Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Androidos tablet topic
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
piroskek1
csendes tag
Nem a processzor adta meg magát azon a frekvencián az tuti.
A memóriát visszább kell osztani a BIOS-ban.Sajnos nem ismerem a biosod, de ha kicsit értesz hozzá megtaláod.Szerintem ha már ezt megcsinálod máris tovább jutsz.
Amugy meg ne a szorzót emeld szerintem hanem az fsb-t 10-esével kb próbálkozhatsz. -
piroskek1
csendes tag
Aham . Értem. Kössz hogy ennyit foglalkozol az ügyemmel ;)
Sajnos multimetrem nincs, nem tudom megmérni mi a valós feszültség, de egy dologra rájöttem ismét. A cpu-z meg a AI booster teljesen más feszültségeket mér.
Itt látszanak a képen a feszültségek meg a magtipus meg minden.Azt hiszem pont olyan amire azt modtad, hogy nem nagyon tuningolható.
Megkinltam a biosból allitható legnagyobb feszültséggel 1,5725 (ha jól emlékszem) , akkor beindult 2700 MHz-n is, de az othos elinditásakor már kapcsolt is ki.PCI- beallitottam 100-ra (elötte auton volt), sata allitast viszont nem találtam sehol.
Most jó hideg van a szobában igy egyszer sem a tulmelegedés miatt kapcsolt ki, hanem mert nem birta azt a frekvenciát szerintem.A memória vissza van osztva mert elég gagyi (kingmax), de 1000MHz-en elmentek azért. De mint irtam, a memória nem nagyon érdekel, 700-1000 MHz között elégedett vagyok vele. Annak egyébként mennyi feszt. lehet adni kb.? Mert most az is auton van.
Ha jól gondolom akkor ennek (proci) ennyi a vége ugye ?
-
piroskek1
csendes tag
Csak kiprónáltam mennyire birom emelni.
Még most csak próbálkozok mi mennyit bir, meg hogy járok jobban.
Szerintem sz@r a tápom (codegen), mert össze vissza ugárl a processzorfelszültség is.
Pl. beállitok 1.425-öt akkor megy 1.47-1.49 között.1,45-ös beallitásnál meg 1,49-1,51-ig ugrál.
Attól többet meg hiába adok neki annyi marad.2600-ra huzva már megadja magát a hütés, mert ujraindulgtat a gép , pedgi nem is gyári hütöm van...
Most kezdtem ezt a tuning dolgot még csak, persze elötte utánaolvastam valamennyit.
3,1 G ... de jo lenne nekem isPróbálkozok még, és ha kérdés lesz majd felteszem ;)
-
piroskek1
csendes tag
Nekem ADM-hez van AI booster a neve. Azzal tudok feszt allitani is.
Nekem is lenne egy kérdésem.
A ramokat visszaosztom a legkisebbre, a hypertransportot is, meg a szorzót is. Mégsem tudok csak kb olyan 300FSB-t elérni.
Ha feljebb veszem be sem indul a gép.
Ez valami proci limit szerü ?
Vagy kellene még valam mást is állitani ? -
piroskek1
csendes tag
Aha értem, köszönöm.
-
piroskek1
csendes tag
Aha igen azt látom hogy hogy változik a hypertransport orajaele meg a memóriák orajele ezek hatására. A emóriám sz@r , de kicsit lehet huzni. Nem is érdekel különösebben a memória tuning.Magasabb fsb-nél viszább osztom. Ha csak a processzor orajelét nézzük akkor viszont mindegy hogy jön ki pl a 2600 MHz ?
-
piroskek1
csendes tag
Helló !
Proc. tuningnál melyik a jobb ?
-Magasabb fsb kisebb szorzó ?Vagy teljesen mindegy csak a MHz számit ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Elemlámpa, zseblámpa
- Félórányi videón a 007 First Light
- IFA 2025: Újdonságok a Cudynál
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Huawei P30 128GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest