- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Forrmell.enn
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Aktív témák
-
inkab
aktív tag
Megvan már. letöltöttem. Már teszteltem is. 12x200 = 2400Mhz@1.75V a kis 2500+ Bartonnak a vége. :)) Még megyek majd lejjebb a fesszel, hátha bírja alacsonyabb feszen is. 2500Mhz-en már csak 1,8725-en megy, akkora fesztől meg már parázok. :Y
Neked BluEyes, bocs hogy élek! És relax!
Peace -
Gambit
őstag
válasz
Vadászmenyét #44 üzenetére
Először is nem barmolta szét senki ezt a topicot, teljesen feleslegesen nyílt. Már rég törölni kellett volna. A tapasztalataidat szerintem nyugodtan tartsd meg magadnak, vagy gyűjtögessél még hozzá, és majd utána oszd szét az észt! Bár előbb tanulj meg rendesen írni! Kicsit a stilisztikára is gyúrhatsz. (''Rá mernék fogadni...'') LOL!!
Ja, és szerintem neked egy gyík avatár állna jól, szvsz jó úton halatsz a cserélgetéssel.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Bocs, hogy beleugatok, de ez tényleg durva! Egyedül netezel, vagy a nagyi segít? Bármelyik keresőbe beírod, hogy ''prime95'' oszt az első találat a mersenne.org lesz, onnan letöltöd az oprendszerednek megfelelőt, oszt felrakod, indítod. Ha valami nem tiszta, fórum kereső, elolvasod, tesztelsz, megnyugszol. Én is. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
L|zsidoboz #38 üzenetére
Nézd már meg, én nem azért ajánlom, mert az van nekem, hanem csupán azért mert tapazstalataim szerint tökéletesen tunningolható. Gtaulűlok ezzel megint szétbarmoltad a topicok. Ha ne mtudsz értelmeset mondani akkor inkább ne irj semmit.
[szerk] Gambit te is ugyanolyan vagy. Rá mernék fogadni, hogy valamelyik írni fog erre a szövegemre megint valami okosságot:). Már várom...
[Szerkesztve] -
stoorm
tag
Megint egy remek topic, ami személyeskedésbe fullad...
GRATULÁLOK! :((( -
Gambit
őstag
válasz
L|zsidoboz #39 üzenetére
Igyexem mindig az igazság oldalára állni. :P
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
Vadászmenyét #36 üzenetére
Szerintem te is amatőr vagy, csakúgy mint én!!!
Ebben szerintem egyet érthetünk, de:
-én jóindulatból írtam neked, hogy ne szidd a másikat!!!:B
-Én durva voltam???:f
Akkor sorry:))
DE:
Ne beszélj rá valakit a barton 2500+-ra csak azért, mert neked az van.
Attól más még lehet jobb. A 2500+ valóban jól tuningolható amúgy, én is ajánlom, de nem azért, mert nekem az van!!! Ez nem indok, nem érv!
Mert bizony van jobb a 2500+-nál!!! -
Gambit
őstag
válasz
Vadászmenyét #36 üzenetére
Ez volt neked durváskodás??? Te nagyon mimóza gyerek lehetsz... Mellesleg tényleg nem kéne pont neked lámázni másokat szerintem. :U
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
L|zsidoboz #33 üzenetére
Csak anyit uzsidoboz, hogy én csak bartont szeretem és az én szemszögemből akkor is az jól tunningolható már ha ez nem is igaz. Sajnálom nekem az van és tökéletesen beválik. (amugy nem kell durváskodni Gambit szépszóra is megértem)
-
Gambit
őstag
válasz
Vadászmenyét #34 üzenetére
Ebből véletlenül sem derül ki?? ''L|zsidoboz válasza Vadászmenyét (#32) üzenetére''
[Szerkesztve] -
Vadászmenyét
aktív tag
Ez kinek szólt uzsi?:U
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
Vadászmenyét #32 üzenetére
Szerintem te se tartsd magad akkora tuningkirálynak, mert nem hitted el a nálad okosabb embereknek, hogy thorton jobb mint barton...
Amúgy ennek a topicnak tényleg nincs értelme!
[Szerkesztve] -
Vadászmenyét
aktív tag
Én is pont erről beszéltem az előző hozzászolásomban.
-
válasz
Vadászmenyét #14 üzenetére
Az előtted szóloknak is mondom, az Nvidia System utility is, meg még megannyi kis progival lehet húzni a gépet...
-
szelljo
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat!
Csak annyit még!''a baszik írni'' kissé durva !okos vagy valószínűleg,de azért remélem nincs csőlátásod és a gépeden kívűl mást is látsz, monjuk az életet!
Köszönet mindenkinek. -
c41r0^
őstag
légy találékonyabb...pl. Google kereső?
beírod, hogy Prime95 download, és kidob ezer oldalt...
A programon belül a Options/Torture tesztet kell választanod, és nézni, hogy hibázik-e a proci (ez 100%on fogja hajtani, így valszleg kibukik a hiba, ha nem stabil).
a ''jó procit'' nem arra értettem, hogy ''2.8as barton és jó drága'', hanem azt, hogy sok tuningpotenciál rejlik benne, mert ez minden procinál egyedi tulajdonság (pl. lehet, hogy ha egy másik 2.8as bartont raknak a gépedbe, azt csak nagyon kevés mhz-el többen tudnád csak járatni, akármennyi feszt adsz neki...)
Pl. 12,5*190 órajel az már nagyon jó teljesítmény... -
*Tom
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat, az a baj h. ujonc vagyok és sokat kérdezek:)
Mi az a prime95? Értem a feszt akkor tehetem 1.8 addig nem lesz gáz ?
honnan tuom leszedni?
Amúgy a procim: 2.8/ barton 333 dob. 3év garis....jó drága is vot pedig 2 hónapja vettem akkor volt 34ezer kb....
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
akkor egy nagyon jó procid van, ha alapfeszen (1.6V) elmegy 2333 MHZen!
azért kell nagyobb fesz, mert nagyobb az áramfelvétel-igénye a procinak, ha magasabb órajelen járatod. Mondom, meg kéne próbálni kis lépésekben emelni a procifeszt+Prime95-tel tesztelni Win alatt, hogy a számításokat jól végzi-e el (nem hibázik).
Ha nem hibázik egy óra folyamatos teszt alatt, akkor azt lehet mondani, hogy az adott órajelen és adott fesz mellett a proci stabilan működik.
1.8Vig nem lehet baj, a hűtőd bírni fogja, ha most 40 fokos csak a proci -
*Tom
csendes tag
Az everest nevű programon néztem a cpu hömérsékletét, a diodáét kell nézni???
A core feszültség auto, az az a legalján van ami 1,6v asszem...ha megemelem a feszt miben lesz jobb???? -
*Tom
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, igen akkor valszinüleg szorzó lockos...
Bár az nem tudom hogy mi értelme van emelni a core-t, ?
felteszem 2500 körülire de nem+jelenik meg hanem rendes fizikai Mhz, és az everest nevű programban gyorsabban ir/olvassa a memoriát, csak néha ujraindul ezért levan 2333 mhz re nyomva, lehet coret kellene emelnem? Mert az automatan van....bár a gyári hütö nem számit jónak, ha 2333 megy akkor 3-4 óra után 38-40 fok körül van, elméletileg 60fokig nincs gáz, igaz ez??? -
c41r0^
őstag
valszleg szorzólockos a proci, azért nem lehet elállítani 12.5ről (nem indul a lap, ha elállítod)
FSB-t tudod növelni (jobb, mintha szorzót emelnél, memó sávszél kihasználás maitt), és adhatsz +feszt a procinak, memóidőzítést is vedd figyelembe.
nagyon egyszerű a dolog(főleg, hogy rengeteg topik van, a kezdők is tudják olvsni), nem is értem, miért ilyen sok a kérdés ilyen téren...
próbálgatni kell, a cucc csak a túlfeszültség hatására (melegedés) halhat meg (elvileg), az oprendszer viszont megadhatja magát... -
*Tom
csendes tag
CSó all!!
Szeretném húzni a 2,8 amd xp-met, 12,5 a szorzó és 166 az fsb igy kapom a 2080 körüli értéket mely @2.8. Csakhogy 1ik ismerösöm aztmondta, h a szorzóhoz ne nyuljak csak az fsb-t huzzam mer nem fog elindulni, igy is van ugyanis hiába emelem a szorzot akkor rögtön lehal....
Haviszont az fsb-t huzom akkor megy szép lassan előre, csak nem ismeri fel a 3.2-es órjelet mely hivatalosan 200X11=2200 nekem elméletileg 176x12,5=2200 csak az a baj hogy a 175 után nincs, csak 177 arra pedig a 2,8 dobja be 180 as fsbn pedig 2300 megy amit 2333 mertem huzni. az milyen dimenzió? Van értelme tolni vagy nem lesz gyorsabb ugy se? 2,8ból tudnék csinálni 3,2 vhogy? Vagy felesleges az a 120mhz(2,8@2080, 3,2@2200)? Az alaplapom asus a7n8x/x 400nforce2....
Előre is köszönöm a segitséget... -
_Volkovy_
nagyúr
Azért ez nemsemmi..
Megvan a gyereknek a 3000+,FX5700,NForce2,és rögtön szét akarja b@szni tuninggal.(miért baxxa szét?mert fogalma sincs róla) -
Flashy
veterán
válasz
Vadászmenyét #14 üzenetére
teljesen igazad van, én már meg se próbáltam valahogy azt sugallni hogy ez már az n+1-edik kezdőtuning topik, mindenki tojik rá és az n+1-edik is ''meg fog telni''...
-
Vadászmenyét
aktív tag
Ha jól tudom annyi topic foglalkozik ezzel a témával mint a fene! És esetleg a googlet kéne használni. Amugy ha ennyire nem értesz hozzá, hogy aszt hiszed progival kel tunningolni akkor inkább még pár hónaot olvasgass ebben a témában mert nekem az a sejtésem, hogy ennyi tudással a configod nem lesz valami hosszú életű. Ennyi by Menyus.
-
aDM|RaL^
őstag
egyre jobb topicok... na meg ez a cím... a progival húzás meg blabla:) tiszta jó.
-
c41r0^
őstag
FSB-t tolhatod 200-ig, akkor sem a memóriák miatt fog fagyni a rendszer, hiszen ddr 400-as ramok, tehát cl 3-3-3-8on tutira bírniuk kell ezen időzítést.
Ami itt a fagyást okozhatja, az a proci - emelj egy kis feszültséget, lépésenként, de 1.85 V felé ne menj.
Milyen szorzó/fsb van most beállítva? -
Flashy
veterán
igen, most van itt az ideje hogy az időzítésekkel elkezdj játszani. a CAS lemehet 2.5-re mindenképp, memóriától függően 2.0-ra is, a 8 meg 7-re szinte biztosan. minden változtatás után memtest-et futtass jópár percig, nehogy az instabil memó elcsessze a windowsodat. de amúgy sokkal feljebb már nem fognak menni az értékek szerintem, max ha az fsb-t felrakod 200-ra.
amúgy ha fontos a stabilitás és csak ''szerinted'' kevés akkor minek húzni? megérezni soha a büdös életbe nem fogod hogy 2300 vagy 2500 a ram olvasás. ha meg nem másokat akarsz legyőzni akkor kit érdekelnek a számok? gondolom Windowst használsz, annak aztán tökmindegy, simán kompenzál a hülyeségével bármilyen hardvert :) -
esar
tag
hello!
Szerintem még lehet gyorsítani rajta,jó pár helyen láttam már itt a fórumban is.Most nem emlékszem melyik totyikban(valami nf7-es). Nézelődj :) -
szelljo
csendes tag
Üdv. mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni,ABIT NF7-S,AMD2800+,ATI Radeon 9600 Pro,2x 256 PC3200/400MHz,gépet lassúnak találom,Aida:olvasás:2314, Írás:919.Ennyit tud ez a gép de szerintem ez kevés.Ha húzom a procit, megy vele a ram is és fagyi köv. szigorúan.Nem az a célom, hogy ez a gép verjen mindenkit,hanem, hogy stabil,megbízható de gyorsabb legyen!A mostani bios beáll.8 3 3 3.0
Van remény, hogy beállítással gyorsabb lesz vagy ennyi és kész???
Köszönöm a válaszokat/ha lehet szájba rágosan mert tudatlan vagyok!
Hi. -
mayerlaci
senior tag
i
-
www.overclockers.com
-
c41r0^
őstag
5300 fordulat, az egy dolog, mert nem csak attól függ egy hűtó teljesítménye, hanem az összetevőiból (pl. rézmag+aluborda, légszállítás)...márka és típus kéne, akkor meg lehetne mondani, mi a proci feszültséghatára, persze ez a hőmérsékletből is kiolvasható...
de tényleg olvasgass, annyi topik van... -
mayerlaci
senior tag
A konfig Nforce2 chaitec znjl4 384mb-ram GeForce fx 5700ultra.hűtés 5300 fordulat.
-
lol
senior tag
olvassgass: ->[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=35&swhat=amd%20tuning&show=AND&ssep=&sid=[/L] vagy -> [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=92[/L] amugy nem lehet tudni hogy meddig tudod húzni, minden procinál más és más, persze függ a hűtéstől meg a konfigodtól is...
-
c41r0^
őstag
procihúzással kapcsolatban annyi, de annyi topic van, hogy hihetetlen...
miért nem használod a PH! keresőt?
amúgy nem kell program, a BIOS-ban állítod be a megfelelő szorzó(márha nem lockos a proci) és FSB értéket, feszültség értéket...
szerk: vcore-t 1.85-ig emelheted, ha nem stabil a proci egy adott órajelen, de 1,75felett csak jó léghűtéssel tedd
[Szerkesztve] -
mayerlaci
senior tag
Hello.Azt szeretném kérdezni hogy milyen programmal lehet huzni és meddig egy amd 3000+-os procit.Előre is kösz.:F
Mayer Laci
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest