nyitva tokmindegy hogy korrekt vagy sem a megkozelitesem nemtudok rajta valtoztatni.ha itthagyom ez atmasolom a milyennotebookot vegyekbe akkor tenyleg total feleslegesen nyitottam uj topicot...
-
hehehehe
tag
talan igazad van..gyors valaszt szeretnek ezert inditottam uj topicot.remeltem igy elobb valaszt kapok a kerdesemre.
-
dat
senior tag
Talán a ''Milyen notebookot vegyek'' topicba kellene az ilyesmit.
-
hehehehe
tag
ket laptop kozul kene valasztanom es erdekelne a velemenyetek.szoval a ket laptop:
ACER 5024 WLMI:
turion ML34es proci(1.8ghz) 512 333as ddr X700 128 megaval 15.4'' widescreen(contrast 750:1) 80 giga vinyo.
a masik egy Fujitsu-siemens AMILO M-3438G:
centrino 1.73ghz 512 400as ddr II 6800 Go 256 megaval 17'' kijelzo ezis widescreen(contrast 400:1) es 60 giga vinyo.
a ketto kozott arban 215 euro kulonbseg van(~53000Ft)
er e ennyivel tobbet a masodik noti.mivel eleg sokaig szeretnem meg hasznalni felmerult bennem hogy menyivel lassabb ez az intel proci?nem tamogatja sem a 64bitet es ha jol tudom SSE3 sincs benne...mennyire lesz ez nekem fontos kesobb ha monnyuk programozasra meg jatekra hasznalom?
ja es a kijelzonel nagyon ereztheto vajon a kulonbseg a ket contrast arany kozott?
ebben szeretnem a segitsegeteket kerni.elore is thx
[Szerkesztve]
Aktív témák
- SQL kérdések
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Erős Gamer PC - I7 / RTX 3080 Ti / 32GB RAM
- Intel i5 8600K / Gigabyte Z370 / Deepcool l120t vízhűtés
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest