- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Legyártotta az első wafert a TSMC arizonai gyára az NVIDIA számára
- Mini-ITX
- Bemutatkoztak az Arctic P Pro Reverse sorozatú, "tükrözött" légkavarói
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Sajátos kábelmenedzsmenttel jöttek a belépőszintre a Lian Li tápjai
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokadv
csendes tag
válasz
piroskek1 #3767 üzenetére
Úgy tudom pont az a lényege a BE prociknak, hogy a proci szorzóját lehet emelni, így a memória, és az NB nem fog változni így nem kell visszaosztogatni. Vagy nem jól tudom? Egyébként 2.7 GHz-en sem stabil csak 2.6-on. Akkor elképzelhető hogy a HT-refet kell állítanom 200-ról felfelé és közben visszaosztani a memóriát meg az NB-t? Tovább mutat ez mint a szorzó emelése?
-
kts88
aktív tag
válasz
piroskek1 #3756 üzenetére
A processzor feszültségét az alaplap állítja elő. Az hogy ugrál két eset miat léphet fel.
1: tényleg nem adja le rendesen a feszültséget az alaplap, ez ellen nem lehet tenni.
2: nem pontos az alaplap érzékelője (nekem is ilyen), meg lehet mérni multival
Amúgy amit írtál fesztartományt az még a bőven jó kategória. Csak egy kicsit túlfeszeli.
Írd le pontosan milyen processzorod van, milyen mag, magrevízió, ram típusa. Ha jól tudom, akkor az F2-es windsor magok nem is mennek többet.
A tápproblémára pedig annyit, hogy vedd ki a vidkaridat és rakj a helyébe egy régi 1-2megás S3 triót. Ha jól látom 4850-esed van ami viszonylag sokat fogyaszt (105W a tdp-je)
Illetve nem írtad, hogy fixáltad-e a pcie (100Mhz), sata(33Mhz) órajeleket, mert ha nincs fixálva lehet az is az ok.
Sok sikert! -
kts88
aktív tag
válasz
piroskek1 #3753 üzenetére
Nekem 296Mhz-nél adja fel a harcot, valószínüleg az alaplapnak van vége. De a szozót minek csökkenteted? A fenti hozzászólásomban leírtam, hogy AMD procinál szorzót csökkenteni nem szabad. Maximális szorzóval nézd meg, hogy mit bír.
Egyébként nekem a 4000+ X2-es procim ekkora ht clock-al már 3,1Ghz-n megy. Tehát ez a sebesseég már elég egy komolyabb proci tuninghoz is. -
kts88
aktív tag
válasz
piroskek1 #3736 üzenetére
Mivel látom neked amd géped van ezért csak és kizárólag a proci órajele számít. Ha ehez mégjobban vissza kell osztani a ramokat akkor is megéri, mert jobban meghajtja a magasabb órajelő processzor. Amd gépnél nincs olyan, hogy szinkronban megy a ram az fsb-vel, mert nincs is fsb.
-
lipi67
nagyúr
válasz
piroskek1 #3734 üzenetére
Elvileg nagyobb FSB-n jobb,de ha a ramokat visszaosztva már csak 60MHz-cel jobban tudod járatni egy nagyobb szorzó/kisebb FSB-n..akkor gyorsabb a SuperPI szerint.(2xxx topik)
kulerr: Kalandozgatunk,s az everest eredmények meg nem jönnek?
Krammerka meghótta magát
asszem ma kap 1,8V-ot a 6750-es igy búcsúképpen
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Legyártotta az első wafert a TSMC arizonai gyára az NVIDIA számára
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- LTE frekvenciák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mini-ITX
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 Pro 16 Gamer notebook - i7 13700HX 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest