- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
G@be22
tag
válasz
darál0w #18114 üzenetére
Hát igen. 2,7Ghz-ről 3Ghz-re, na az érezhető, de utánna már nem tunt fel hogy nagyon gyorsult volna, cserébe borzalmasan elkezdett melegedni
Viszont lenne egy kérdésem még, az emlitett A-Data Extreme 800+ ramokat szted mennyire tudom hajtani? Jelenleg 800mhz, 4-4-4-12ön van. A fesz alapértelmezésben 1,9V-n van, a ram matricáján pedig 2,0V-2,1V-ig van. Most mi az igazság? akkor ha most biosban felrakom 2.0Vre akkor az már terheli a ramot, vagy ezek szerint az az alapjárat?
Köszi -
G@be22
tag
válasz
darál0w #18110 üzenetére
Jelenleg 3Ghzet megy egy Giga 770UD3-ban.
15x200 = 3000, ehhez már emelnem kellett feszt 1.30ra. Terhelés mellett (OCCT) igy CPU everest szerint 54 fok. Feljebb akárhogy megyek szorzoval kéri a feszt és csak nem stabil
Ugyanez a helyzet a CPU NB-vel, 2,2Ghz utanna akarmennyit adok neki nem megy feljebbA ramok A-Data Vitesta Extreme 800+, de nincsnnek hajtva
-
theiron320
aktív tag
válasz
darál0w #18102 üzenetére
biosban úgy írta 1,1 standard tehát annyira állítottam.2 db 12 cm es ventillátor 1000 fordulattal + videokartyan http://hardverapro.hu/dl/upc/2009-09/07/227603_mneaam92lkaa8jeu_arctic_accelero_xtreme_4870x2.jpg.
Ez elég jó szellőzés?A lapon pedig a referenciahütés van de elég komolynak tünik a fenti mert rézcsöves. -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #18092 üzenetére
igen ezt énis észrevettem, haver is télen vette a P5Q Deluxe-t Iponba 31 ezer valamennyiért, és most ugyanott 37 ezer majdnem.. fura, ahelyett hogy lefele menne az ára..
egyébként meghírdettem a deszkám, még nincs érdeklődő de remélem csak elviszi valaki 13-ba.. annyit szerintem megér még több mint 2 és fél év garival, vagy nem? -
dobobazsy
őstag
válasz
darál0w #18082 üzenetére
barátomnak olyan van, kapja be
közben utánanéztem a deszkáknak, hát mit mondjak nem egyszerű találni.. legalább hogy tisztában lennék azzal hogy mibe fájnak.. te esetleg nemtudod a körülbelüli árukat ezeknek?
ep35-ds3, p5k? ja és gondolom asuséknál is a C és V végződésü lapok úgymond "heréltek"..? -
NOD
senior tag
válasz
darál0w #18052 üzenetére
Ezen a feszen már nem tudtam állitani. Egyel kisebben 2-3-4ik körben hibázik áltlában az IBT.
Ez mennyire számit megfelelönek? Mármint a feszérték.
Elvileg a lap birta a 450 fsb-t majdnem alapon (minden alap csak NB 1.12 mivel 1.1en nem jött be a vga?!) szal q9550el is birnia kéne ugyanezt anélkul hogy szenvednem kéne refekkel. -
papaizsolt
tag
válasz
darál0w #18017 üzenetére
hát az az igazság hogy nem tudom ,biosban nem lehet ezt állítani ( a feszültség növelést )
megnézni meg nem tudtam a feszt mert az xp ig nem jutott el .ez a BIOS nem ír szinte semmit cpu beállításoknál a szorzót lehet növelni csak ,meg pcie frekvencia / agp/pci frekvencia ,meg egy hőmérséklet limit van ott más nincsen.VTT és MCH ez nekem kinai azért ilyen szinten nem tudom mi mi . -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #18008 üzenetére
Oké! Ment ma két órát is.... a hőfok meg 53 volt max, ami jó. Gondolom akkor úgy kísérletezzek a feszültségek további csökkentésével, hogy egy-egy állítás után futtassam a tesztet.. aztán ha jó minden, akkor mehet tovább?
Ha eszerint jó minden, az azt jelenti, hogy a játékok is mennek gond nélkül, azaz az egész gép beállítása jó, ahogy van, vagy azokat külön is sasoljam?
-
satee76
aktív tag
válasz
darál0w #17973 üzenetére
próbáltam 10x, 11 x 12x és minden alkalommal az órajel a 230-as fsb-hez módosult.
(2300,2530,2760) sőt + fesszel 250x12=3000. Az Everest mérte. Tehát reagál a szorzó választásra. Egyszerűen az alaplap listájában ahol szorzót beállítod 13,5x a legnagyobb érték. Lefelé tudsz haladni. tehát az én meglátásom szerint ez BE.
Csak az alaplap valamiért nem engedi magasabb szorzót.illetve nem zárnám ki, hogy én vagyok balfék, és valamit át kéne állítanom, hogy kezeljen magasabb szorzót is.
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17950 üzenetére
az könnyen meglehet, hogy félremér, de annyira meleg sincs a szobában de tuti 20 fok fölött van.. én előbb másképp állítottam be: FSB 333x9 és az is stabil volt.. utána megláttam a hozzászólásodat és kipróbáltam, hogy leveszek 1 fél szorzót, tehát 400FSBx 7.5 és mind a 2nek ugye 3 Ghz a vége..
végül mind a 2 érték stabil, én nem tudom melyik a jobb, de a te verziódat hagyom így bent éjszakára meg hagyom a kicsikét is pihenni..
valamint még annyit kérdeznék, kb mennyi lenne 1 rendesebb hűtő, amivel neki lehet vágni kicsit komolyabban is a tunningnak? egyenlőre csak érdeklődés szinten, csak szeretnék tisztában lenni vele..
