Hirdetés
- IFA 2025: Belépőszintű Wi-Fi 7 router az Acer kínálatában
- IFA 2025: Frissíti Nitro termékeit az Acer
- IFA 2025: Bemutatkoztak az Acer legújabb, Iconia sorozatú táblagépei
- IFA 2025: Acer monitorok triumvirátusa jött a német fővárosba
- Elsőként veti be DRAM lapkák gyártásához a High-NA EUV-t az SK Hynix
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokadv
csendes tag
válasz
piroskek1 #3767 üzenetére
Úgy tudom pont az a lényege a BE prociknak, hogy a proci szorzóját lehet emelni, így a memória, és az NB nem fog változni így nem kell visszaosztogatni. Vagy nem jól tudom? Egyébként 2.7 GHz-en sem stabil csak 2.6-on. Akkor elképzelhető hogy a HT-refet kell állítanom 200-ról felfelé és közben visszaosztani a memóriát meg az NB-t? Tovább mutat ez mint a szorzó emelése?
-
kts88
aktív tag
válasz
piroskek1 #3756 üzenetére
A processzor feszültségét az alaplap állítja elő. Az hogy ugrál két eset miat léphet fel.
1: tényleg nem adja le rendesen a feszültséget az alaplap, ez ellen nem lehet tenni.
2: nem pontos az alaplap érzékelője (nekem is ilyen), meg lehet mérni multival
Amúgy amit írtál fesztartományt az még a bőven jó kategória. Csak egy kicsit túlfeszeli.
Írd le pontosan milyen processzorod van, milyen mag, magrevízió, ram típusa. Ha jól tudom, akkor az F2-es windsor magok nem is mennek többet.
A tápproblémára pedig annyit, hogy vedd ki a vidkaridat és rakj a helyébe egy régi 1-2megás S3 triót. Ha jól látom 4850-esed van ami viszonylag sokat fogyaszt (105W a tdp-je)
Illetve nem írtad, hogy fixáltad-e a pcie (100Mhz), sata(33Mhz) órajeleket, mert ha nincs fixálva lehet az is az ok.
Sok sikert! -
kts88
aktív tag
válasz
piroskek1 #3753 üzenetére
Nekem 296Mhz-nél adja fel a harcot, valószínüleg az alaplapnak van vége. De a szozót minek csökkenteted? A fenti hozzászólásomban leírtam, hogy AMD procinál szorzót csökkenteni nem szabad. Maximális szorzóval nézd meg, hogy mit bír.
Egyébként nekem a 4000+ X2-es procim ekkora ht clock-al már 3,1Ghz-n megy. Tehát ez a sebesseég már elég egy komolyabb proci tuninghoz is. -
kts88
aktív tag
válasz
piroskek1 #3736 üzenetére
Mivel látom neked amd géped van ezért csak és kizárólag a proci órajele számít. Ha ehez mégjobban vissza kell osztani a ramokat akkor is megéri, mert jobban meghajtja a magasabb órajelő processzor. Amd gépnél nincs olyan, hogy szinkronban megy a ram az fsb-vel, mert nincs is fsb.
-
lipi67
nagyúr
válasz
piroskek1 #3734 üzenetére
Elvileg nagyobb FSB-n jobb,de ha a ramokat visszaosztva már csak 60MHz-cel jobban tudod járatni egy nagyobb szorzó/kisebb FSB-n..akkor gyorsabb a SuperPI szerint.(2xxx topik)
kulerr: Kalandozgatunk,s az everest eredmények meg nem jönnek?
Krammerka meghótta magát
asszem ma kap 1,8V-ot a 6750-es igy búcsúképpen
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest