Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
félig-meddig egyet tudok érteni veled, mint koca programozó. a programozás fejlett absztrakciós készséget kíván, ha valakiben ez nincs meg, akkor úgyse fogja megérteni, hasonlóan a matematikához.
de:
a fórumban elhangzó definiciók (ha lehet őket így nevezni) 99%-a pontatlan, hiányos és sok esetben félrevezető. - a fórumban segíteni próbáló emberek úgy próbálják elmagyarázni a dolgokat, hogy az illető értse. sokszor a kézzel-lábbal magyarázat célravezetőbb, mint a hajszálpontos definíció. másrészt bárki írhat butaságot/pontatlanságot, szerintem senki nem sértődik meg, ha egy nála okosabb ember kijavítja a hibáit.
Ha valaki elolvas egy szakkönyvet vagy egy (lektorált!) egyetemi jegyzetet és abból nem tudja felfogni ezeket az alapvető dolgokat, az hagyja abba. - nem tudom, olvastál-e egyetemi programozás jegyzetet, hozzászólásból úgy tűnik, hogy igen. nos, akkor ellenpéldaként megmutatnám az 1ik első éves tárgyunkból a ciklus definícióját. [link] . (igen, elte progmat, fóthizmus). nos, ha illető fórumtag nem érti a ciklusokat és odahányom ezt, akkor fél kezemet rá, hogy továbbra sem fogja érteni. sőt, szerintem ezt csak akkor lehet megérteni, ha már írtál néhány működő ciklust és tudod, hogy működik. pedig ez egy teljesen korrekt definíció, ebbe nem lehet belekötni, viszont nem fog segíteni senkinek.
nekem is kézzel-lábbal magyarázták annak idején az alapfogalmakat, próbálgattam, megértettem. ha valakinek van érzéke hozzá, akkor ez a helyes irány szerintem. (más kérdés, hogy néhány emberből innen ez -no offense- szerintem hiányzik. nem nagyképűségből, mert az én ismereteim is sokszor hiányosak, ugyanakkor az alapfogalmakkal sosem voltak gondjaim). -
N!tRo
tag
Mondok neked a szakirodalommal kapcsolatban valamit.
Életembe egyetlen egy szakirodalmat sem olvastam el, maximum a Pascal súgóját.
És nosza, idén április 19-20-21-én fehérváron megrendezett ORSZÁGOS szakmai tanulmányi verseny döntőjén informatika alapismeretek tantárgyból (pascal + access + elmélet + szóbeli) 6. helyezést értem el, ahol a gyakorlati programozáson (gép előtt pascal) hibátlan dolgozatot adtam be.
A szóbeli nem érdekes

Szóval nem feltétlen szükséges a szakkönyv, ha van időd és kedved a dologhoz, akkor programforrásokból, súgóból, jegyzetekből és mások segítségéből is meg lehet tanulni.
SZERINTEM.
Nem kötözködni akarok, félre ne érts
Jah és dicsekedni sem. 
-
Wizardmon
csendes tag
Tudom hogy rám céloztál, semmi baj
Én nem mondtam, hogy programozni egyszerű, de olyan ember vagyok, aki mindent egyszerre akar, meg minél előbb. A szakkönyvek / tankönyvek meg már folyamatban vannak, addig meg gondoltam elnézek ide és felvilágosítást kérek az eddig olvasottakról 
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- Windows 11
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- HP nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Jah és dicsekedni sem.
Én nem mondtam, hogy programozni egyszerű, de olyan ember vagyok, aki mindent egyszerre akar, meg minél előbb. A szakkönyvek / tankönyvek meg már folyamatban vannak, addig meg gondoltam elnézek ide és felvilágosítást kérek az eddig olvasottakról