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17944 üzenetére
nah.. megvannak az eredmények amik nem túl rózsásak..
IBT a 2 kör után kidob 1 olyan üzivel, hogy ha nem akarom megfőzni a procima t akk vagy jobb hűtés, vagy kevesebb tuning (én szerintem egyenlőre az utóbbit fogom választani), mert így idle állapotban prici 22 fokos, de amint megy rá IBT egyből 45 fokról indul, amit nem értek, hogy miért annyiról, de mind1.
másik pedig, hogy mondom ok, lehet, hogy csak a teszt a parás neki, nem teszteket fogok futtatni, hanem játékokat.. ok. irány gta4.. elkezdek game kb fél perc fatal error annyit leszűrtem, hogy vmi memória nem tetszett neki.. irány crysis azis kidobott vmi fél perc után, csakúgy mint bad company 2.. többinek már neki se merek állni.. szóval akkor ebből az jönne le, hogy csökkentsem FSB-t vagy a szorzót? -
acc200
tag
válasz
darál0w #17940 üzenetére
nemtom, de a prime vmi miatt egyszerre csak 1 magot dolgoztat.. de azzal nem szenvedek tovább.. azt mondták, hogy az everest-nek ami van ilyen system stability test-je azis jó, hát most azt futtatom..
proci 42-3 foknál megáll 10 perc után.. magok sem éreik el a 60 fokot.. viszont amire figyelmes lettem, az az, hogy a cpu core voltage mint a cpu-z mint az everest szerint csak 1.15-6.. Viszont én a biosban pedig 1.2125-re állítottam..
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17933 üzenetére
nah, helyzet a kövi.. FSB 333, memo 800 mhz, azzal nincs gond.. viszont ha a cpu szorzót 10x rakom akk eljut adig h elinduljon, és akkor kijön 1 ablak, h a windows indítása sikertelen blablalblalbla, de akkor van 1 olyan lehetőség, hogy normál módú indítás és 1 javítás, normál módúra ha rámegyek, akkor elkezdi tölteni a windows-t, de újraindul és uan ez marad.. Most 9.5x a szorzó és ahogy látom, még jó, de most jönnek majd a teszek.. De még délután próbáltam 1 olyat is, hogy 400x8 és az is ment és azzal igaz, hogy csak 1 kicsivel, de jobban járok akkor nem?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17929 üzenetére
frekik fixálva normálra, pcie pedig 100ra..
akkor lassan megpróbálom..de akkor ha lenne rendes hűtőm, akkor mehetne neki kis + fesz, ergo magasabb órajelet lehet elérni, viszont a + kis fesz miatt vmennyivel jobban melegedne és ez miatt kell neki vmi speckó hűtő.. ugye?
és prime nem jó megterhelésre?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17924 üzenetére
ja gyárival..
amúgy gondolkozom azon, hogy vegyek 1 rendesebb hűtőt, de ahhoz nyáron kéne menni kicsit segíteni faternak..
szóóval, akkor VID érték marad, és ahhoz kell belőni úgy az értékeket, hogy stabil legyen..
amúgy meg nem akartam 4Ghz-et, csak kipróbáltam, hogy az FSB-t 400-ra rakom és akkor mennyit bír a cucc.. Most kipróbálom úgy, hogy 333-ra és 10x szorzót, az jó lenne, ha úgy stabil maradna, bár erre nem látok sok esélyt.. vagy azért van rá esetleg?de ha majd veszek 1 rendesebb hűtőt rá, akkor van esély a 4 Ghz-re ugye?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17903 üzenetére
persze, érthetőmeg ezt én is tudtam eddig, csak megzavarodtam 1 kicsit..
nah, a ram időzítések variálásáról lebeszéltek, így marad a proci húzása.. Most 400 FSB 8x szorzó, de ha esetleg visszaállítom 10-re a szorzót akkor mind a 2 mag 4 Ghz-en menne, ugye?
De itt már elképzelhető, hogy kell neki 1 kis voltocska..
szal, próbáljam ki, hogy megy-e vagy esetleg vkinek vmi 5let, hogy adjak hozzá mindjárt valamennyi áramocskát?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17850 üzenetére
igen, csupaszok a kis drágák
viszont mit csináljak a lapom topikjában?
valamint 1 olyan kérdésem lenne, hogy miért látom elcsúszva a hozzászólásokat? a témákat uan úgy, szóval nem tudom kikeresni a lapok topicját mert csak azt látom ki indította..
amúgy meg azt mondom, hogy ha a késleltetéseket a legkisebbre raknám akkor az lenne a legjobb? és akkor aza 200 mhz honnan jön?
-
acc200
tag
válasz
darál0w #17836 üzenetére
nah, eljutottam addig, hogy FSB-t 300-ra raktam és amit mondtál h ramokat visszaosztod.. itt az lenne a kérdésem, hogy ugye az alap órajel 800 Mhz és ahogy növelem az FSB-t így nőne a ram órajele is és ezért kell visszavenni úgy, hogy 800 jöjjön ki?
Bocsi h ha az idegeidre megyek, csak meg szeretném érteni.
Valamint ott, hogy system memory multiplier ott vmi profiok vannak csak..
x.xxA-->FSB266
x.xxB-->FSB333
x.xxC-->FSB200
x.xxD-->FSB400ezek a profilok közül nem is tudom már melyiket választottam ki, de ezek közül választottam.
Valamint van vmi más féle ram időzítés vagy micsoda ahol így vannak a számok: 5 5 5 18 meg előttük vmi betűk amiknek gondolom megvan a jelentőségük.. azt kérdezném még, hogy ezek mire valók?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Napelem
- Milyen TV-t vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest