- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Teasüti #15435 üzenetére
IBT a legdurvább prociteszter...
az 1.4V meg termeli a hőt rendesen...erről beszéltem. nem vagy stabil egyáltalán...
vedd le a ház oldalát, meg vissza a procifeszt. én egyik procimat sem hajtottam 1.35Vnál feljebb nyáron/tavasszal. nembírja a levegő lehűteni...ilyenkor ez van.
télen lehet, h elszaladgált neked 20°Cos szobában a cucc, de jön a meleg, és a télen stabilnak mondott cuccok, lassan kezdenek instabillá válni.
kompromisszumot kell kötni. kisebb fesz és kisebb orajel, h tovább éljen a proci
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Teasüti #15432 üzenetére
tedd disabledre. 1.3V felett nem ajánlott.
IBT procit tesztel. ha ott hiba van, akkor a proci a ludas. ramot az nemtesztel, de nyilván igénybeveszi.
de, hogy ne legyen átfedés...ha IBTvel tesztelsz, ramot állítsd vissza alapra, vagy alá, ha memtesttel, akkor procit vedd vissza alapra. és így ki van zárva az átfedés teljesen.
akkor az biza procihiba lesz, de azért tesztelj ugy, ahogy írtam
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Teasüti #15429 üzenetére
LLC : load line calibration. nemtom lapod tudja e.
cpu PLL voltage (ezt nemtom micsoda, csak olvastam, h jó, ha manuális - én minimumon hagytam, 1,5V - így helyes.
Windows féle Memory diag tool az nem elég pontos? Muszáj lesz beszereznem egy példányt ebből a memtest-ből... - inkább memtest. letöltöd, tesztelsz
A két eljárás totál el van választva egymástól? Nincs átfedés egyáltalán, ami bizonytalanná tehetné a végkövetkeztetést? Proci vagy ram hiba? - ezt mire érted?
Ha kiderülne, h mégiscsak a proci hibázna, akkor az mitől lehet? Hogy fél évig beton stabil volt, most meg hibázna hírtelen? - ha a proci lenne, akkor vszínű, h az előző tulaj okozta degradácio most jön elő, a viszonylag általad használt magas fesz és orajel miatt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Teasüti #15396 üzenetére
45nm inteleknek 1.45V a max adhato fesz, amivel még stabilan, degradáció nélkül működőképes marad a mindennapokban, persze ha bírja hűteni az ember(látom nálad ez nem gond
)... az, h az előző tulaj mennyin hajthatta és nála esetleg degradálodott e, azt csak ő tudhatja. a tag, akivel meg beszéltél, még kicsit olvasgasson
LLC be volt e kapcsolva a lapon?
És a lényeg, h most nem jelez hibát sem a prime95 (azt hittem mivel ez használ ramot is, ezért rendben van a dolog), se pedig a dosos "windows memory diag. tool".
- prime 95 small FFT procit tesztel, blend teszt pedig teljes rendszert, beleértve a ramokat is.
ramra meg ajánlom a memtestet...akár a bootCDs, akár a win aloli tesztelést.
procira eressz rá egy IBTt(max stress és mondjuk legyen 15-20kör), ha hiba van ez tutira kidobja...és persze ne alapon...ugy, ahogy használnád.
VGAra meg azt tudom mondani, h a HD5xxx széria szoftveresen még nem teljesen kiforrott...bár már jo 1 honapja nem olvastam a témában. javaslom pakold fel hozzá a legujabb drivert.
és akkor memtest és IBT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzol Screenshot
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest