Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Pontosan nem tudom megmondani, milyen menü alatt bújnak meg nálad a beállítások a Biosban, de az alapokat megpróbálom elmondani:
A proci rendelkezik egy értékkel, melynek fsb (front side bus) a neve. Ezenkívül, van egy szorzó, mely ezt az értéket szorozza fel. Pl:
Az fsb 400 Mhz, a szorzó 9. A kapott érték: 3600 Mhz. Magyarul ezen az értéken jár a processzor. Minden procinak van azonban egy határértéke, aminél többet nem tudsz kicsikarni (hisz akkor mindenki 5000 Mhz-en járatná a cumót, nemde?). Ezt az értéket kissé ki lehet nyújtani a feszültség emelésével, de ott már azért tudni kell, mit is csinálsz, mert jön a füst. Szóval most maradunk az alapfesznél.
A te procid alapesetben így néz ki:
Fsb 200 Mhz, a szorzó 11, magyarul jelenleg 2200 Mhz-en megy. Belövöd a 400-as fsb-t. Ekkor a szorzót le kell csökkentened, mert ha 11-en marad, az kissé sok lenne (4400 Mhz) Nem tudom, mennyi ennek a procinak a legalacsonyabb szorzója, de szerintem 7 vagy 8 lehet. Állítsd be 7-re, így kapod a 2800Mhz-es értéket. Ez jónak tűnik (feltéve, ha van ilyen alacsony szorzó, de ezt a biosban látni fogod).Ha ez megvan, beállítod a memória szorzóját 2-re. Ezáltal: fsb * 2=800 Mhz. Ez lesz a memóriád frekvenciája. Ha minden okés, újraindítás után a fenti értékek fogadnak (proci 2800 Mhz, memó 800 Mhz).
Ezt szerintem vinnie kell a procinak, a memória pedig nem kérdés, mert az a gyári értéken megy. Ha valami nem sikerül, nem rontasz el semmit, max újraindul a gép. Mivel feszt nem emeltünk, így nem lesz baj. Próbáld ki, ha nem megy, akkor visszatérünk rá másképp
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Disney+
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest