- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24209 üzenetére
A 265-ös ref clockkal eljutottam a végéig, 13x265-ig, ami 3445 MHhz, windows betöltött, de sajnos prime95 smallffts közben újraindult a gép, úgyhogy ezt nem nevezném stabilnak.
Fesz emeléssel gondolom stabillá lehetne tenni, csak fogalmam sincs, hogy mennyire emeljem, milyen léptékben, ebben ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
12,5-re visszavett cpu szorzóval 3313 MHz-en megy, fél óra smallffts lement, fél óra blend is lement, úgyhogy ez stabilnak mondható.
Utóbbi tesztek közben néztem a hőmérsékleteket, Scythe Katana 3 elég jól lehűti procit (CPU max 47°C, magok max 43°C), csak az alaplap miatt aggódik, mert az 64°C.
Alaplapra is vonatkozik, hogy ne legyen huzamosabb ideig 60°C felett? Mert akkor lehet el kéne gondolkodnom ütősebb alaplapi hűtésen, így néz ki, ezzel mit lehetne kezdeni? -
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24209 üzenetére
A ramok sosem mentek 800 mhz felett, egyszer próbáltam ki 900 mhz-cel, nem adott képet a gép...
Most 2,66x265=705 mhz-en mennek, 3,3-as szorzóval már lehet nem indulna (875)... Hyper-X-nek meddig kéne bírnia? Mert elviekben magasabb órajelet bír feszemelés nélkül. Csak mennyi az az annyi? Időzítésekkel kéne babrálni? Magasabb (lassabb) időzítéseken fut csak magasabb mhz-en?Visszafelé mentem 280 mhz-től és 265 mhz-es ref clockon már nem hibázott prime95. Akkor a további tuning gondolom abban merülhet ki, hogy a cpu szorzót emelem 10-ről, és mivel nem black edition, de az alapórajel az 200x13, ezért 13-ig elmehetek elvileg nem? Így akkor az 3,445 ghz lenne, ami nem rossz.
NB szorzót meg HT szorzót úgy válasszam, hogy maradjon alapórajelhez (nb: 1600, ht: 1000) közel? Egyik sem hoz jelentős teljesítményjavulást ha húzom?
-
BL@CK
tag
válasz
darál0w #24218 üzenetére
na kipróbáltam. Mch 1.3 vtt 1.3 pcie freki 100 cpu,pcie clock drive 800/900 proci 1.42 bioszban. Ram fikszálva gyári értékeken. Minden feszültség fikszálva gyári értékre. ibt nem fut le akármennyire teszem a szorzót. próbáltam 11*333 meg 10*333 ugyanúgy kékhalál miután elinditom ibt-t. Előző tulajnál 3.6 még gyári fesszel is megvolt procinál. Más ötlet?
-
Nagymelák
senior tag
válasz
darál0w #24210 üzenetére
Igen,olvastam.
A leírtak alapján a következő re jutottam:
Alapfeszen van minden:
FSB:265
CPU: x13.5
HT: x8 (2120MHz)
Ram:1:2,66Na most a kérdésem a következő az FSB-t nem nagyon tudom feljebb vinni mert nem indul a gép,fesz emelés segítene,vagy tényleg ennyi a vége?
Most ezekkel a beállításokkal 3,6GHz-n megy a gép.
-
BL@CK
tag
válasz
darál0w #24212 üzenetére
Pórbáltam szórzóemeléssel is meg fsb emeléssel is. Úgy gondolom szörzóemelés jobb mivel az csak a procit terheli. Procit próbáltam már 1.52vel is bioszban cpu refnek is adtam ramot próbáltam 1000 en tartani de alatta is és ugyanaz az eredmény. Ram egyébként bir 1200 at 2.1 el már próbáltam. Többi feszt nemvágom fejből gyári értéknél 0.5 nél többet semminek sem adtam.
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24183 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy a BIOS-ban (legfrissebb) nem találom a HT Link multiplier-t, csak ezek vannak az Intelligent Tweaker almenüben:
M.I.T.Igaz, van HT Link Control külön almenü, de ott csak ezek vannak:
HT Link Control
Ezek között van a szorzó? Hiába állítom a HT Link Frequency-t pl 1 GHz-re, 5-ös szorzó marad, és megy fel a CPU Host Clock Control (Ref/Ext clock) emelésével.
Tippre a HT Drive Strength (P)-re gondolok, mivel ott van beírva az 5, de fogalmam sincs mi az, úgyhogy nem akarom állítgatni, amíg meg nem erősít valaki.Itt van még a DRAM configuration is, ha esetleg kéne:
DRAM Configuration -
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24180 üzenetére
Nekem a Gigabyte GA-MA69G-S3H F8e (legújabb) BIOS-ban HT-t csak mhz értékekben lehet állítani, max 1 ghz-re. Tehát nem lehet szorzót állítani, ahogy a k10/k10.5-es leírásban volt, mit csináljak? Mennyire fontos ez tuningnál? Az 1 GHz az effektív 2 GHz-et jelent? Vagy melyikeknél kell 2-vel szorozni, sosem tudom...
-
geckowize
őstag
válasz
darál0w #24173 üzenetére
A ram visszaosztása nem tiszta.
Ez az a dolog, amikor azt írja a leírás, hogy a 4-es szorzót a 4x200-ban vegyük le 2-re? És akkor utána a megnövelt Ref/Ext/Host clock az lesz 200-ról 300, ezután 2x300 lesz a tuning végén a ram órajele, ami 600, de ddr miatt x2 (btw ilyenkor kell beszorozni 2-vel?), és akkor az ddr2-1200? Nem sok az a ddr2-800-as kingston hyper-xnek?
-
Füleske
addikt
válasz
darál0w #24154 üzenetére
Olcsón vettem , nagyon jó proci szerintem. Keveset fogyaszt és megy mint az állat. Phenom 1 x4 - em volt előtte , de ha egy árban lennének én akkor is a 235e - t választanám. Meglátásom szerint a 4 magot nem sok program használja ki (játék nem érdekel , arról nem tudok nyilatkozni) , inkább az órajel számít. És ez kb. fele annyit fogyaszt .Tuning eddig 2,7@3,5@1,36V. Ezek szerint 1,5V - ot adhatok neki biosban. Mindjárt meglátjuk mennyit megy így.
Köszi az infót. -
-
Pickle Rick
senior tag
-
cserkész
tag
válasz
darál0w #24093 üzenetére
Ezek a te szavaid:
nb feszt fixáld ram mennyiségétől függően 1.2-1.3V között. 2gb-4gb. (ez 1,2 lett)
fsb termination 1.2V
pcie freki 100.
pll 1.5V
procifeszt is ugye orajeltől függően...
ramoknak meg add oda a gyári feszt...Tehát a proci fesz:1,208V
Most 3,325 Ghz-en jár stabilan.....ahogy mondtad 10kör futtatam az i.b.t.-vel
-
Pickle Rick
senior tag
-
Flashrider86
tag
válasz
darál0w #24100 üzenetére
Hát a célom,hogy amit csak lehet kihozzak a prociból alapfeszen. A memóriákból is szeretnék mindent kihozni amit csak lehet persze minimális fezemeléssel,nem szeretném megsütni őket. Nem voltak sajnos olcsók
Így van beállítva most,edjak neki kakaót? VAgy akkor a másiknak? Memória
-
Pickle Rick
senior tag
-
-
Flashrider86
tag
válasz
darál0w #24082 üzenetére
Adtam egy ici pici plussz feszt a memónak,eddig lefutott az IBT,standardba,Maximumba. Most a prime small fft fut,és még jó....30 perce megy. Lehet ez volt a gond? JA még annyi,hogy honnan fogom tudni,hogy hol van a vége a procinak alapfeszen? Nem fog betölteni a Win,vagy fagyni fog? Vagy a tesztek is kidobják majd?
-
Flashrider86
tag
-
dii
csendes tag
válasz
darál0w #24070 üzenetére
225x18 - pci freki: 110 - dram freki: 1800mhz - cpu/nb freki: 1800mhz - ht link speed: 1800mhz (ht link-nél 1800mhz a teteje) cpu/nb freknél pedig 4950 ig lehet)
cpu voltage: 1.425
cpu/nb voltage: 1.2
dram voltage: 1.65
ht voltage: 1.2
nb voltage: 1.2felépült a windows, majd fagyás.....
-
-
Flashrider86
tag
válasz
darál0w #24026 üzenetére
Hello !
A lap az Gigabyte Ep45-Ud3LR. Szerinted jól van beállítva pl. a memória osztás? A procim ugyebár Q8300,ne fixáljam a feszt. Attól félek,hogy most ugye normalon van,és ahogy emelem az fsb-t ő automatán emeli a feszültséget is. Alapfeszen szeretném kihozni a maxot belőle,vagy esetleg egy ici pici feszemelés belefér. A többi feszültséget nem kell emelni? Amúgy most tartok 3,4 ghz-nél,és még mindig lefut az intel burntest,bár azóta volt egy kék halálom
Bár ez inkább szerintem Vga lehet,mivel valmi Ati cucc akadt össze a riportból ezt vettem ki.
-
dii
csendes tag
válasz
darál0w #24002 üzenetére
Na nyitott ablakkal nem ment 60 fölé és 5 órán át ment a prime -> 1.425 cpu fesszel.
ramon még akarok kicsit húzni elolvastam az 1.hsz-t meg párat ami nem ebben a topikban van, de úgy érzem még szükségem van a segítségedreszóval a ramom: 2x2gb 1600mhz CL 9-9-9-24 dram voltage: 1.65V
-
Garrett29
csendes tag
válasz
darál0w #24022 üzenetére
Üdv!
Nem aztmondtam nem engedi az fsb -t csak 333 mertem tovább nem is probáltam.
igy ment 2.33gh-en.
Ment is stabilan játékoknál is nem volt hőm emelkedés se.
Legközelebb viszon mikor bekapcsoltam a gépet nem ezen indult el,hanem az alap órajelre dobta vissza.
Ramnál is össze-visszaságokat irt ki, ugy tudom az fsb emelésnél a ram mhz is nő.
Sehogy se megy 1333/667 mhz-en ramom
Az alaplap Asrock G41C-VS 1333 FSb.
Minden LGA 775-s procival komp.
Mielőtt leszólnád(ok) az alaplapot
Régi P4 3,2GHz 640 HT 3,2 /ment 3,7Ghz-en stabilan.
Választ előre is köszönöm. -
boxos23
aktív tag
-
dii
csendes tag
válasz
darál0w #24000 üzenetére
idézem a kapott választ a problémámra "Nem tudsz állítani. Pár hsz el feljebb volt is erről szó. Alapból van már benne túlmelegedés védelem. Első lépcsőben a szorzót veszi vissza és csak ha átlépi a hőküszöböt akkor indul ujra. Nem tudom menyi ez az érték, de azthiszem teljesitmény vissza vétel 70-75 fok között van."
Szóval akkor próbáljam még még kicsit kevesebb feszen hátha nem megy fel 60 fölé?
-
dii
csendes tag
válasz
darál0w #23990 üzenetére
Hello!
Megvan a jó beállítás, 200x20 és a cpu fesz : 1.425 V .. prime-ot több mint 5 órán át teszteltem, még egy problem van olyan 15 perc alatt felszökik 62fokra ( szerintem az már a max, tovább nem is menne) és akkor megint ledobja a mhz-t még lenem csökken a fok. na most kérdés: vagy valami progival feljebb teszem a max hőt vagy még megprobáljam nagyon kicsit kisebb feszen hátha elég lesz neki és a hő sem megy 60fok fölé illetve még az lehet hogy hagoym így ahogy van és akkor nem hiszem hogy lenne majd olyan, hogy az összes mag 100% terhelés alatt van több mint negyed órán át... hisz metro2033 alatt 45fokos...
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hálózati / IP kamera
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest